Gå til innhold
 • Bli medlem

Turtelt

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  7
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Turtelt

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Takk for svar. Ja, dette er noe av det jeg frykter. Gamme er jo litt smalere enn Ingstad (54 vs 62). Noen tanker om hvordan dette vil være på Gamme? I tillegg lurer jeg på hvordan det vil være i nedkjøringer, om det vil gi merkbart mer ubalanse. Jeg trenger jo å lære meg å stå på slike ski i nedoverbakker... Vil det da være en fordel eller ulempe med 1 mm oppbygging? Samtidig forstår jeg at det kan være en fordel å ha litt oppbygging i spor, slik at bindingen ikke så lett skraper i ytterkantene, men har ingen anelse hvor stor betydning det vil ha.
 2. Hei! Jeg skal montere "Rottefella 75 mm with cable" på Åsnes Gamme ski. Støvlene jeg har er Crispi Bre. Jeg lurer på om jeg også skal gå for oppbyggingsplater på 10 mm. Jeg er noe over hakket nybegynner på langrennski, men tenker at jeg skal forsøke å lære meg dette! Oppover og bortover går fint, det er verre nedover... På alpinski ("slalom-ski") er jeg vel kanskje på litt over middels nivå. Hva vil være fordeler og ulemper med oppbyggingsplater, både generelt og på Åsnes Gamme ski, og for en ganske uerfaren skiløper?
 3. Dersom Pertex Quantum hadde pustet så godt, så ville jo soveposen vært fuktig inn i isolasjonsmaterialet. Og det er vel nettopp noe av hensikten med slikt materiale, at det ikke skal skje. Når det gjelder lav vekt og styrke, så er nok det helt sikkert riktig. Men det finnes sikkert også like sterkt og like lett materiale som puster bedre, men som ikke er like vind- og vanntett. Pertex, og andre tette, "pustende" materialer, puster egentlig ikke så veldig godt. Mindre tette stoffer puster bedre, og vil derved slippe fuktighet lettere gjennom, og på den måten vil isolasjonsmateria
 4. Ser at den veier 2,8 kg. Kanskje derfor du solgte den?
 5. "Excellent breathability". [Hidden Content]
 6. Hensikten med å bruke for eksempel Pertex, er nettopp at det har såkalte "pustende" egenskaper, slik at fukten skal slippe ut gjennom det. Hvis ikke kunne man like gjerne brukt en plastpose som innerstoff. Problemet er imidlertid at slike "pustende" stoffer ikke er så veldig pustende, sammenlignet med andre stoffer som ikke er vindtette og vannavvisende. Og den fukten som da likevel trenger gjennom stoffet, vil også vanskelig komme ut igjen. Med et mer pustende stoff, ville også isolasjonsstoffet i soveposen ha tørket hurtigere. Nettopp! Men de fleste andre, som ikke skal overvintre i
 7. Hvorfor er moderne soveposer glatte og klamme på innsiden? Et stoff som for eksempe er hyppig benyttet, er Pertex Quantum. Dette er vindtett og vannavisende, og visstnok også "pustende". Men et vindtett og vannavvisende stoff vil selvsagt ikke puste like godt som et stoff som ikke er vindtett og vannavvisende. Og det er ikke slik at denne typen stoffer tar unna vanndampen. De "puster" rett og slett ikke godt nok til det. Et voksent menneske svetter gjerne 0,3-0,6 liter per natt, og en voksen mann kan svette opp til én liter per natt. Resultatet er at man blir klam - og kald - i soveposen.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.