Gå til innhold
  • Bli medlem

CFD

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av CFD

  1. Iflg flere jeg kjenner i Karasjokk og Maze så skjønner ikke de hva dette styret går ut på. Veiene er mer gjengrodd enn noensinne og de er av oppfatningen av at Vidda aldri har vært så gjengrodd som den er pr. idag. Jeg bare gjengir informasjon jeg har fått fra andre og kan dessverre ikke gå god for informasjonen.
  2. CFD

    Fottur i Europa.

    Jeg har gått minimalt utenfor Norge og bestemte meg for å reise til Gran Canaria for å gå litt rundt i naturen og jeg ble utrolig fascinert av naturen. Man kunne starte nede i lavlandet hvor alt var grønt og frodig og stige opp gjennom frodige daler ,opp til en klima som minner om en sommer på østlandet for også passere granskog og ende på en gjestfritt fjelllandskap. Jeg ble absolutt overasket over mangfoldet på disse øyene og kommer definitivt til å reise tilbake ved en annen anledning. Det å passere igjennom så mange klimasoner på kun ca 5timer var absolutt noe jeg ikke har erfart hjemme i Norge iallefall
  3. Dette er kanskje litt sent for trådstarter ,men snøforholdene ved gulfjellet er eventyrlige. Mange som var oppe på gulfjellet til vanlig sa at de aldri hadde sett så mye snø og enkelte av vardene var nedsnødd , Jeg gikk opp der til fots her om dagen og det var tungt mtp på nysnø osv.. Gikk opp fra Gullbotn, men mange tok andre ruter og alle sa at det var eventyrlige skiforhold.. Vurderer en tur opp på Lørdagen. Jeg har aldri sett varden så nedsnødd:
  4. Jeg trenger en jakke og bukse og har ikke funnet et definitivt svar på hva man burde gå for. Etter hva jeg har forstått er North Face fra USA noe å satse på mtp på lav dollarkurs, men finnes det andre alternativer og hva slags utstyr bør jeg velge for lette dagsturer i Sørnorge (Les Hordaland). Hvis noen har noe brukt utstyr så er også dette av interesse , str L (pluss/minus. Størrelser varierer) Budsjettet er meget stramt siden jeg er student.
  5. Nå er dette kanskje veldig lenge siden ,men jeg vil anbefale hananipa hvis du er i traktene rundt trengereid. Man kan kjøre bil opp til skulstad og parkere der for også gå innover. Utsikten derifra er det iallefall ikke noe å si på. Tenkte meg opp der igjen (har vært mye rundt der i traktene) for å ta noen bilder ,men han Arnt Flatmo har jo vært der: http://www.westcoastpeaks.com/pics/hana_08gullfjellet.jpg PS: Trenger dere overnatting i hytta der kan sikkert noe ordnes. Den tilhører familien. Vet dog ikke om den er i noe særlig stand,men skal nå gå ann å tilbringe en natt der.
  6. Ja det er jo en mulighet for det ,men jeg tar ikke allverden med portretter pga manglende lamper og utstyr (Noen som har en EF 50mm 1.4 og gi vekk?) så det gjør ikke så mye.. Var innom BT og kjøpte "Turløyper i Bergensområdet" idag. Var mange gode forslag der Gullfjelltoppen er jo tross alt bare 2km Trengereid , et sted som jeg er godt kjent. Man kan oppleve mye fin natur hvis man går fra skulstadtoppen og går innover (motsatt side av gullfjellet). Samt så er det bilvei omtrent helt opp til der det flater ut så det passer fint for personer som ikke er i form. Hvis noen har noen flere forslag tar jeg gjerne imot noen.
  7. Jeg er på jakt etter fotogene steder som kan nåes med små ekspedisjoner fra Bergen Sentrum(1-2dager). Jeg er en ivrig hobbyfotograf og ønsker å få noen fine bilder å kunne putte i fotoalbumet ,men er usikker på hvilke ruter/ topper jeg skal bestige. Er det noen som har noen tips? Er ikke i knallform ,men har gått Vidden fra Ulrikken til fløyen endel ganger og har ingen problemer med slike turer. Samt kart som jeg evt kunne trenge.
  8. Nå er det ikke kun misvisning som man må ta hensyn til ,men også deviasjonen. Den er forskjellig og kan variere. Er du ganske nær fjell med store jernkonsentrasjoner så blir kompasset påvirket av det , siden dette ofte blir magnetisert av jordens magnetfelt. Det er ikke uten videre at vi har opptil 6kurser som alle stemmer (RBK, RSK ,RST , MK , KK og GK). Heldigvis er det litt lettere å navigere i terrenget enn på sjøen. På sjøkart over små områder så er misvisningen oppgitt i kompassrosen ,mens på større kart er den oppgitt som stiplete linjer. I Bergen så var det 1.5grader W i 2005 med 9minutter vandring øst (1.5grader = 90minutter). Så dvs at vi skal være på rundt 1.2grader nå i 2007 ,men det å spå misvisningen er litt som å spå tippekupongen ,men klarer det til en viss grad, men misvisningen er vanskelig å spå. Men så små forskjeller har sjelden lite å si for vandring i skog og mark, men det er skip som har feilnavigert relativt mye pga feil i kompass (både på gyro og magnet)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.