Gå til innhold
  • Bli medlem

Initike

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Initike

  1. Ikke bra hvis det danner seg seg et slikt inntrykk. Dra jeg ned dit igjen får jeg vel late som om jeg er svensk eller dansk.
  2. Det var planen, men enda opp med Gouter ruta, men starta frå La Chalet (1800). Det har vært ein del snøfall, ustabilt vær og vind. Me starta 03.30 om morgonen og gjekk i fine spor, ikkje særleg djupe. Andre plassar hadde vinden blåst vekk snøen, så føret var greit. Heildekkande gammasjar er ein fordel dersom ein ikkje har plastikk sko. Ellers fekk eg demonstrert viktigheita med hjelm opp mot Gouter hytta, den eine steinen som datt traff blink. Avklimatisering er viktig, men kan vera lurt å slå til mot toppen så fort været tillet det. Dei andre i gruppa måtte nemleg snu sist og angra på at dei ikkje gjekk då været tillot det. Me fekk kun eit par timar på Augille de Midi tysdag, det heldt ikkje. Ein av fire vart høgdesjuk, men kom seg uvisst om det var grunna diamox eller nedstigning (sannsynlegvis kombinasjonen). Eg merka og høgda sjølv med diamox, men sikkert greit å ha skulle ein måtta droppa avklimatisering. Me hadde ikkje reservasjonar på Tete Rousse, men gjekk greit å sova på golvet. Gouter hytta var ikkje så service innstilte og eg måtta grina oss til litt suppe, mens hjelmen min og selen til ein annan vart stolen. Etter dette kvikkna heldigvis han som vart høgdesjuk til òg. Kva rute planlegg de?
  3. Tok same turen for ei veke sidan. Kom til Chamonix måndag ettermiddag, kjølig vær og regn og kunne utelukka reservasjonane våre på Cosmique hytta. Då me skulle reisa att fredag kveld så var det berra å satsa. Gjekk same ruta som dykk onsdag og vidare til topps tidleg torsdag. Var utruleg heldige at været var så pass at me sto på toppen akkurat for ei veke sidan Har fulgt med på Diamox debatten her, mange meiningar og mykje synsing. Brukte sjølv Diamox forebyggande då me ikkje hadde lagt inn tid til avklimatisering og eg hadde ingen erfaring med eigen reaksjon på høgda.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.