Gå til innhold

Datuma

+Støttemedlem
 • Innholdsteller

  29
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Datuma

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Jeg har fire. Men trenger egentlig bare to av dem. Mountain hardwear rook - 9 Mountain hardwear phantom 0 Det er bare disse to jeg trenger, og kan ha de utenpå hverandre om det er ekstra kaldt. Har også jerven hunter å evt supplere med. Har også en fiberpose fra Nemo som funker fint vår, sommer høst. Tror den er 0 grader. Den er egentlig veldig god, men Phantom tar mye mindre plass. Har også en veldig gammel med komforttemperatur 15 grader, som jo var helt latterlig å kjøpe for meg som er en frossenpinn og bruker pysj året rundt 😛 den har kun blitt brukt en sommerferie i Hellas. Den er også sikkert en halvmeter for lang....
 2. Kjenner til utfordringen. Min mann bærer for seg selv, hund, to barn. Barna går selv, men vil ofte bæres i tillegg. Vi prøver å kutte ned på andre ting. Kommer dere bedre unna når et kommer til vekt med å velge hengekøye fremfor telt feks? Mer tørrvarer og frysetørket mat istedenfor ting som veier mer. Kan hunden bære noe? Er det nødvendig med skinn?
 3. Den fjellheisen tenker jeg ungene kommer til å digge. Det var et godt tips. Hurum har vi også nylig vært, der var det veldig flott. Litt av moroa er å sitte med kartet å planlegge hvor man skal sammen ungene Ja var nylig i Hafjell og valgte feil vei oppover med tanke på veiarbeid. Det tok lang tid. Takk for tips 😊
 4. Nå står høstferien for døren og vi skal på tur. Jeg har laget en "rute" for hvor vi ønsker å dra, den begynner like ved Oslo, prøvde å sette kryss. Den er ikke hugget i stein. Vi har ni dager til rådighet og kjører bil. Vi er to voksne og små to barn. Har med oss både telt og hengekøyer til alle sammen. Pluss sykler til barna. Vi har ikke mulighet å gå så veldig langt fra bilen grunnet sykdom. 1-1,5 km. Ca 500 meter i slengen. Ikke prøvd å gå lenger enn 1,5 km men det kan hende det går med mye hvile og pauser. Er det noen flotte steder på "ruta" jeg har tegnet inn? Vi er åpne for ubetjente hytter også, men da kanskje som en backupløsning hvis det blir mye regn siden vi bare tar med oss et 3 mannstelt og tarp. Dette er for å få vekta ned hos mannen som må bære nesten all bagasjen for alle siden min kropp ikke fungerer så godt.
 5. https://www.apotek1.no/produkter/neocate-lcp-pulv-853351p Vi brukte denne til vårt barn som hadde melkeallergi.
 6. Ungene mine har synmat hl og bamse mini. Soveposene er syntet. De tisser ikke i posen, men det blir feks sølt kakao på dem. De tar også med seg soveposene ut av teltet eller hengekøya og ligger og varmer seg ute mens vi voksne lager frokost feks
 7. Jeg var veldig aktiv med både tur og ski tidligere. Men for 7 år siden ble jeg syk og har ikke blitt bra igjen. Noe som resulterer i at jeg kan gå svært korte turer, bære lite, trenger hjelp til å sette opp teltet osv. Jeg har endelig begynt å bevege meg ut i skogen igjen det siste året. Vi velger turer som det er kort å gå fra parkeringsplass og mannen min bærer det meste av utstyret. Vi startet på campingplasser bare for å i det hele tatt se om kroppen min tålte å sove i telt. For min del er hengekøye bedre enn telt. Enklere å sette opp og ikke så mye bøying av ryggen som er et av mine problemer. For meg har det vært en enorm frihetsfølelse å i det hele tatt klare å gå tur i skogen. Selv om vi bare er en km fra bilen, og må ha flere pauser på veien. Selv om det er vanskelig å akseptere at man ikke tåler de høyeste toppturene lenger, er det viktig å sette pris på det man kan. Jeg har sittet i rullestol, måttet ha hjelp til å ta på meg sko og sokker, hjelp til å snu meg i sengen osv. Det å nå kunne gå en hel km på en god dag er fantastisk, men det er ikke til å stikke under en stol at jeg forbanner sykdommen og alle friske som løper forbi meg i løypa når jeg har en dårlig dag. For det suger skikkelig å miste det man har hatt. Men hvis jeg snur på det kan jeg heller tenke at det er fantastisk å kunne gå på mine egne ben og ikke være avhenging av så mye hjelp. Ved å legge til rette turen etter dine premisser får du mestringsfølelse, istedenfor å prøve på noe du ikke får til og blir deppa istedenfor.
 8. Denne her er sykt kul. Sett den før
 9. Det finnes mange melkefrie varianter av morsmelkerstatning på apoteket. Men noen av de er ganske dyre. Jeg ville sjekket allergihylla på invandrerbutikken eller helsekost om de har noe pulver av soyamelk eller havremelk feks
 10. Vi testet hengekøye I helgen. Han fikk et deilig hjemmestrikket ullteppe som lå ved siden av soveposen min og det fungerte fint. Han fikk tilbud om å sove i soveposen, men takket nei. Så tenker vi kjører denne løsningen helt til det blir for kaldt. Da må symaskinen frem og jeg syr en liten dunpose til han.
 11. Datuma

  Kjele / kopp

  Takk for mange fine svar på kort tid 😊 Valget falt på denne koppen her https://www.thebushcraftstore.co.uk/tbs-750ml-stainless-steel-billy-can-cup-with-bail-handle--lid-39484-p.asp Så et par reviews og den er vid nok til at jeg kan putte Vannflaska eller termokoppen fra klean kanteen oppi. Og det er stort sett alltid de jeg har med. Prisen var jo også fin. 24£ inkludert frakt til Norge.
 12. Datuma

  Kjele / kopp

  Ser jo her at det er flere merker og butikker jeg aldri har hørt om. Det er vel først og fremst volumet jeg ønsker å minske. For nå har jeg med meg kjele og kopp, og det blir litt unødvendig hvis jeg skal spise alene. Jeg har med flaske jeg drikker vann av. Så kjelen skal brukes til havregrøt, suppe, kakao osv. Alt som bare kan helles oppi kokende vann. Da er det like greit å kunne spise rett av kjelen.
 13. Datuma

  Kjele / kopp

  Denne var midt i blinken. Akkurat noe sånt jeg har sett for meg. Veldig kjekt med den hanken
 14. Datuma

  Kjele / kopp

  Den så jo grei ut den 😊
 15. Datuma

  Kjele / kopp

  Jeg er på jakt etter en liten kjele eller kopp som passer både på primus og på bål. Str 0,5l - 0,8 l sånn ca. Gjerne type med håndtak, men er ikke noe problem å ta med Trangiahåndtaket om ikke. Tenker at den er akkurat stor nok for en person og kan spise rett av koppen. Ikke aktuelt å kjøpe en stor pakke med masse forskjellige Kjeler og sånn, det har jeg nok av fra før.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.