Gå til innhold

Datuma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  42
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Datuma

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Ja det går absolutt an å bruke vann og snø der det er tilgjengelig 😊 takk for tips
 2. Hei Jeg pleier å pakke maten I drybag som jeg henger opp i et tre når vi er på tur. Vi er 5 personer + en hund som spiser råfor (snart to hunder). Vi har vanligvis planlagt maten slik at det er pålegg og tørrvarer som ikke trenger å være kaldt, men denne sommeren kommer det til å bli mer camping enn vanlig og ønsker muligheten til å ha med litt mat som klarer seg litt lenger. Lurer derfor på om det finnes en type drybag med termovegger eller noe i den duren? Kan ikke akkurat drasse på en kjølebag 🤣 siden hundene får råfor frossent kan dette fungere som kjøleelement i noen dager for å holde temperaturen lav Mannen må bære det meste av vekten til både seg selv, barn og utstyr hundene skal ha pga min helse. Barna bærer det de klarer, men det er ikke så veldig mye.
 3. Datuma

  1,5-2 p telt

  Ja jeg har faktisk tittet på det 😊
 4. Datuma

  1,5-2 p telt

  Jeg er på utkikk etter et lite telt til meg selv og to hunder. Jeg har exped MW underlag. Hundene sover i egen pose ala jervenhi. Ønsker plass til å enten ha sekken inne i teltet ved siden av liggeunderlaget, langs med - der hundene også skal ligge. Eller evt et fortelt med plass til sekken. Det skal være lett håper på max 1,5 kg. Har heller ikke ubegrenset budsjett så noe 10.000 kr telt er dessverre utelukket. Det må tåle litt regn og vind. Har frisport yaranga Ultralight 4p som funker når vi er 1 voksen og 2 barn, eller 2 voksne med hund uten barn. Har også et 5 mannstelt som er tungt og brukes når turen er kort (vi er 2 voksne, 3 barn, 2 hunder). Tanken er å kunne kombinere det med yaranga de gangene vi er 2 voksne, 2 barn og 2 hunder. Eldste barnet er sjelden med og da bruker vi det store teltet.
 5. Har eget skap til soveposer og liggeunderlag og de har alltid hengt der mellom hver tur. Da fortsetter jeg med det 👍
 6. Dere som oppbevarer soveposer og liggeunderlag hengende i skapet eller liknende. Vi er ute hver helg nå, og med flere små barn så blir det mye pakking inn og ut. Nå pakker vi sekken kvelden før. Men er det innafor å la sovepose og liggeunderlag ligge i kompresjonstrekk søndag til fredag? Det hadde spart meg for en god del jobb å slippe å pakke det inn og ut flere ganger hver helg.... Hvor lenge er for lenge? Jeg og bikkja 😛 har soveposer i dun, mannen og ungene har syntet
 7. https://www.fjellsport.no/mountain-hardwear-phantom-0f-18c-reg-alpine-red.html?q=Sovepose Litt over prisen. Men fjellsport har salg hele tiden, og nå er det vel black week Og black month Og alt mulig fremover. Jeg har denne posen i 0 grader og minus 9 og er veldig fornøyd med dem, skulle jeg hatt en varmere pose ville jeg gått for denne. Liker fasongen godt og spesielt fotboksen. Jeg liker ikke den på helsport eller rab. Har ikke prøvd warmepace. Jeg får litt Klaus hvis det blir for trangt for føttene. Men mountain hardwear sine poser er bøyd opp som en romslig tøffel og det liker jeg godt.
 8. Jeg henger skoene opp i en snor ute. Syns de blir fuktigere hvis de står på bakken i forteltet.
 9. Trenger du begge underlagene når du skal sove i telt? I hengekøye har jeg enten med jerven hunter eller dobbelt underlag, men i telt syns jeg ikke det er nødvendig med bamse i tillegg.
 10. Datuma

  Rab dunjakke

  Ja enig i det du skriver 😊 er det slaps og vått har jeg jo andre ting å velge i med gore tex utenpå
 11. Jeg har hatt buksa. Den er helt grei. Fin pris og vanntett, men kan bli litt klam hvis du lir varm. Sammenlikner da med gore tex bukse som puster bedre. Som ren regnbukse gjør den jobben
 12. Datuma

  Rab dunjakke

  Jeg skal kjøpe ny jakke. Tror jeg står mellom RAB positron pro og Valiance. Hvilken ville du ha valgt og hvorfor? Evt en av de andre modellene med begrunnelse. Jeg er litt frossen av meg, ikke så veldig aktiv. Må kunne sitte ute mens ungene leker i snøen uten å fryse. Rolig tur med hunden ect. Tenker temperatur mellom 5 minus og 20 minus sånn ca. Går ut når det er kaldere også, men ikke så veldig ofte det er 20 minus og kaldere. Bra Slitestyke er pluss ettersom jeg har hund som ofte hopper opp på fanget når jeg sitter. Har ikke mulighet for å prøve å butikk så må bestille på nett.
 13. Jeg har fire. Men trenger egentlig bare to av dem. Mountain hardwear rook - 9 Mountain hardwear phantom 0 Det er bare disse to jeg trenger, og kan ha de utenpå hverandre om det er ekstra kaldt. Har også jerven hunter å evt supplere med. Har også en fiberpose fra Nemo som funker fint vår, sommer høst. Tror den er 0 grader. Den er egentlig veldig god, men Phantom tar mye mindre plass. Har også en veldig gammel med komforttemperatur 15 grader, som jo var helt latterlig å kjøpe for meg som er en frossenpinn og bruker pysj året rundt 😛 den har kun blitt brukt en sommerferie i Hellas. Den er også sikkert en halvmeter for lang....
 14. Kjenner til utfordringen. Min mann bærer for seg selv, hund, to barn. Barna går selv, men vil ofte bæres i tillegg. Vi prøver å kutte ned på andre ting. Kommer dere bedre unna når et kommer til vekt med å velge hengekøye fremfor telt feks? Mer tørrvarer og frysetørket mat istedenfor ting som veier mer. Kan hunden bære noe? Er det nødvendig med skinn?
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.