Gå til innhold

LadMan

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  5
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. LadMan

  Besshøe, mulige ruter

  Ja takk. Det er vel egentlig så enkelt. Så for meg at det var litt vel langt å gå, men, ser ikke så ille ut på kartet. Tror vi går for den veien!
 2. LadMan

  Besshøe, mulige ruter

  Hei! Har lest litt rundt ang. Besshøe, som vi ønsker å bestige til sommeren. Tanken var egentlig å gå dit fra Gjendesheim og videre til Memurubu. Har skjønt det er mange veier opp, og lurer på hvilken rute som kan anbefales: 1. Begynne på Gjendesheim, over Besseggen og videre opp derifra. Denne tror jeg blir i overkant mange høydemetere for oss på en dag. 2. Jo-Stigen virket som et lurt valg for å kutte ned antall høydemetere. Men, ser på ut.no at den ikke anbefales om en ikke går med kjentfolk: https://www.ut.no/tur/2.18375/ Vi har gått litt i fjellet, men er på ingen måte kjentfolk ei heller veldig fjellvante. 3. Begynne på Gjendesheim og gå rundt Bessvatnet. Dette ser også relativt langt ut. 4. Siste alternativet, som jeg helst ville vi skulle slippe er jo å gå tur-retur Memurubu. Alternativ to eller 3 er de jeg helst ville tatt. Men, kan vi trygt prøve oss på Jo-Stigen på egen hånd? Evt. blir det altfor langt å gå rundt Bessvatnet og opp? Vi ønsker ikke tur-retur Gjendesheim, vi ønsker at dagen avsluttes på Memurubu, så vi må også sende bagasjen med båten, ellers ville vel Bessheim vært et alternativ?
 3. LadMan

  Besseggen, Glittertind og Galdhøpiggen

  Litt seint ute. Da vi gikk Galdhøpiggen var det "snøstorm" fra noe før Keilhaus topp, opp til toppen og ned igjen. Tror ikke jeg så hytta på toppen før den var 40-50m foran meg. Jeg sier snøstorm for det blåste veldig mye, og var mye snø i lufta. Men, ikke så mye som la seg. Jeg gikk i joggesko, det ble vått, men, gikk bra. Det var skikkelig surt med mye vind og nedbør i lufta i alle fall halve delen av turen. Glittertind snudde vil til før vi var på toppen, så jeg vet ikke hvordan det er der. Det begynner i alle fall helt bart. Uansett, jeg tror det er umulig å spå hvordan det er der i ukene som kommer. Det blir jo helt avhengig av hvor mye det snør / om det snør noe i det hele tatt. Vi aka en del på rumpa nedover da, det var morro! God tur.
 4. LadMan

  Besseggen, Glittertind og Galdhøpiggen

  Hei! Jeg har ikke vært på Spiterstulen, men drar dit i dag for å prøve meg på både Glittertind og Galdhøpiggen i løpet av helga. Disse to toppene skal du kunne nå fra Spiterstulen, uten guide. Litt usikker på om slutten av september kan være for sent for sesongen. Når det gjelder Besseggen er det vel mest vanlig å bo enten på Gjendesheim eller Memurubu, så kan du gå hvilken vei du ønsker. Jeg liker å gå fra Gjendesheim, da går du litt "mot strømmen". De fleste går fra Memurubu for det menes at det er bedre om en er litt redd for høyder. Du trenger i alle fall ikke GPS for Besseggen, og tror ikke du trenger det for Spiterstulen til Galdhøpiggen eller Glittertind heller. Hvis du vurderer enda en tur vil jeg anbefale å gå fra Memurubu inn til Gjendebu, mye mindre folk enn på Besseggen og ned Bukkelegeret er også veldig flott! -LadMan
 5. Noen som har vært på noen av disse toppene nå nylig? Skal selv prøve å ta begge to helga om en uke, begge fra Spiterstulen.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.