Jump to content

Eirikte

Aktiv medlem
 • Posts

  65
 • Joined

 • Last visited

About Eirikte

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Eirikte's Achievements

 1. Takk for utfyllende svar! Virker jo som om jeg kan dra allerede i dag og ta noen kast i de største vannene? Har du tips om et passe vann som man kan gå til fra et av t-banestoppene f.eks fra sognsvann?
 2. Som nyinnflyttet til hovedstaden venter jeg i spenning på at fiskesesongen i Nordmarka skal begynne så jeg kan bedrive alternativer til alle fristelsene nede i tigerstaden. (Tenker da ikke på voldtekter og heroin, men snarere øl og parkliv.). Men: Er det noen som kan si meg når ørreten begynner å bite? Nå slippes det ørret ut - og hvor lenge anbefales det å la den være i fred før det er god latin å høste fruktene av kultiveringen? Ærbødigst, -E
 3. Jeg gidder ikke ta min 11 år gamle malamute til saueavverging nå. Jeg må alltid ha han i bånd hele tiden uansett, pga. katter, rådyr eller hannhunder. Men tanken på elektriske sauer var underholdende nok! Tanken var at jeg heller velger å dra til et område som ikke kryr av sau dersom jeg skal overnatte. Jeg bruker alltid kjetting på han om natta for sikkerhets skyld, men det er uansett ubehagelig å høre sauene om natta og høre at han står og uler og hopper fordi han vil ta dem. Edit: Det skal sies at jeg har hatt han på flere dressurkurs, bla. Lundquist hundeskole. Jeg er blitt en mester på å manipulere han til å lære nye ting, men jeg har gitt opp å få han til å ignorere andre (dominante) hannhunder.
 4. Har du noen konkrete tips om gode vann der? Noen steder med kanoutleie?
 5. Hunden min bli psycho når den ser sau, så jeg tror ikke jeg sover så godt om natta hvis jeg vet at det er sau i nærheten..
 6. Og det er bra med ørret der i slutten av juni?
 7. Jeg lurer på noe av det samme. Hvordan er ørretfisket på hardangervidda i siste halvdel av juni?
 8. Jeg har en uke fri fra rundt 20. juni, og tenkte og ta med meg den aldrende malamutten min på fisketur den uka. Jeg ser for meg at vi skal gå fra vann til vann og prøve fiskelykken med sluker, spinnere eller mark. Og spise foliumsgrillet ørret til frokost, middag og kvelds. Det viktigste for meg er ikke at det er mye storørret, men at det generelt er mye ørret der. Og gjerne flott natur. Jeg er villig til å kjøre 50-60 mil fra Oslo for å komme til området. Noen som vet om noen fiskemekka som kan passe oss? Husk at det er i slutten av juni.
 9. Er det is langs land i hele indre oslofjord nå, eller kan man fiske fra land? Det har jo vært styggkaldt forrige uke.. Tips til fiskeplasser i nærheten av oslo?
 10. Hahaha. Kjempevittig. Jeg syntes dog Trønderloven og Shotgunreglene er best. Det skal dog nevnes at jeg ikke er helt habil i dette spørsmålet..
 11. Han er en langhåret malamute grunnet genfeil som TerjeWJ nevner. Har faktisk bare sett 2 andre langhårede malamuter i Norge, selv på polarhundtreff. Så politiet visste godt hvem de skulle ringe den gangen han raserte gjerdet på hundegården og dro på raid i Lillestrøm alene! "Bjørn observert på Åråsen" Et par andre bilder fra turen
 12. Vet ikke om jeg kan bidra. Men jeg var på Finse og hallingskeid noen dager med OSI fjell i begynnelsen av Mai i fjor. Da var det bra med snø, og det ble en del skigåing! Jeg syntes ikke snøen var veldig råtten heller.
 13. Jeg er enig i at man ikke trenger satelittelefon. Hvis man har litt margin på maten og drivstoffet kan man overleve et par uker i teltet / snøhulen.. Å gå fra hytte til hytte i finsetraktene med lett utstyr (ikke sovepose etc.) når det er drittvær, og kanskje uten gps, det er å leke med livet.
 14. Det er jo finest på fjellet men egentlig er det like praktisk om den ligger i skogen!
 15. Har en del fri fra studiene, så vurderer å pakke bøkene og ta med med dem og polarbikkja mi opp til en DNT hytte noen dager for å lese.. Er det mye folk på hyttene midt i uka? Noen som vet om en passe komfortabel hytte med strøm, som ikke ligger for langt unna.. Syntes det blir for dyrt å dra til Hallingskeid fra Oslo, og Høgevarde har jo ikke strøm. Dessuten kan jeg jo ikke gå flere mil inn til hytta fordi Bikkja er gammel.. E
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy