Jump to content

Fjellmaen

Aktiv medlem
 • Posts

  26
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Fjellmaen

 1. Absolutt noe jeg må sjekke ut 🤩 Takk for tips!
 2. RVRC GP Pro Rescue Pants og Vidda Pro Ventilated må sjekkes mer ut Klattermusen blir for tung for min smak, selv om det nok er en flott bukse. Er også litt nysgjerrig på Sasta.
 3. Er glad i turbukser og ønsker nå en ny. Den nærmeste perfekte buksen for meg er foreløpig Lundhags Makke. Eneste jeg ikke liker er stretchpanelene på baken (tar inn kulde og fukt). Kunne også hatt litt tykkere stoff på knærne, men ellers ingenting å utsette på den. Har også en Fjällräven Keb som fyller disse behovene, men den er litt tung, for romslig rundt leggene og stretchpanelene rett under beltet "sagger" litt med tiden. G-1000 er ellers helt topp da jeg liker å sitte lenge rundt bålet uten å bekymre meg for gnist (syntetisk er uaktuelt). Buksen må ha: - God bevegelsesfrihet. Liker lange turer. - God lufting - Slitesterk. Spesielt baken, knærne og innsiden nede på buksen - Tåle bål noenlunde - Oppbevaringsmuligheter - Smal rundt leggene Ser at jeg beskriver egentlig en Lundhags Makke uten stretch over hele baken. Finnes egentlig denne buksen? Hvordan er Fjällräven Vidda Pro? Tung som Keb kanskje? Noen erfaringer med det finske merket Sasta? Hva med Klattermusen? For vide og tunge de også kanskje?
 4. Endte med å bestille en Cumulus Quilt 450 med en ekstra rekke på lengden, 22 cm ekstra bredde og hydrofobisk dun. Gleder meg til å teste! Hadde en tur nå med vanlig sovepose. Har aldri irritert meg mer av den manglende bevegelsen/klaustrofobiske følelsen.
 5. backpakinglight.no 😊 De har flere størrelser på EE. Jeg regnet litt på det med Cumulus. Billigere å kjøpe i Norge. 1200 kr cirka i toll + 200 kr i frakt med Cumulus om du importerer fra Polen...
 6. Har nå fått testet teltet to netter. Positivt sålangt. Den ene natten regnet det, men innsiden forble tørr. Ikke noe plaget med kondens. Heller ikke noe spesielt med lyd fra regnet inne i teltet. Litt lite vind, så har ikke fått teste det skikkelig enda. Materialene er svært tynne, men virker solide nok vekten tatt i betraktning. Glad jeg kjøpte bunnduk. Positivt: - Enkelt å sette opp - Fine oppbevaringsløsninger inne i teltet - God plass til en person med sekk - God størrelse i fortelt til matlaging - God liggelengde Negativt: - Ytterduken går ikke helt ned. Når det blåste kunne jeg kjenne en kald bris inn i teltet
 7. Har bestemt meg for å kjøpe en ny quilt, men klarer ikke å bestemme meg for hvilken. Står mellom Enlightened Equipment Revelation og Cumulus quilt 450. Kan virke som om de har mye til felles, men også noen forskjeller. Ganske lik pris, men mulig Cumulus blir noe dyrere grunnet toll og frakt. Enlightened Equipment Revelation: - Kan fås i wide og ekstra lengde - Kan festes til liggeunderlaget - Vannavvisende yttermateriale - Andedun - Kan kjøpes i Norge Cumulus quilt 450: - Kan fås i wide og ekstra lengde - Kan festes til liggeunderlaget - Kan fås med hydrofobisk dun - Gåsedun Noen erfaringer eller meninger? Hvor opplever dere best kvalitet?
 8. Det skal jeg ordne Litt skeptisk til det tynne materialet, så kjøpte footprint i tillegg.
 9. Der snudde jeg helt rundt og bestilte meg et Big Agnes Tiger Wall UL 2p. Under et kilo. Gleder meg til å teste!
 10. Tenker å gå til innkjøp av et rimelig, lettvekts enmannstelt. Ser litt på CloudUp 1p fra Naturehike. Er likevel skeptisk til plassen inne i teltet. På fuktige netter liker jeg å ta inn sekken. Opplever dere at det er plass? Eventuelt kunne jeg satt sekken i forteltet med et eller annet underlag, men forteltet ser også ganske lite ut. Erfaringer? Mulig jeg heller går opp til 2p, eller 1,5 om jeg finner.
 11. Da er valget tatt. Cumulus Panyam 450. Vurderte quilt, men er litt skeptisk til det i minusgrader. Nå gjenstår det kun å finne ut om jeg skal utvide den eller oppgradere til hydrofobisk dun 😅 Takk for svar!
 12. Har også sett på denne, men er noe skeptisk til den lave prisen. Noen ideer om hvorfor posen ikke er dyrere om kvaliteten skal være så høy?
 13. Hvordan er Panyam i størrelsen? Jeg er 185 cm høy og veier 95 kg med en slank kroppsbygging. Vil regular passe meg?
 14. Western Mountaineering blir noe dyrt for meg. Tror jeg ender på en Cumulus Panyam 450 eller 600:) Mulig jeg også oppgraderer den noe. Tusen takk for gode svar!
 15. Hvordan er kvaliteten på Big Agnes sammenlignet med Cumulus? Akkurat nå lener jeg meg mot Cumulus Panyam
 16. Vil ha meg en ny dunpose med komfort på minimum 0 celcius. Kan ikke være tyngre enn 1400 gram. Jeg er relativt slank, men vil ha litt plass til å bevege meg. Sover på siden eller magen. Har en pose fra Mammut og en fra Helsport fra før. Ønsker å prøve et nytt merke. Har sett på Cumulus, Marmot, Rab, Therm-a-rest og Mountain Equipment, men klarer ikke bestemme meg. Er fullstendig klar over at kvaliteten og hva jeg liker kan variere fra modell til modell, men hvilket merke er dere generelt mest fornøyd med?
 17. Takk for svar! Ja, jeg kommer fra vest, så dette var absolutt interessant. Hvordan kommer du deg tilbake til Haukeli etterpå? Hvordan er ruten? Sover du i telt eller turisthytter?
 18. Hei! Har en uke ledig i sommer der jeg tenkte å få oppleve litt av Hardangervidda. Vil gå cirka 3-5 dager og cirka 15-20 km hver dag. Da jeg ikke har lang tid ønsker jeg helst ikke en rundtur, men kan også vurdere det. Vil få oppleve mest mulig på tiden jeg har. På samme tid kan dette bli vanskelig med tanke på transport/kollektiv fra slutten og tilbake til start. Vil helst ikke bruke for mye tid på ferjer, buss og tog. Har vurdert Kinsarvik-Husedalen-Stavali-Torehytta-Hårteigen-Tyssevassbu-Trolltunga-Skjeggedal. Denne turen vil ta fire dager og jeg kan ta buss eller taxi tilbake til Kinsarvik. Har noen prøvd denne turen? Er det andre turer dere heller vil anbefale meg å ta?
 19. Dette forumet er tipp topp. Tusen takk for gode svar.
 20. Tusen takk for svar! Sognefjorden og Etnefjellene ser veldig fint ut. Spesielt Sognefjorden. Hva tror dere om litt høyere topper som Keipen og Raudmelen i Sognefjorden, Langfoss og Flokatveitnuten i Etne, Dronningstien i Ullensvang og Skålatårnet i Stryn? Har også sett på Molden, Nærøyfjorden, Aurlandsdalen, Vettisfossen og tur fra Saurdal til Balestrand. Hva tror dere? Var mye med meg nå.
 21. Hei! Jeg og min samboer hadde planlagt en tur til Hardanger i neste uke. Planen var å ha med telt og ta for oss ulike topper som Trolltunga og Oksen. Grunnet store mengder snø blir ikke dette mulig. Har noen andre forslag? Hvordan er det i Sogn og Fjordane? Regner med det er mye snø de fleste plasser. Vi bor i Rogaland og vil helst ut av Ryfylkeheiane. Har gått mye i Hjelmeland, Frafjord og andre nærliggende plasser.
 22. Hei! Skriver for en kollega. Hun er på utkikk etter et kuppeltelt til to voksne og en tenåring(3- eller 4-mannstelt?). Ektefellen hennes er 203 cm høy, noe som skaper store problemer. Er det noen som har erfaring med dette og har noen telt de kan anbefale? De har ikke fastsatt noen pris, men tenker en plass mellom 5 og 12 tusen kroner. På forhånd takk for svar!
 23. Hei! Meg og min kjæreste trenger et nytt telt. Ønsker et kuppeltelt med god plass. Tenkte derfor et 3-manns. Teltet vil bli brukt både på hiking og på kjøretur. Vi teltet kun om sommeren, høsten og våren. Telter i regn, men minimalt i storm. Vil bruke mellom 2000 kr og 4000 kr på teltet. Har sett på MSR Elixir 3 og Marmot Limelight 3P. Lest både godt og vondt om begge telt. Flere klager på vekten. Noen erfaringer med disse, eller noen dere vil anbefale istedenfor? Her er kriteriene mine: - God plass til to personer(3-manns). Må være romslig til kortspill på kvelden. - Pris: 2000-4000 kr. - To åpninger - God utsikt fra innsiden er en fordel. - Pakkvennlig. Enkelt å fordele på to sekker. - Må være lett nok til å gå et stykke med, men er ikke vanskelig på noen få hundre gram i forskjell. Jeg synes ikke 3 kg er tungt, men selvfølgelig en fordel med lett telt. - Må kunne kjøpes på skandinavisk nettside. Takk på forhånd!
 24. Jeg endte opp med Arc'teryx Bora Mid GTX Tok en sjangs og bestilte de på nettet. 32 % avslag. Veldig fornøyd med disse Vil bruke disse til å gå Stjørdal til Sverige i sommer(Norge på langs). Vet ikke hvorfor, men jeg får det ikke helt til med større sko som Crispi Hunter.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy