Gå til innhold
  • Bli medlem

Andreasash

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Andreasash

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

  1. Hei, hva er egentlig forskjellen på Dermizax og Gore-tex? Er det fukttransporten til Dermizax? Og er de to teknologiene like vanntette, eller er Gore-tex bedre? Mulig en Dermizax jakke hadde passet behovet mitt bedre. Vanskelig å orientere seg i dette markedet når det finnes så mange ulike teknologier og innovasjoner..
  2. Du er nok inne på noe riktig der. Jeg har vel eksperimentert litt lite, og kledd meg for likt under ulike forhold, ref "godt nok" som du sier. Nå er jeg vel mer eller mindre på jakt etter er den optimale kombinasjonen av "godt nok" til de fleste aktiviteter. Da skjønner jeg at det er lurest å begynne innerst:)
  3. Hei Marius. Ullnettingen går igjen. Så det du egentlig anbefaler er å legge på ett til to lag til med ull før ytterjakken og droppe fleecen? Finnes det en jakke / type av jakke som både kan brukes til skiskjøring, men også tas på ved litt roligere aktiviteter sammen med barna? Har brukt skalljakka til det også fordi den er lett og bevegelig, og bare optimalisert plaggene under etter beste evne.
  4. Hei alle! Tusen takk for gode og opplysende svar. Jeg har hele tiden trodd at fleecen er problemet, og ikke tenkt så mye på undertøy og skalljakke. Der kan du se. 20 år siden jeg var i forsvaret selv, og har helt glemt nettingen vi brukte da. Skal gi kombinasjonsnettingen fra Brynje Arctic Zip Polo et forsøk. Takk for hyggelig velkomst. Hva bruker du over kombi-nettingen dersom du f.eks skal på en dagstur på fjellet på ski i gode norske vinterforhold? Nei, mulig det altså er det som er problemet, at jakken heller ikke har passet til hverken forhold eller det jeg har hatt / ikke hatt under. Har dere (Bjørn/Morten) en jakke / anorakk å ambefale som ikke er av membran?
  5. Heisann Mitt første innlegg her. Jeg er på jakt etter tips til en allround fleece / mellomlag som er bedre enn den jeg har nå. I dag har jeg en Marmot Olden Polartec. Over den har jeg Norrøna Lofoten Goretex Pro, og vanlig Devold ullundertøy innerst. Problemet er at jeg blir så inni hampen varm når jeg bruker den ved høy aktivitet som å løpe etter barna i barnebakken (selv ved -12), står offpiste, alpint og langrenn på vidda på kalde dager. Opplever at fleecen gir for mye varme på den ene siden og for lite fukttransport på den andre siden. Det samme i skibakken, du blir svett nedover, og frossen i heisen. Jeg har vel erkjent at den ikke passer noe særlig til de aktivitetene jeg driver med. Jeg har også forsøkt å bruke den som basislag, men fukt transporten fungerer dårlig. Nå er jeg derfor ute etter tips til en fleece som både tåler høy aktivitet, puster bra og har god fukttransport. Det er også viktig at den gir varme / isolerer på kalde dager. Jeg er glad i i fiske på fjellet om sommeren så her er varmen/isolasjonen viktig. Det er vel kanskje her min nåværende fleece har kommet mest til sin rett. Det er en del å velge i, men fint om noen kan dele sine erfaringer med meg. Om dere har tips til andre måter å kle seg på under høy aktivitet på fjellet også når det er kalt (opp til 10 - 15 minus) så tas tips i mot med takk. Hilsen Andreas
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.