fjellzki

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  14
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Turmat uten løk

  Er jo så lettvint med frysetørra, men egg, avokado, en toro-variant. Hjemmebak energibolle. Grønnsaker. Fullkornstortilla, bønner, nøtter.... mange valg for ting som holder 12 t. + i sekken en varm sommerdag og natt. Og er jo så glad i Jet-boilen min... så er jo artig å lage mat ute også.
 2. Turmat uten løk

  Den eggerøra smaker ikke bra. Kjøpte i god tro.... smakte en... solgte de andre på finn. Har også prøvd dessert-variant fra Mountain House... følger anvisning, og den rispuddingen blir til smakløs suppe. Og ser det med Real... gønner på med lauken.
 3. Turmat uten løk

  Har ikke sjekka alle retter fra alle merker. Men vil annslå at jeg har prøvd sikker 15 forskjellige retter (real, mountain house, adventure-food og en annen). Veit jo om Toro og sånn... men da må man jo ha litt kjøtt eller noe (Bønner og linser er fin erstatning... men det er heller ikke magen glad i... selv om det er veldig godt).. og kjøtt blir vel ikke veldig godt etter 15-20 timer i varmen
 4. Turmat uten løk

  Har spist et stort utvalg av ymse merker av frysetørret mat. Mye bra og god mat. For å slippe å lete igjennom alle slagene, noen som vet om noen uten løk? ..... blir dårlig i magen av det. Spiser det i turmat selv om jeg egentlig ikke burde. (Særlig Kebabgryta er god) Men virker som nesten alle (uansett merke) inneholder løk.... av de jeg har kjøpt. Er ikke så lysten på å lage frysetørket selv. Skal jeg på dagstur tar jeg med vanlig mat og tilbereder... men på overnattinger er det greit å med Real eller noe til lunsj eller middag til dag nr. 2. Eventuelt noe som er mettende og protenrikt... som ikke tar mye plass/vekt som også holder til dag nr i varmt vær f,eks.
 5. Vask av kjele/panne på tur

  Har jo gjort disse tingene også.... selvsagt, men tenkte om det fantes en serviett-løsning. Takk for inspill.
 6. Gore tex spørsmål

  Jeg så en video av NikWax wash-inn impr. .... samt en annen med bilder med og uten. Alt vann prella av ved bruk (vaske det inn i maskin og la det tørke) Når det så er nedbør type "sprayflaske på lavt nivå", og itt'no preller av .... må enten jeg være helt idiot... når jeg føler instrukser så godt jeg kan. Kjører 30 graders syntetisk propgram som anvist.... eller så må jakka være ødelagt på ett vis. Er ganske forvirrende når det er å mange oppfatninger og synspunkter om samme produkt. Greit at NikWax skryter av egene produkter men (tilsynelatende) uavhengige tester som sier at f.eks å "vaske" det inn i maskin er optimalt... og det ikke trenges å varmebehandles.... andre mener at det er tull..... hva skal man tro..... Jakka avviser i hvert fall ikke vann..... det er helt sikkert. .... men den sprayen.... må jeg vaske på nytt.... (for å få ut det imprigneringa jeg vaska inn) eller spraye på som den er.
 7. Gore tex spørsmål

  I see.... å hvilken spray anbefaler du?
 8. Ingen stor sak egentlig, med mitt bruk, men noen som har erfaring med noen form for våtservietter som er fine til oppvask? Nå er de fleste friluftsmiddager på dags/ettermiddagsturer hvor jeg skal hjem etter turen, men er greit å pakke ned reint utstyr, og er ikke alltid jeg kokkelerer ved vann. Har av og til brukt antibak-fra Clasern, for å få av det verste, og vaske når jeg kommer hjem... men om det finnes noen våtservietter som er egnet til den slags, så jeg kan bruke et neste gang uten å skylle/vaske av?
 9. Gore tex spørsmål

  Skalljakke, Salomin. ca 4 år. Vasket nå med nikwax og en rune med nikwax imp. rett etterpå. Vasket og imp. på 30 grader med lav sentrifugering, som anbefalt. Dagen etter etter da en var tør, en liten tur i duskregn, ikke imponert. har vasket jakka en del ganger på korrekt måte, både med "Grange" (eller noe sånt" )og Toko. Har før sprayet med Toko og en spray fra (samme som fik best i test) fra XXL. Rain Guard. (selges vel også på Claser'n) Kan jo hende at jakka ikke er solid nok, Men var ikke mye regn den dagen.
 10. Gore tex spørsmål

  men må jakka være tørr i utgangspunktet? Kan jo som sagt hende at jeg dreit meg ut å tok den rett til imp etter vask.
 11. Gore tex spørsmål

  jeg har ikke sprayen, men den som skal brukes i maskin. Den fikk best score flere steder. De hevder man ikke trenger å tromle, bare lufttørke etter maskinrunden med imprigineringa
 12. Gore tex spørsmål

  Har en skalljakke som er noen år nå. Har vasket den regelmessig i.h.t. vaskelapp. Brukt ymse spray imp. og har funka tålig bra i småregn. Testa nå ut Nikwax for første gang... siden det vistnok skal være så bra i følge flere nettsteder og videoer. Men var ikke særlig imponert. Var det kanskje feil å kjøre runden med imp. middelet mens jakka var våt?. Skal man la den lufttørke helt (det er visnok best) å så kjøre den i maskina med imp? Og kan man "reparere" en skadet membran?
 13. Hva heter toppen jeg ser....?

  Takk
 14. Lurer på hva en topp heter som jeg har sett ved noen tilfeller nå. 1. Stod ved Veslefjell (Skibergfjell)... så vesover..... en topp med stor mast midt på toppen..Toppen har lignende form som Gaustatoppen, men ikke like stor, den var også sør for GT 2. Jeg så samme toppen i det fjerne fra Hovlandsfjellvarden i Finnemarka 3. Skimta den i det fjerne fra Gampen i Vestmarka, ... og når jeg tenker meg om (i ettertid)... så jeg den.... ikke alt for langt unna da jeg skulle kjøre til Rjukan i fjor... og det var vel etter Kongsberg... på vei ned etter en topp eller noe... så jeg en rett fram i horisonten. "Stort" TV/Radio-tårn. På avstand kan som sagt formen på fjellet/kollen inne litt o, GT men ikke like stor og høy selvsagt, Litt dårlig bilde, det er tatt fra Veslefjell