Gå til innhold
  • Bli medlem

Dagis

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Dagis

  1. Hei lurer på om noen vet hvor stor vannføring jeg kan vente meg i Leirungsåi (åe) nå. Tenker å krysse ved Tyskeplassen eller lignende. Helst fra stein til stein tørrskodd. Lurer også på hva jeg kan vente meg av snø på toppene. Glad for svar! Mvh Dag
  2. Takk for gode svar. Skal forsøke å finne denne renna mot toppen. Alternativt gå om Tjønnholsoksla hvis det er mye snø. Kommer litt an på hvor risikovillige resten av følget er i september. For meg ser det ut til at ruta rett opp fra sør er en flottere tur med litt mer luft enn å komme vestra/oksla. Men om det er mye snø i høyden er kanskje det tryggeste å gå om oksla. Vi er et følge som ikke har noe særlig erfaring med tau så vi strekker oss til klyving+.
  3. Takk for svaret Viking. Over Oksla ja. Det hadde jeg ikke tenkt på men sikkert en bra løsning hvis det er en del snø i høyden og man vil gå så lite bratt som mulig. Men det er nok en del lenger, men muligens litt mer variert utsikt. Vestover for eksempel. Men jeg tenkte egentlig rett opp fra Steinflybreen, uten å gå om Steinflytinden. At det kan være tryggere å gå rett til Tjønnholstind-hovedtoppen uten å gå innom Steinflytind/austtoppen. Men det blir kanskje hipp som happ. Har forstått at turen fra Steinflytinden-hovedtoppen kan være bratt å ta på eggen, og at det klokt å gå noen høydemetre ned/sør og sikte derfra mot hovedtoppen. Mulig jeg fokuserer vel mye på smådetaljer her og at dette er trygt og greit når man kommer dit og ser det men likevel... Og: Noen som vet hvor langt opp i Leirungsdalen man må for å krysse Leirungselva på en grei måte i september? Hilsen Dag
  4. Sist gang jeg var på vei til Tjønnholstind feiga vi (ved noen av oss) ut på Høgdebråtet fordi det lå litt nysnø på den siste delen opp mot Steinflytind. Så i år har vi tenkt å gå rett til Tjønnholstind, uten Høgdebråtet. Steinflytind er ingen nødvendighet på veien opp. Hvis denne kan unngås og det gjør turen enklere så er vi klare for å skippe den. Noen som har god erfaring med å gå rett til Tjønnholstind? Forslag til rute, eller kjenner en rutebeskrivelse? Turen skal tas i sent september så det kan hende det er litt nysnø i høyden. Vi har ingen planer om å bruke tau eller isøks. I tillegg lurer jeg på om det finnes noen saklige steder å krysse Leirungsåi for å spare tid/ikke gå helt fra Vargebakkan? Det vil vel være kortere å starte noe lengre sør på flya enn Vargebakkan? Klar for gode tips og lenker!
  5. Hei har på gang en liten ombygging av Madshus Glittertind med SuperTelemark. Har bestilt oppbyggingsplater (10mm) og hælløftere. Jeg vil gjerne ha de hælløfterne som kan justeres i to høyder, altså den modellen som heter Tele Hælløfter, som er en metallbøyle+plastbit som kan vippes enda et hakk opp. I katalogen til Rottefella står det at den passer bare til Cobra-bindingen. Men Oslo Sportslager påstår at den passer også til oppbyggingsplatene. Noen som har prøvd? Ser at G3 har en hælløfter med to forskjellige etasjer, og de selger også bøyler i forskjellige høyder løst. Noen som har erfaringer med disse? Og: Jeg innbiller meg at det er veldig lurt med to forskjellige høyder, da jeg på mine turer går i mange forskjellige stigningsgrader. Hva tror dere?
  6. Noen som vet om et webcam i Jotunheimens østre deler? Som funker? Hadde vært fett å kunne sjekke føreforhold, høstfarger og lignende før avreise... Det nærmeste jeg kommer er Beito...
  7. Noen som har (helst god) erfaring med slike? Ser Swix har en rumpetaske-versjon til rundt 300,- Er det noe å satse på? Virket som den kanskje var mest til nedoverski med barnet foran enn bortover med barnet bak. Blir glad for tips!
  8. Har gått på denne toppen noen ganger både sommer og vinter, og en gang hadde jeg med slalåmski og slalåmstøvler i sekken (!). Dette var på midten av 80-tallet. Mener å huske at det var en vinterferie. Mot toppen er det ordentlig bratt og fin helling ned mot Russdalen, dette gjelder spesielt de øverste 500 høydemetrene. Problemet er at dette området naturligvis også er mest utsatt for vind, som kan gjøre føret hardt og snøen veldig sammenpakket. Når det er sagt er det visstnok veldig mye snø i området i år så man kan være heldig å oppleve pudder-tendenser. Min tur med slalåmski var veldig pes, føret var beinhardt og vi var veldig slitne etter en tung og utrent tur opp. Så vi fikk liten glede ut av den nedturen. Men men: Et snowboard er noe lettere og ikke fullt så avhengig av dyp pudder for gode løssnøopplevelser så det kan være verdt forsøket. Men tenkter du å la ski, staver og bindinger stå igjen nede ved Russa eller lignende, og bestige på truger derfra? Da bør trugene være gode. Vil gjerne ha rapport! Skal til området i påsken og et par helger etter det igjen. Denne siste gangen skal jeg reise uten barn og regner med å satse på en topptur eller to.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.