Gå til innhold

HRCmikael

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  16
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Så med en strategisk plassering ville du ikke sett på scooterkjøringen som en "uting"? (Polardego, har faktisk hytte på Aisoraivi Er noen "uoffiesielle" løyper der som vi går på ski i, som man ikke kan komme seg til med scooter, pga. elva osv )
 2. Har, utrolig nok, fått en del respekt for Tom's konservative syn på denne saken Bor personlig i Finnmark, og scooterkjøring er brukt til "rekreasjon" og hobbykjøring her i nord Det jeg lurte på, var om noen kunne fortelle meg om det har vært prøvd med alternative løsninger slik at scooterkjørere LOVLIG kan kjøre scooter? (På spesifiserte plasser såklart, langt ifra noe vernet, osv.) Kjøpte meg akkurat en scooter fra Oslo, som ikke er registrert eller betalt avgifter på. Som svar på "hvorfor ikke?" fikk jeg at hvis de vil kjøre scooter, så MÅ det bli ulovlig, fordi de ikke har noen løyper osv å kjøre etter. Faktum er at man ikke trenger høye tinder og fjell for å bruke en scooter til hobbykjøring, og et område som da er lite attraktivt for de som vil GÅ tur (ski, osv) er perfekt egnet til scooterkjøring. Ser ingen problemer med at man kjører scooter i et område som er, mer eller mindre, reservert for scootere. Hvis noen av dere hadde dratt fra Valdres, og kommet hit opp å besøkt Sennalandet, så ville dere skjønt at noen deler av naturen kan dere "låne bort" for at dere skal få ha de mer "spesielle" områdene for dere selv. Ser på dette som en fair trade. (Ingen sarkastiske eller halvplagsomme svar er dere snille. Et argument må også ha et lite eksempel, dette lærte jeg på skolen )
 3. Sier du at dere som går på ski og ikke liker snøscootere er mer dannede og opplyste enn de som gjør det motsatte? Skjønner ikke hvordan du kan heve deg selv over folk på den måten. Vitner jo om 0 respekt og forståelse for andres synspunkter og meninger.
 4. Hvem sier vi kjører ulovlig? Sa jo at vi (med unntak av noen få) kjører langs oppmerkede løyper og innenfor de grensene satt av regelverket. Sørpå kunne jo myndighetene prøvd å merke opp løyper, så slipper folk å kjøre ulovlig når de føler for å kjøre scooter? Den totale mangelen på muligheter gir jo ikke folk sørpå noe annet valg enn å kjøre ulovlig?
 5. Du kjører langs en vei sant? Som staten har "merket av" hvor skal være? Ser du ikke at det er det samme med scootere? Vi kjører på en "vei" som er merket opp av staten Samme prinsippet. Hvordan forringer scootertrafikken kvaliteten på naturen om jeg tør spørre? Annet en co2 da såklart, og en "vei" på et par meter med hard snø. Dyreliv er kan ikke brukes godt som argument. (Du så diskusjonene et par sider tilbake ang. lyd- og visuell kontakt.)
 6. Den lille bilturen du bruker for å komme ut av Oslo forurenser jo omtrent like mye som den dobble tida på en scooter, så den var rimelig tynn. Har aldri ødelagt noe natur når jeg har kjørt. Det er tross alt nødvendig med et visst minimum med snø for å stikke løyper. Og det er dyrt å reparere scootere, så jeg holder meg unna ting som ikke er lurt å treffe mens man kjører. Edit; Definer friluftsliv for oss som er kriminelle og udannede?
 7. Pffft, tullprat. Står jo; "Fjellforum - Møtested for fjell- og friluftsfolk" Folk på scooter puster jo like mye fjelluft som du gjør da?
 8. Er faktisk ganske morro å lese kommentarer her Fra f.eks Tom, som har noen giftige iblandt Bor selv i Finnmark, og har -aldri- møtt noen som er så innbitt imot snøscootere som noen av folkene her på forumet. Ante faktisk ikke at noen var så uhorvelig imot det i det hele tatt... Vil ikke uttale meg om mulighetene for scooterkjøring sørpå, da jeg ikke har vært der å kjørt scooter. Men her i nord har vi heldigvis lovlige løyper å kjøre etter. Vi har også en øvre fartsgrense. (Mener å huske at det var 70 km/t) Og vi har i senere år fått en regel som videre innskrenker mulighetene for såkalt "rekreasjon" Den sier at man kan maks kjøre 150m på hver side av stukket scooterløype. Er man utenfor, er det ulovlig, men er man innenfor, og under 70 km/t, så er det fullt lovlig, og ingen har noen som helst grunn til å klage på det. Kjører personlig snøscootercross, og er rundt snøscootere omtrent hver dag hele vintersesongen. Og hver eneste helg, så lenge vi har snø, er preget av fjellturer Pga. crossen bråker min scooter litt mer enn andre scootere, men er såklart fortsatt innenfor lovlig db-nivå. Har aldri fått noen kommentarer ang. dette. Har hytte som ligger 4-5km fra veien, og har ofte mine kjære besteforeldre med på hytta, de er, som ganske mange andre eldre, dårlige til bens. Skal disse da IKKE få være med på hytta, fordi de ikke kan gå dit med ski og pulk? Alle her har levd lenge nok til å vite svaret på den.. EDIT; Skriveleif
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.