Jump to content

Datuma

+Sponsor
 • Posts

  52
 • Joined

 • Last visited

About Datuma

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Datuma's Achievements

 1. Norrøna kan legge opp for deg. Husker ikke hva det koster, men det blir ihvertfall pent 😊
 2. Jeg har exped hl til ungene på 6 og 7 år. Kunne ønske jeg hadde duo. Ungene sklir av i ett sett selv om det er antiskli på det. Tror det hadde vært lettere med duo, men jeg har ikke prøvd da.
 3. Sommer 2021 er allerede spikra, så nå begynner planlegging sommer 2022. 2 voksne og barn på 7 og 8 år. Pluss to hunder. Lang gåavstand og høydemeter er begrenset av helsemessige årsaker. Ungene bærer en del, men ikke alt av sitt eget ennå. Det ideelle hadde vært å kunne parkere bilen max 1 km fra vann og heller padle et stykke for å finne et sted å campe. Litt avhengig av hvor vi ender opp blir det 1 telt og 1 hengekøye eller to telt. Vi har bil og er ganske fleksible på hvor i landet vi kan reise. 4-5 timers kjøretur fra Osloområdet er innafor, lenger går også men da blir man gjerne ganske sliten før man er ferdig med å sette opp teltet osv så ser for meg sure unger om det blir noe særlig lenger 🤣 Har unger som syns det er gøy å fiske.
 4. Datuma

  Kaffe

  Tusen takk for alle svar. Det ble en gsi presskannekopp liknende den første jeg fikk forslag om. Ser ut til at den som er stål er litt smalere og mest annsynlig passer i koppholderen til helinox 😊
 5. Datuma

  Kaffe

  Takk, det ser ut som noe som kan passe fint ja 😊
 6. Datuma

  Kaffe

  Jeg drikker ikke kaffe selv, så har ikke så mye peiling på hva som skal til for god kaffe på tur. Har lyst å kjøpe et godt kaffesystem til mannen min. Har vanlig kaffekjele fra Trangia. Har også liten brenner jetboil mightymo med liten "kjele" på ca 0.6. Ønsker ikke å bruke den lille kjelen til kaffe da jeg ikke vil blande kaffesmaken som jeg syns setter seg med ting jeg skal drikke. Men den kan jo selvfølgelig brukes til koking av vann. Vi har flere små barn og hunder med på tur, så det er nok lurt med termokopp. Har kaffekvern hjemme så kan kverne bønnene i den størrelsen som er egnet. Hva vil du anbefale og hvorfor 😊
 7. Tror faktisk første ting vi skal prøve er annen sovepose. Har en extra wide liggende. For å se om mer bevegelse kan hjelpe 😊 Exped underlaget er 7 cm og han kan ligge på siden uten å kjenne bakken, så det burde egentlig være nok.
 8. Hmm. Er kanskje ikke noe å trakte etter da... Bytte ut liggeunderlaget med et som er tjukkere istedenfor? Exped 10 feks?
 9. Har en mann som får vondt i ryggen av å sove på sitt exped synmat 3-d underlag. Så vurderer å kjøpe en feltseng. Helinox er vi veldig fornøyd med når det kommer til stoler, men hadde vært greit å ikke måtte svi av så mye penger. Sport outlet har en feltseng også, den er ganske billig. Er det noen som har testa den? Bruker man feltseng med underlag oppå eller sover man bare rett på? Har exped og bamseunderlag tilgjengelig
 10. Jeg er på utkikk etter ny bukse. Vil ha bib og dropseat. Vanntett og vindtett. Hovedsakelig til bruk fra sen høst til tidlig vår. Jeg fryser lett og må ha plass til flere lag under og fortsatt ha god bevegelsesfrihet. Er ikke spesielt høy så tror herremodell/unisex blir alt for lang i beina selv om jeg hadde gått ned en str som de anbefaler for dame som kjøper herrestr
 11. Ja det går absolutt an å bruke vann og snø der det er tilgjengelig 😊 takk for tips
 12. Hei Jeg pleier å pakke maten I drybag som jeg henger opp i et tre når vi er på tur. Vi er 5 personer + en hund som spiser råfor (snart to hunder). Vi har vanligvis planlagt maten slik at det er pålegg og tørrvarer som ikke trenger å være kaldt, men denne sommeren kommer det til å bli mer camping enn vanlig og ønsker muligheten til å ha med litt mat som klarer seg litt lenger. Lurer derfor på om det finnes en type drybag med termovegger eller noe i den duren? Kan ikke akkurat drasse på en kjølebag 🤣 siden hundene får råfor frossent kan dette fungere som kjøleelement i noen dager for å holde temperaturen lav Mannen må bære det meste av vekten til både seg selv, barn og utstyr hundene skal ha pga min helse. Barna bærer det de klarer, men det er ikke så veldig mye.
 13. Datuma

  1,5-2 p telt

  Ja jeg har faktisk tittet på det 😊
 14. Datuma

  1,5-2 p telt

  Jeg er på utkikk etter et lite telt til meg selv og to hunder. Jeg har exped MW underlag. Hundene sover i egen pose ala jervenhi. Ønsker plass til å enten ha sekken inne i teltet ved siden av liggeunderlaget, langs med - der hundene også skal ligge. Eller evt et fortelt med plass til sekken. Det skal være lett håper på max 1,5 kg. Har heller ikke ubegrenset budsjett så noe 10.000 kr telt er dessverre utelukket. Det må tåle litt regn og vind. Har frisport yaranga Ultralight 4p som funker når vi er 1 voksen og 2 barn, eller 2 voksne med hund uten barn. Har også et 5 mannstelt som er tungt og brukes når turen er kort (vi er 2 voksne, 3 barn, 2 hunder). Tanken er å kunne kombinere det med yaranga de gangene vi er 2 voksne, 2 barn og 2 hunder. Eldste barnet er sjelden med og da bruker vi det store teltet.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy