Gå til innhold

Anne-lise

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  8
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Anne-lise

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Tusen takk for gode og informative svar😊 Da vet jeg litt mer (etter norsk standard) hva jeg kan forvente, og at det alt i alt er en lettgått tur😁
 2. Tusen takk! Jeg har tenkt utifra bildene at pony track opp ben nevis er litt som å gå til gaustatoppen (altså litt flere høydemetere bare), og det høres ut som slik din kone beskriver den. (På måten mange briter beskriver den høres det ut som en helt sinnssyk bragd og farlig tur😂, og da blir jeg usikker da jeg ikke har supermye erfaring. Første fjelltur alene var ukestur i Jotunheimen fra hytte til hytte, gjendesheim-glitterheim over glittertind-spiterstulen- dagstur galdhøpiggen-leirvassbu-en "hviledag" der jeg bare gikk ca 16 km, så ned til gjendebu. Og i sommer gikk jeg signatur trollheimen (litt modifisert med dagstur til trollhetta, ikke over pga hund), og måtte snu pga dårlig vær den dagen jeg skulle opp på snota, så det ble halvveis hviledag isteden. Tror ben nevis via cmd arete er mer "min" type tur, der får jeg utfordret høyde skrekken litt også.
 3. Takk! Tror muligens jeg kommer til å lande på cmd arete. Guide er fordi jeg ikke har kunnskapene til å navigere hvis det er 0 sikt. Gikk over Glittertind for noen år siden med noen folk jeg møtte på glitterheim (heldigvis var planen å enten gå rundt eller finne noen å gå over sammen med), vi fikk snøstorm i juli, og det ble brått værre og værre. Alt var helt hvitt, nysnø til knærne, vindkast der man måtte sette seg ned hver gang det kom kast for så å løpe når det stilnet mellom kastene... Og dette var da når vi var kommet såpass langt at det ville vært like ille å gå tilbake. Så har testet "ekstremvær" på en topp og gjør ikke det alene om været plutselig skulle snu for å si det sånn. Vi møtte en 5.mann på toppen, mest sannsynlig ville vi ikke møtt ham hvis ikke det var for at bikkja mi markerte at det var folk i nærheten og vi hadde sett ham foran oss da vi startet. Han var kanskje så mye som 30 m fra oss og vi så ikke sporene etter ham engang. Ben nevis er kjent for tett tåke, så derfor tar jeg ikke sjangsen på å gå alene da jeg ikke kan ta ut kompasskurs og følge den... skjønner at jeg må lære meg det!
 4. Hei! Jeg skal gå the West highland way i Skottland i mai, men tar en ekstra dag i fort william for å avslutte turen med ben nevis. Planen er å booke en guide for dagen da jeg har skjønt at det kan bli plutselig og tett tåke der. Vurderer tre alternativer: pony track, via steall falls eller cmd arete. Noen som har anbefalinger? Jeg har høydeskrekk, men typ Besseggen gikk greit (Og cmd arete ser ut som ala Besseggen?), bare lenger? Det virker som det er litt kulturelle forskjeller i forhold til fjell, sånn at "ratingen" på turene ikke helt stemmer med den jeg er vant til fra norge, men vet ikke om det kun gjelder de litt enklere turene eller om dette også gjelder for ben nevis. Mvh Anne-lise
 5. Jeg har en Arc'teryx (husker ikke korrekt stavemåte) sekk jeg er veldig fornøyd med, tror den er 48l men samme modell finnes i større også. Jeg er 1,78 høy og ganske lang, har kjøpt den lengste:-) Gode justeringsmuligheter. Så kan være verdt å se på dem også!
 6. Hei! Jeg er ny på forumet, men håper at noen kan komme med noen tips til meg! 37 år gammel dame med goldendoodle, jeg planlegger å dra på tur i jotunheimen med bikkja i juli. Siden det er første tur alene på fjellet blir det betjente hytter. Planen er: Gjendesheim - Glitterheim - Spiterstulen - Leirvassbu - Gjendebu, men jeg kunne tenkt meg en ekstra overnatting på ett av stedene for å gå opp på en topp eller en annen fin dagstur, og håper noen kanskje kan anbefale en tur som er forholdsvis enkel å finne frem og der man ikke må klatre? Fra hvilken hytte eventuelt? Jeg har ikke hverken kunnskapen eller erfaringen til å f.eks krysse breer eller sikre med tau. Har tenkt litt på Galdhøpiggen, men hvordan er det med hund? Og er det noen fine alternative turer å evt ta fra spiterstulen dersom det er dårlig vær den dagen jeg evt planlegger tur til galdhøpiggen? Jeg er ikke veldig fjellvant, men både jeg og bikkja er i god form og jeg klarer å orientere meg greit med kart og kompass. Denne turen blir en slags test på om jeg trives med å dra på tur alene, isåfall planlegger jeg å gå ruten signatur Trollheimen i august.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.