Gå til innhold
  • Bli medlem

Kipara.no

Aktiv medlem
  • Innlegg

    11
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    1

Innlegg skrevet av Kipara.no

  1. Mammutton skrev (9 timer siden):

    Kjøpte kipara for et år siden ca, har det blitt gjort noe med spruttrekket siden den gang? Det renner alt for mye vann inn på  siden via borrelåsen, blir faktisk ganske våt bare av en rolig tur på fjorden. Skulle hatt samme patenten som MRS 

    Ja blitt mye bedre nå

  2. Lavvosolberg skrev (31 minutter siden):

    JEg har Kipara Char, kjøpt i 2017 eller 2018. Stort sett fornøyd med den ift pris, men et festepunkt har revnet og ramlet av, og spruttrekket revnet helt når jeg gikk rundt i fjor sommer. Kompisen som har en Alpakkaraft men stort sett akkurat samme historikk på bruk, og han har ikke begynt å få disse slitasjeskadene.  Basert på dette ville jeg vurdert en Alpakka nå dersom jeg skulle kjøpt på nytt. (Men så hadde jeg sikkert sett på prisene og likevel endt opp med en eller annen Kipara packraft "Monsen Edition" som sport outlet selger latterlig billig fra tid til annen).

    Det har skjedd ganske mye med Kipara siden 2017 :)

  3. @Phanzi

    Hei. Kolbjørn fra KIPARA her. Vi bruker det mest kostbare materialet i gulvet Nylon 66 840D på alle våre packrafts. Unntaket er Atom SL. Gulvet er det som oftest treffer steiner og annet, og det er viktig at det holder. Jakt og Fiske testet de største produsentene i fjor Ila ca 6 mnd. Char og Javri var de eneste med 5,5 av 6 poeng. 

    • Liker 2
  4. torese skrev (På 12.8.2022 den 8.01):

    Hvor mange fabrikker er det som lager packraft? Er alle merkene produsert i Kina med lignende eller like materialer. Lars Monsen sine er produsert av chipara og om Vega design er lagd samme plass som mrs er det kanskje greit å stille spørsmålet. Er det noen som vet? 

    Tore

    Hei. Er ganske mange fabrikker nå som produserer packrafts. Langt fra alle er like gode kjøp. TPU materialet som brukes i packrafts (noen bruker pvc) kan grupperes i 2 typer coatinger. Polyester og polyether. Fabrikker som tenker kortsiktig og vil ha inn penger raskt selger tpu med polyester coating. Den er ca halve prisen av polyether. Problemet med polyester coating er at den ikke tåler vann. Det vil vise seg etter 1-2 års bruk da coatingen vil løses opp. Fordelen til forhandlerne er at de kan selge packrafts som tilsynelatende ser ut til å være samme kvalitet som alle andre til veldig lav pris. De virker også til å være veldig solide i starten. Ofte vet ikke forhandlerne hva de selger og det er vanskelig å sjekke dette. I tillegg har du store kvalitetsforskjeller i selve nylon materialet. De billigste er "hyllevare" men de mest kostbare må importeres til Kina. Alpacka, Mrs og også Kipara Char bruker det beste, Nylon 66.  Det viser seg i prisen på packraftene i butikk. Vega og Norseraft produseres av Love Inflatable. Der kan man bestille direkte som forbruker også. Mrs lages ikke der. 

    En annen ting er selve produksjonen av packraftene, ventilene osv. Mange som tar raske løsninger sveiser sømmene på yttersiden, men "glemmer" innsiden. Utstyrsnivået varierer også endel. Så som mange sier her, man får ofte det man betaler for. :)

     

    • Liker 4
  5. borgern skrev (2 timer siden):

    Så vidt jeg husker er forskjell på spraycover at det gamle er festet med glidelås rundt hele unntatt det på baugen som er fast. Så du kan fjerne det meste hvis du ikke vil bruke det. På nye versjon sitter det fast men har en funksjon som gjlr at du kan rulle det til høyre side og ha det der hvis du ikke vil bruke det. Får Kolbjørn heller rette meg hvis j3g husker feil.

    Ja det blir riktig 👍🙂

  6. Fenrisfrøya skrev (1 minutt siden):

    Det dere skal se opp for, er at alle Kipara modellene, som Kolbjørn Kristiansen kaller for "identiske Lars Monsen modeller"på sin salgs nettside, i praksis ikke er helt like!!!!!!De har to helt ulike patenter spruttrekk. 

    Utover denne misvisende reklamen, er Kipara ett fint produkt. Går meget godt i vannet, bedre enn Alpackaraft.

     

    Ja stemmer det, men blir helt likt fra neste år :)

  7. turboms skrev (På 24.9.2020 den 9.17):

    Meget mulig. :) Sitter å sikler litt på en char large i en eller annen variant nå. Har en Denali Llama fra før, men den blir noe for liten for meg på 187 og 120L sekk på lengre ekspedisjoner. Skal sitte 32 dager i strekk i Packraften neste sommer, så vurderer en av kiparaene eller en alpackaraft explorer 42. 
    Tok karasjohka i sommer med 3 alpackarafts og 1 kipara, men kiparaen hadde massive problemer med ventilen, så er en del jeg må undersøke der først før jeg går til innkjøp. Kan ikke risikere at ventilen ryker når vi skal bevege oss 400 kilometer på vann. 

    2019 modelle dere brukte da. Kommer helt ny ventil på 2021 modellene. Selger Kipara :)

  8. På 25.1.2020 den 15.06, Kjell Iver skrev:

    Usikker på om dette var kjent, men Travel Light = Kipara = Lars Monsen Packraft (omtrent)

    Fra LM sin facebookside

    For de som har fulgt tråden fra dag 1 er prisen etter hvert økt - kan man trygt si.

    For ordens skyld: Forumet har nå i en periode et kommersielt samarbeid med Lars Monsen sin nettbutikk der vi har noen annonser(for de som ikke er støttemedlemmer) mot litt provisjon.

    Kjell Iver. Vi som selger Kipara som du vet. Mye har skjedd siden de opprinnelige Travel light modellene. Skulle vi solgt de fortsatt ville også prisene vært noe helt annet. Materialer, design og løsninger er langt bedre nå, også USD kontra NOK er noe helt annet i dag. Alt dette påvirker prisen. Ha et fortreffelig packraft år.

    • Liker 3
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.