Gå til innhold
  • Bli medlem

fjellzki

Aktiv medlem
  • Innlegg

    23
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av fjellzki

  1. Eller kanskje jeg går mot Sandungen og mot Asker..... om jeg kommer opp over haugen mot. Asdøltjern. Alltid moro når man ikke helt vet hvor man havner... men vet hvor man er. Så lenge jeg ikke går i dedikerte skiløyper selvsagt. Nå gleder jeg meg til å finstudere kart og ruteplan. Detta blir bra åkke som
  2. Vet at det ikke er skog mellom Tranby og lier... men tenkte da på å ta stien som som går opp til venstre når du er i bånn av juvet.. og komme "over haugen".. til toppeb av Asdøla... og så gå stien over mot Glassåsen/Kraft-området og ned til Tranby... Er ikke lommekjent, men men.... får se. Artig å se på kart/ruter og planlegge. Så lenge jeg har hele dagen på meg... ikke har bil.. så er jeg fleksibel med sluttsted... Nok mat og drikke, og rikitge klær. Ute i 8-10 timer. Bare digg. Litt trafikk er greit. Finner alltids noen muligheter. Jeg liker å gå på nye steder og registrer spor (1218 spor ligger på PCen siden juli 2012) Takk igjen for buss-tips. Var 71 bussen jeg tenkte på, men da jeg sjekka litt rundt var det ingen buss langs veien opp mot P-plassen ved juvet på lørdag morgen. Skal sjekke ut mer.
  3. Så kjapt på ruter/brakar. Virker som enklest for meg, for å komme kjappest dit lørdag morgen er tog til asker, buss til Tranby skole(eller kirke).. og få en taxi til å vente der. Men skal sjekke ut dine tips. Tenker taxi for å komme kjappest dit, selv om det ikke er alt for langt å gå. Bruker heller tid på gå ned til Drammen om det ikke funker eller tilbake til Lier via skogen.... foreløpig på planleggingstadiet, men takk for alle tips.
  4. Har Finnemarka-kartet. I fjor våres gikk jeg fra Vikersund-Damheggsjø Hovlandsfjell-Langvann-Veslesetra-og rund Tverråsvannet og sov på Goliaten, dagen etter Tverråsen-Skimten-Storsteinsfjell-Eiksdammen-Tverken-Landfall-og ned langs elva og kryssa ved broa overfor Ypsilon.. og tok toget hjem til Oslo. På høsten tok jeg tog til Mjøndalen og gikk til Inntaksdammen-Solbergvarden-Hoggskollen-Nerdammen-Tverken-og veien ned til "folk" ved Bråtan (står så på GPS-kart) og ned til stasjonen. Har hatt en del sykkelturer sykkelturer. 2 x langs Tyrifjorden mellom Modum og Sylling (starta i Asker og spikkestad Spikkestad) samt Oslo-Hurum-rundt... og tog fra Drammen. Drammen ruler. Neste prosjekt blir tog til Hokksund og til Drammen gjennom skogen den veien. Og selvsagt Kjøsterudjuvet. Vestmarka og Kjekstadmarka er også utforsket og skal besøkes mer.
  5. Og takk fot tips om Kjøsterudjuvet. Det skal testes ut til sommeren. Drammensmarka/Finnemarka er steder jeg har begynt å utforske.
  6. Mye fine innspill. Var der sommeren 2016. Gikk ned og stien opp til høyre til bake til til toppen. Prøvde juni 2017.... fra toppen og ned.. for mye vann ved ett kryssnningspunkt. juli 2017.. gikk stien over toppen (fra Asdøla) og tok juvet oppover. Har solide brodder/klør-- cahinsen pro... og solide truger med klør + staver. Er godt vant med turer i bratt og ulendt terreng, og jeg kjenner jo mine begrensninger og tar aldri unødige risker. Går det ikke.... blir det mer truging der det lar seg gjøre, eller gå til fots... truger festes på sekken.... ' Tror jeg vil ta sjansen. Er også glad i gå langs landeveien. Tenker tog-buss+taxi fra Oslo.... blir det ikke som planlagt i juvet, er det jo bare ca 18 km å gå til Drammen...... kosetur det også. Mange muligheter både hit og dit fra her og der.
  7. Lurer på noen her har erfaring med Asdøljuvet nå om vintern, gjerne "fersk" erfaring. Jeg har solide pigger til å sette under støvler på isete steder, og gode truger for stiene i område, om de ikke er oppgått. Er jo et spektakulært sted om uten snø/is, men tenker det kan bli vakkert med også.
  8. Det er en Salomon, kjpt på Outlet Vestby for 3 år siden eller så... Er jo ikke så avhengig av den egentlig..... er mest til bruk når et er er småregn i Oslo-marka.... Fant en løpe-jake i gore-tx til halv pris på xxl... den ser ut til være grei.
  9. Jakka er nok føkka. Selv ikke spray-impregnering etter instruksjoner (og luftørking)-... gjør at vannet preller skikkelig av, Får nok kjøpe ny jakke etter hvert.
  10. Er jo så lettvint med frysetørra, men egg, avokado, en toro-variant. Hjemmebak energibolle. Grønnsaker. Fullkornstortilla, bønner, nøtter.... mange valg for ting som holder 12 t. + i sekken en varm sommerdag og natt. Og er jo så glad i Jet-boilen min... så er jo artig å lage mat ute også.
  11. Den eggerøra smaker ikke bra. Kjøpte i god tro.... smakte en... solgte de andre på finn. Har også prøvd dessert-variant fra Mountain House... følger anvisning, og den rispuddingen blir til smakløs suppe. Og ser det med Real... gønner på med lauken.
  12. Har ikke sjekka alle retter fra alle merker. Men vil annslå at jeg har prøvd sikker 15 forskjellige retter (real, mountain house, adventure-food og en annen). Veit jo om Toro og sånn... men da må man jo ha litt kjøtt eller noe (Bønner og linser er fin erstatning... men det er heller ikke magen glad i... selv om det er veldig godt).. og kjøtt blir vel ikke veldig godt etter 15-20 timer i varmen
  13. Har spist et stort utvalg av ymse merker av frysetørret mat. Mye bra og god mat. For å slippe å lete igjennom alle slagene, noen som vet om noen uten løk? ..... blir dårlig i magen av det. Spiser det i turmat selv om jeg egentlig ikke burde. (Særlig Kebabgryta er god) Men virker som nesten alle (uansett merke) inneholder løk.... av de jeg har kjøpt. Er ikke så lysten på å lage frysetørket selv. Skal jeg på dagstur tar jeg med vanlig mat og tilbereder... men på overnattinger er det greit å med Real eller noe til lunsj eller middag til dag nr. 2. Eventuelt noe som er mettende og protenrikt... som ikke tar mye plass/vekt som også holder til dag nr i varmt vær f,eks.
  14. Har jo gjort disse tingene også.... selvsagt, men tenkte om det fantes en serviett-løsning. Takk for inspill.
  15. Jeg så en video av NikWax wash-inn impr. .... samt en annen med bilder med og uten. Alt vann prella av ved bruk (vaske det inn i maskin og la det tørke) Når det så er nedbør type "sprayflaske på lavt nivå", og itt'no preller av .... må enten jeg være helt idiot... når jeg føler instrukser så godt jeg kan. Kjører 30 graders syntetisk propgram som anvist.... eller så må jakka være ødelagt på ett vis. Er ganske forvirrende når det er å mange oppfatninger og synspunkter om samme produkt. Greit at NikWax skryter av egene produkter men (tilsynelatende) uavhengige tester som sier at f.eks å "vaske" det inn i maskin er optimalt... og det ikke trenges å varmebehandles.... andre mener at det er tull..... hva skal man tro..... Jakka avviser i hvert fall ikke vann..... det er helt sikkert. .... men den sprayen.... må jeg vaske på nytt.... (for å få ut det imprigneringa jeg vaska inn) eller spraye på som den er.
  16. I see.... å hvilken spray anbefaler du?
  17. Ingen stor sak egentlig, med mitt bruk, men noen som har erfaring med noen form for våtservietter som er fine til oppvask? Nå er de fleste friluftsmiddager på dags/ettermiddagsturer hvor jeg skal hjem etter turen, men er greit å pakke ned reint utstyr, og er ikke alltid jeg kokkelerer ved vann. Har av og til brukt antibak-fra Clasern, for å få av det verste, og vaske når jeg kommer hjem... men om det finnes noen våtservietter som er egnet til den slags, så jeg kan bruke et neste gang uten å skylle/vaske av?
  18. Skalljakke, Salomin. ca 4 år. Vasket nå med nikwax og en rune med nikwax imp. rett etterpå. Vasket og imp. på 30 grader med lav sentrifugering, som anbefalt. Dagen etter etter da en var tør, en liten tur i duskregn, ikke imponert. har vasket jakka en del ganger på korrekt måte, både med "Grange" (eller noe sånt" )og Toko. Har før sprayet med Toko og en spray fra (samme som fik best i test) fra XXL. Rain Guard. (selges vel også på Claser'n) Kan jo hende at jakka ikke er solid nok, Men var ikke mye regn den dagen.
  19. men må jakka være tørr i utgangspunktet? Kan jo som sagt hende at jeg dreit meg ut å tok den rett til imp etter vask.
  20. jeg har ikke sprayen, men den som skal brukes i maskin. Den fikk best score flere steder. De hevder man ikke trenger å tromle, bare lufttørke etter maskinrunden med imprigineringa
  21. Har en skalljakke som er noen år nå. Har vasket den regelmessig i.h.t. vaskelapp. Brukt ymse spray imp. og har funka tålig bra i småregn. Testa nå ut Nikwax for første gang... siden det vistnok skal være så bra i følge flere nettsteder og videoer. Men var ikke særlig imponert. Var det kanskje feil å kjøre runden med imp. middelet mens jakka var våt?. Skal man la den lufttørke helt (det er visnok best) å så kjøre den i maskina med imp? Og kan man "reparere" en skadet membran?
  22. Lurer på hva en topp heter som jeg har sett ved noen tilfeller nå. 1. Stod ved Veslefjell (Skibergfjell)... så vesover..... en topp med stor mast midt på toppen..Toppen har lignende form som Gaustatoppen, men ikke like stor, den var også sør for GT 2. Jeg så samme toppen i det fjerne fra Hovlandsfjellvarden i Finnemarka 3. Skimta den i det fjerne fra Gampen i Vestmarka, ... og når jeg tenker meg om (i ettertid)... så jeg den.... ikke alt for langt unna da jeg skulle kjøre til Rjukan i fjor... og det var vel etter Kongsberg... på vei ned etter en topp eller noe... så jeg en rett fram i horisonten. "Stort" TV/Radio-tårn. På avstand kan som sagt formen på fjellet/kollen inne litt o, GT men ikke like stor og høy selvsagt, Litt dårlig bilde, det er tatt fra Veslefjell
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.