Gå til innhold
  • Bli medlem

Haukeli

Passivt medlem
  • Innlegg

    4
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Haukeli

  1. Hei - dere får sikkert en sabla fin tur (og ikke så varmt, tidlig på våren). Vi var på Korsika i fjor sommer - klatret litt og trasket litt. For fjellturer anbefaler jeg ei lita guidebok utgitt på Rother (kan bestilles på www.rother.de) På engelsk heter den "Corsica, the finest valley and mountain walks" av en Klaus Wolfsperger. Koster maks 200 kroner. Mange fine bilder og rutebeskrivelser til en drøss med topper. Byen Corte, eller Corti, som de sier, er et fint utgangspunkt for fjellturer, særlig fra Asco-dalen og Restonica-dalen. Veldig fint der! GR 20 (Grand Route 20) er en merket fottur fra N til S på øya, går an å følge denne et par dagsetapper. Klatring på bolter; flere felt nær Corte, ellers prøvde vi et lite felt ved Ile Rousse. Har hørt den fineste sportsklatringa skal være i sør, nær Bonifacio. For fører går det an å kikke på Rockfax, der kan du laste ned fører for under 10 euro, så vidt jeg husker. God tur.
  2. På ski eller til fots? Svaret her er truger. Dessverre (?) går det ikke særlig fortere ned enn opp, men vil du unngå ski, så er det et meget godt alternativ. Jeg har hatt et par truger av den moderne typen (merke Tubbs) i noen vintre nå, og har kommet meg ut på dager hvor føre eller terreng ville ha gjort ski uaktuelt, og hvor vassing ikke hadde kommet på tale. Lette å gå med, med en binding som gjør at du ikke løfter hele trugen, og med en slags stegjern under som griper godt på skare og delvis på is. Når du kommer til en viss bratthet, glir du riktignok av. Da er det på med "ekte" stegjern, og trugene på ryggen. God tur! .
  3. Til Hakonmar - jeg har prøvd å se etter på støvlene hvilken størrelse jeg har, men alle tallene er slitt vekk på lappen på innsiden av pløsa. Jeg mener likevel nokså bestemt at jeg har størrelse UK 9,0(husker dessverre ikke hva det betyr i vanlige nummer), men normalt bruker jeg 41,5/42 i sko. Du bør derfor kanskje velge UK 9,5, men her er jeg på tynn is. Jeg håper for din del at du har mulighet for å prøve støvelene i butikk, og ikke kjøpe på nettet, for støvlene er smale og litt bøyde i fasongen, og kan dermed lett virke litt trange (men det er samtidig litt av det som gir dem gode egenskaper). Passer dem foten din, får du kjempesko - passer dem ikke, blir det fort "brukt en gang-kjøpt for små"-annonse.
  4. Jeg har mitt andre par med disse støvlene - da ligger det vel i korta at jeg liker dem. De er nærmest oppsiktsvekkende komfortable å gå med - rett fra esken. Opprinnelig ville jeg "spare" dem til de brattere turene, men det er disse støvlene jeg foretrekker til det meste. Jeg vil imidlertid ta to forbehold: 1) de passer best hvis du har middels brede til smale føtter. 2) jeg skulle ønske de hadde litt stivere såle. (Det pussige er at det nye paret mitt, kjøpt i år, har mykere såle enn det forrige paret. I tillegg har sålen mer bøy (rocker, som amerikanerne sier). Jeg har faktisk sjekket nettsiden til Kayland for å se om de annonserer noen endringer på støvelen, men de oppgir samme info som før. Men jeg er helt sikker på at de har gjort en endring - dette medfører for så vidt at støvelen er blitt enda bedre å gå i, men også at den bøyer seg lettere når du klatrer på smale lister. Har ikke prøvd det nye paret med stegjern, men de har naturligvis aldri vært laget med tanke på at du skal gå lenge på fronttaggene). Men la nå ikke dette ta glansen av skoa. De har "klebrig" gummi i sålen, og med disse støvlene på føler du deg sikker når du klyver i fjellet. Det er ikke skoa det står på.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.