Gå til innhold
  • Bli medlem

Thomsing

Aktiv medlem
  • Innlegg

    9
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Om Thomsing

  1. Må vi bruke stegjern for å ta alle toppene, eller går det greitt uten? Viss vi går fra Krossbu, er det greitt å gå rett over breen og runde oppunder Kalven?
  2. Ja, var akkurat det eg tenkte på, takk for gode opplysninger..
  3. Ja, tenkte de er vedlig oppsprukke der, men eg trekte berre streken over dit før eg hadde høyrd meg om. Ser det på kartet at breen "stuper" ut. Forøvrig stod det ein bra beskrivelse i boka til Julia og Morten Helgesen (Norske fjelltopper over 2000m). Men er det safe å trekke den linja rett ned vest for Sørvestre smørstabtind, eller bør ein følge ryggen tilbake og ned i skaret mellom sv og S1. Har aldri gått på den breen, kun når eg har gått på storebjørn og då går en på smørstabbreen og ikkje bøverbreen. Turen er planlagd første eller andre helga i mai.
  4. Er dette ei rute som kan gås uten bruk av stegjern? Er det ikkje kortere å gå fra sognefjellshytta? Har sett meg ut ei rutepå kartet og eg syns det ser lettest ut å gå opp langs sørsida av Smøstabbbreen. Ein sparar vel også eit par høgdemeter på å gå fra Sognefjellet.
  5. Hei, jeg har recon pack ( gammel modell) og er kjempegodt fornøygd med den. Har testa den skikkelig med tunge bører (60 kilo). Brukte den under militærtjeneste, og har siden brukt den sivilt på reisndyrjakt og når eg skal på tur med tung bør. Kan anbefale denne på det varmeste viss du skal bruke den til samme formål som meg. Tunge, uhandterlige bører. En annen ting som og kan være nyttig på denne sekken er at du kan fjerne hele sekken og kun bruke ramma til å bære med, viss du f.eks skal bære en kalv eller simle ned igjen uten å partere dyret først.
  6. Takk for mange gode svar. Trur nok det blir å gå opp på breen viss det ikkje er problem å komme inn på den. Det er ikkje aktuelt å gå opp der aleine. Bør vi ha tau. Såg det var diskutert i ein annan tråd at tau var farligere enn uten når ein skal bruke ski.
  7. Var i den boka eg fann turen og fikk lyst til å gå den sjølv når eg leste om den. Er ikkje så veldig brevant anna enn eit par turer på nigardsbreen og små breer i jotunheimen. Før så var fåbergstølsbreen veldig lett å gå på, men breene har forandra seg mykje dei siste 10 åra. Hørte rykter om at en breeførerer fra jostedalen ( en av de gamle) har gått opp fåbergstølsbreen på gummistøvler. Kor vidt dette er sant veit eg ikkje. Må ein ha med seg stegjern på denne turen. Kartet der dere hadde tegna ruta hjelpte meg mykje. Det skal vere veldig mykje snø på breen i år ( hørte rykter om 14 meter av lokalfolket hjemme i luster) så denne turen bør vere fin å ta i midten av mai.
  8. Korleis er det å gå opp på Fåbergstølsbreen i mai på ski. Planlegger en tur til Lodalskåpa. Må ein gå ut på breen eller er det mulig å ta seg opp fjellsia. Er sprekkene store på breen?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.