Gå til innhold
 • Bli medlem

Diana

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Du må prøve store tubefluer etter gjedda . Vi fisker den rundt mjøsa nå i april , før vi begynner med ørretfiske .
 2. Diana

  Rifle

  Du må ikke høre for mye på oss . Er det flere jegere så er det like mange meninger ( noe som tilsier att det blir hipp som happ )
 3. Diana

  Rifle

  Ja det er ikke greit ! Mange meninger . Du får velge noe du synes er fornuftig for ditt bruk . Ta noe som er egnet til det du kommer til å jakte mest på , men som også er lov til å bruke til det du kanskje jakter minst på ! Lykke til med valget !
 4. Diana

  Rifle

  Har ingen kurs , men har noen år i skogen . Vert med på mye rart ( desverre ). Det gjelder bare å holde hodet kaldt og tenke !
 5. Diana

  Rifle

  Når en har satt inn ett skudd i ett dyr og dyret fortsetter , med av ben eller kjever som henger ,da her en gjort en dårlig jobb ! Jobben da er å stoppe dyret . Betyr det da att en tar ett ben til , eller på andre måter bremser farten så er det bra ! Feks. en av kjeve blør nesten ikke og dyret løper langt og lenge . Noe som gjør ett ettersøk verre . Da er det bedre å forkorte lidelsen enn å vente , venting kan i slike tilfeller føre til ingenting . Og dyret går mange dager med store lidelser .
 6. Diana

  Rifle

  Stemmer att en skal skyte til det faller ! Er viktig å ikke holde på kulene . Mange som vegrer seg i slike tilfeller . Er en fordel å kjenne seg selv og våpnet når slikt skjer ( og det gjør det jo desverre ). Blir som regel legre hold med litt fart ! ( Fordel med ett våpen som har rettest mulig kulebane ! Nei nå skal jeg ikke mase mer på det ) Sikker på att dere alle er gode jegere !
 7. Diana

  Rifle

  Da får du ett våpen du kan bruke til alt her i Norge . Er du en allsidig jeger kommer du ikke til å angre !
 8. Diana

  Rifle

  Når en skal dra ut noen meter ekstra (lange hold ) , da må en se på kulebaner . kuler som veier mer detter kjappere ! noe som ofte blir skudd under . Har skutt mye med grove kal , og vet det skal noe til for å ha god kontroll på lange hold . ( jobbet med MØR ) Ta en kal dim. du føler du behersker ,det er det viktigste ! Prøv deg frem ang. rekyl osv.
 9. Diana

  Rifle

  Dette var ett utdrag ! Forsvaret har utarbeidet amo som går kjappere ( ikke til salgs . og i kal 22-250 ) Disse superkulene er av ingen intr. under normal jakt !
 10. Diana

  Rifle

  Prinsippet er å bruke størst mulig hastighet og kuler som skal splintres fullstendig ved anslag for å gi størst mulig skade og eliminere faren for rikosjetter dersom skuddet bommer. I samme øyeblikk skuddet slår inn i kråka stiger en soppformet sky av dun mot himmelen mens større og mindre kjøttbiter hagler. Sjokkbølgen som sendes gjennom viltet i det varmintkula eksploderer brer seg med en hastighet på 1500 m/s.
 11. Diana

  Rifle

  Elgen detter den ! En skal jo treffe ! En kan såklart kjøpe kanon ,da detter den om en treffer i ræva ! Er et ortak som sier : Jo større kniv jo mindre vett , Dette gjelder for kaliber også ! Spøk ti side ! 222 har en slik utgangshastighet med noen merker amo !
 12. Diana

  Rifle

  Helt enig med Robinson . Kjøp ei rimlig rifle og bygg ! Da får du den rifla du vil ha ! Ikke så fristende å begynne å spikke på ei ny rifle til mange tusen . Du får også ei som du liker ! ikke kjøp kal 222 eller 223 ( 223 er det kal som bli mye brykt til automatvåpen i forsvaret utenlans ) de har en fin kulebane og utgangshastighet opp til 1500 ms . men er ikke godkjent på storvilt ! Velg kal 6,5 eller større ! ikke ta i for mye !
 13. Diana

  Rifle

  Kjøp deg ett våpen som har ett lett glidende sluttstykke , da er du langt på vei ! Gjerne brukt ! Har selv er mauser der kasse og sluttstykke har blittt skutt ca 17000 skudd med . En må selvsagt bytte løp , men resten er helt suverent ! Kjøp deg ett banevåpen i kal 6,5x55 og bygg den om ! ( ikke krag ! denne slurver ved væromslag ! ) 6,5 er ett kal du kan jakte nesten alt med ! Kommer ikke til å angre om du jakter litt fugl og rådyr . Mange som må bytte våpen hele tiden skylder på merket , vedlikehold er stikkordet ! De har også en lei tendens til å varmskyte på bane , og da går i
 14. Vi tenkte vi skulle friste lykken ti høsten ! Ei uke i lavo langt til skogs .
 15. Jeg har også ei rifle i kal 6,5 . Det er en ombygd mauser . Jeg mener att en ikke får ett mer allsidigt våpen en en 6,5 (mulig jeg tar feil ) Har brukt den på alt fra elg til bever og toppjakt . Har ikke ønsket meg noe grøvre kaliber ,treffer en der en skal faller det . Har jaktet en del med grove kalibre , men kulebanen daler deretter ! Da må en ha ett våpen til hvert sitt bruk ( ok for de som har penger til det )
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.