Jump to content

Chrtalgo

Aktiv medlem
 • Posts

  8
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Chrtalgo

 1. Hei! Den kvinnelige halvpart har ytret et sterkt ønske om telttur. Dette gleder meg men jeg ønsker å gi henne en god opplevelse den første gangen, så derfor spør jeg etter tips. Vi har utgangspunkt fra Trheim, og tenker en natt eller to. Vi har bil så kan gjerne kjøre et stykke. Det jeg ser etter er et idyllisk vann med fine teltmuligheter og gjerne med ørret i. Vi ønsker ikke å gå så langt fra vei. Rett og slett bare bort i fra folk og byens mas en natt eller to til en plass vi kan kose oss foran bålet på kvelden. Prøver å se an værmeldingen også, og turen kan starte på torsdag. Har dere tips, gjerne på PM om dere ikke ønsker stortrafikk til en av deres perler. Tusen takk!
 2. Ser man får Whisperlite Universal på Fjellsport for 1399,-. Det er vel ikke så ille pris om man sammenligner med Optimus Vega? Følger jo med alt utenom brenselflaske, så om man trenger bensin senere så trenger man bare å kjøpe en flaske. Vil det være et godt kjøp? Til en kjølig høstmorgen så kan det jo være greit å ha muligheten til å varme opp litt i teltet tenker jeg, og da er kanskje fuel bedre enn gass?
 3. For det første, tusen takk for mange gode svar! Dette er vel roten i spørsmålet mitt. Jeg ser av de fleste svar her at gass dekker mitt behov, tenker derfor på Optimus Vega, som virker som en god brenner. Men så er det jo den tanken da, om jeg noen gang får bruk for bensin, så er Vega ubrukelig, og da vil den tusenlappen på mange måter være bortkastet. Men ser ut som jeg ender opp med Vega nå uansett, ser god og stabil ut, og lett. Elleeer en multifuel? Ubesluttsom..
 4. Hei! Jeg har funnet ut at jeg trenger en form for brenner. Og jeg vet det sikkert er et titalls eller kanskje hundretalls tråder om det fra før, men jeg har ikke funnet det jeg er ute etter og har noen spørsmål rundt temaet brennere da jeg ikke har noe spesielt med erfaring med det fra før. Hva til og hvordan brukere dere brennerne deres? Jeg tenker mat... Steke fisker, koke kaffe og lage til noen gryteretter osv. i 3 sesonger, helgeturer. Men så ser jeg jo at de fleste fokuserer på å varme telt osv. Varmer dere teltene på senhøsten, og har dere da brenneren i innerteltet, eller varmer dere hele ytterteltet? Jeg tipper at gass vil holde til mitt bruk, men kanskje det er bedre å gå for multifuel? Av tester jeg finner så ser jeg at noen anbefales til å varme telt, mens noen er kokkens favoritt. Det jeg tenker er at jeg ikke ønsker noe som støyer som en jet-motor. Noe som kan brukes til å varme teltet litt av og til, men hovedsakelig til mat, og koke kaffe i ytterteltet fra soveposen om morran. Har jeg bruk for Omnifuel II til nesten 2000,- til mitt bruk? Hva med Optimus Vega til 1000,-? Er det overkill når du kan få noe til et par hundrelapper? Jeg ønsker ikke billigst mulig, men best mulig til mitt bruk. Så lenge jeg vet det er det så kan det koste (nesten) hva det vil. Kriteriene jeg har er at det bør være lett, litt stødig og ikke bygge for høyt, nok effekt og brukervennlig. Hadde satt utrolig pris på litt innspill her da jeg sliter med valget. Er nesten så jeg gjør noe jeg aldri gjør, nemlig å gå i en forretning og høre på hva selgeren har å si...
 5. Da har jeg bestillt telt. Jeg gikk for Nallo 3 GT. Regner med at det er stort nok for oss. Eneste jeg skulle ønske var at det hadde vært mulighet for myggnetting i ventilasjon og en av åpningene i fortelt, ser det er på tyngre modeller. Syns nesten det er rart at det bare er Xtrem utgaven av Fjellheimen som har myggnetting. Det virker jo som et telt beregnet på skikkelig vintervidde, og ikke så mye for myggutsatte turer. De kunne jo helt sikkert puttet på litt netting på standard- og lightutgaven uten at det hadde hatt så mye å si for vekta... Det er det som er så vanskelig i teltverdenen at når du finner det teltet du liker best, så finner du ut at du liker mulighetene i andre modeller av samme merket bedre, mens det andre teltet i helhet ikke passer ditt bruk. Hadde jo vært genialt om du kunne fått flere valgmuligheter i samme modell, feks bestilt en Fjellheimen light standard, eller Fjellheimen light med hylle i taket og myggnetting, som finnes på Xtremutgaven, legge til eller fra stormmatter osv.
 6. Har tatt med Nallo 4 GT i vurderingen nå. Lurer litt på om det stemmer at det ikke er myggnetting på dør til fortelt på hverken Fjellheimen eller Nallo? Noen alternativer som har netting?
 7. Hei! Jeg er på utkikk etter et telt, og har noe tanker, omstendig og ubesluttsom som jeg er. Planen er å lure med meg samboeren på fine helgeturer og kanskje vekke hennes interesse for friluftsliv litt, kanskje mye å håpe på, men jeg tar gjerne turer alene også. Jeg har sett på, og tatt utgangspunkt i Helsport Fjellheimen 4-manns. Vi er begge glade i plass, har gjerne med en liten hund, og jeg frykter at 3-manns kan føles litt vel lite om man skal oppholde seg litt i teltet. Takhøyden er også bedre enn i 3ern. Får heller bære noen hekto ekstra tenker jeg. Dessuten tenker jeg at teltet kan vare lenge nok til det evt. dukker opp en småtass eller pie. Fjellheimen kommer jo i flere varianter, noen lettere osv... Generelt synes jeg at produsentene er for dårlige med informasjonen rundt teltene. Er det forskjell på praktiske løsninger på de forskjellige utgavene av Fjellheimen, slik som myggnetting, lufting etc. Har lest noe om at superlight ikke har den beste luftingen? Jeg betaler gjerne mer for et lettere telt, men ikke på bekostning av myggnetting, at det tålere mindre, slipper inn masse lys etc. Tar gjerne imot forslag til andre typer telt. Krav og ønsker er vel at det er stort, god takhøyde nok til å kunne bruke brenner inne, romslig forttelt, god ventilasjon og praktiske løsninger og myggnetting i inngangen til forttelt. At det holder litt sollys ute er også ønskelig. Ser at Xtrem utgaven bla. har takhylle i innertelt, noe jeg fikk skikkelig lyst på, men Xtrem blir nok ikke passende til mitt bruk ellers. Kommer til å bli brukt som 3-sesongs. Mest under tregrensa men lover ikke at det ikke blir tatt med over. Komfort er viktig for madammens sin del, og litt min også. Så, ønsker jeg meg et telt som ikke finnes, eller har dere forslag? Hvis noen vet praktiske forskjeller på teltene, som nettinger, ventilasjon, lommer, hyller osv så tar jeg gjerne imot slik info om telt dere anbefaler/fraråder. Takk
 8. Hei! Jeg ønsker å ta med samboeren på en par netters idyllisk telttur og ønsker tips til områder i nærheten av Surnadal hvor vi skal bo noen måneder i høst. Det blir hennes første telttur, og hun er meget skeptisk, så det bør være et fint område, ikke langt i fra bilvei og parkering, samt. et vann hvor det er gode muligheter for å få litt ørret med fiskestengene. Vi har bil, så vi kan kjøre et stykke også. Setter stor pris på tips til plasser, praktisk info og ellers andre tips som kan bidra til at samboeren får et behagelig første møte med naturen Takk!
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy