Jump to content

Eikenes

Aktiv medlem
 • Posts

  56
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Eikenes

 1. Turrapport kommer. Men å komme seg over myra fra parkering og rundt nordenden av nedre Tråtjønn var en særdeles våt opplevelse. Der gikk elver og bekker og myr i ett 😅 legg på 5 cm våt snø, tjukk tåke og null sikt.
 2. Ok. Ser at jeg kan følge ut.no sin turforklaring til baksiden der over Langsetervarden. Tror du jeg kommer meg over mot Minneskleiv via Langsetervarden? Det er ikke såå snøfylt? 😛 tror jeg lar fiskestanga bli igjen hjemme 😄
 3. Herlig! Takk for svar. Ut fra kartet ser det ut til å være fint å gå fra parkeringen der og opp dalen mellom Langseterfjellet og Steinfjellet (Grønlitjønn står på kartet) og rundt på baksiden der.
 4. Hei! Er på vei til et par netter i Trillemarka til helga. Men synes det er vanskelig å finne ut hvor det er mest mulig avsidesliggende 😄 på kart er det jo merket av hytter og buer i alle mulige kriker og kroker. Noen som har tips til hvor man kan parkere og gå inn i tilnærmet urørt villmarksområde i Trillemarka? Helst fra østsiden. Har med fiskestang og telt...
 5. Takk for svar. Vet du om det finnes noe godt turkart over Sverige? A la ut.no, lommekjent, norgeskart, osv
 6. Nei, se der du. Etter mye googling fant jeg en FAQ, så da får man droppe farkost. Men da får man ta beina fatt.
 7. Heihei, turfolk. Har planlagt tur Rago-Padjelanta-Sarek (Tjaktjajaure) med packraft. Noen med tips om det er best å ta turen på våren med snøsmelting og flod, eller sensommer/høst med litt kaldere klima?
 8. Hei. Er det steder å sette opp telt/lavvo langs Nærøyfjorden når man kommer med bil? Kommer dit på kvelden, så behøver å få sovet noen timer før eventyrene med fjell og fjord begynner ✌
 9. Noen som har tips til turer, aktiviteter, etc å gjøre med barn i løpet av en mai-uke i Rondane. Det må selvsagt ikke være i selve Rondane, men gjerne områdene rundt også. Tips?
 10. Takk for alle tips! 5-åringen min er en jente. Jeg pakker både telt og et par hengekøyer i sekken. Vi er vant til å gå i vestlandsfjell, så en liten bratt kneik er fullt overkommelig. Går litt selv og sitte litt på skuldrene. Det er vi vant med. Skal kontakte nevnte kontakter. Det blir nok en 5-6 dagers tur. Så vi trenger noen fiskemåltider 😊
 11. Hei, og takk for fantastisk fin respons. Ser ut til at dette blir reisemål. Slutten av mai må vel være en fin tid å reise sit på, vel?
 12. Hei! Ser på muligheten for en teltfisketur til Lifjell (Telemark) i uke 22. Helt ukjent område, aldri vært der før. Har planer om å ha med meg min 5-åring. Tips om område å dra til, og hvor det er lurest å starte fra? Trenger ikke tips om spesifikke fiskevann. Det er vel ikke is på vannene der om en måneds tid? Snø?
 13. Noen som har anbefalinger til hvilke leirkjele til bål man har best erfaring med? F.eks til havregrøt... Gjerne i stor str, 9-10-15 L?
 14. Eikenes

  Tretelt

  Forsøkte søkefunksjonen, fant ikke noe relevant. Er det noen som har erfaring med tretelt? F.eks av typen [Hidden Content]. Og er det eventuelt noen i området Østfold/omegn som kunne tenke seg å låne meg en slik en natt i løpet av høsten??
 15. Turen ble rett og slett for tøff med unger og en ikke heelt topptur-vant samboer. Jeg ruslet ensom til topps mens resten av flokken hadde gått tom for krefter midt i siste bakke. Der sa det rett og slett stopp. Jenta på 5 gikk selv, men syntes det ble for mye stein og ur, så midt i siste kneik sa det heeelt stopp. Men vi hadde fantastisk fint vær og nyyydelig utsikt, så selv om det ikke ble topptur på alle, så var det ingen sure miner Det var absolutt en grei tur, og nyyydelig utsikt, men det gå ikke nødvendigvis mersmak.
 16. Takk! Å se bilder fra Rondane er jo like spennende som det er for unger å få lørdagsgodt. 5 åringen er meget fjell-dyktig, så er overhodet ikke bekymret. Og må vi snu, så må vi snu. Kommer oss hvertfall litt opp i høyden. Tips om klær er mottatt. Tar utgangspunkt i at Storronden blir valgt som mål. Vil tro snø og is på toppen vil fungere som motivasjonsfaktor ;) Har (heldigvis) ikke amme/bleiebarn. Brukte dere 4 timer opp og ned fra Rondvassbu? Eller inkluderer det også turen fra Straumbu? Mulig teit spørsmål, men er ikke kjent oppi der.
 17. Dette har sikkert blitt tatt opp før, og jeg lurer sikkert på ting som har blitt spurt om før. Men av det jeg klarer å søke meg til føler jeg ikke jeg har fått fullgode svar. Fått låne en hytte i Tjønnbakken for 5-6 dager neste uke. Har med to barn på 2 og 5 år. Jeg har planlagt enkelte aktiviteter, som å sykle inn til Rondvassbu, gå litt i nærområdet og sett på muligheter for å ta en topptur. Har da i utgangspunktet tenkt på Storronden. Er det innafor å ta med seg barn opp dit? 5 åringen kommer til å gå mesteparten selv og er veldig fjellvant. Bæremeis til 2 åringen er med. Og kommer vi oss ikke til toppen, så får vi heller snu. Det er tross alt meldt fint vær. Men er det helt håpløst å håpe på å nå toppen, spesielt med tanke på hun på 5? Er det helt håpløst å håpe på noen fiskemiddager fra f.eks Furusjøen, eller omkringliggende pytter/tjern/vann? Planen er å leie sykler fra Spranget. Slik jeg forstår det er det sykler der for både oss to voksne, pluss 5 åringen. (?) Finnes det sykkelvogner til hun på 2, eller bør jeg da ta med sykkel og vogn til det selv? Ellers andre tips for barn i Rondane?
 18. Godt forslag, @speedbird. Skal absolutt selges inn som ide. Hun har full bevegelighet etter mye klatring og turn, så satser på at squaten fortsatt sitter
 19. Takk for svar. Er ikke heelt komfortabel med å skulle drasse rundt på en mini-do. Helst ser jeg for meg å lære henne å sitte inntil en stein/tre, etc, som @Haugelarsen nevner. Men greit å sondere terrenget for hvilke muligheter som finnes, og som i verste tilfellet kan være en midlertidig ok løsning.
 20. Jeg har en femåring som de siste ukene har nektet å bli med på telttur. Fundert mye på hvorfor hun plutselig har satt seg på bakbeina for noe hun har villet gjøre når som helst året ellers. Heller ikke nå når solen har vist seg fra sin beste side har hun rikket på sin fullstendige tverrhet uten å ville forklare hvorfor. Helt til jeg at det gikk opp et lys for meg på tur i går, hun vil ikke lenger bli løftet/holdt når hun skal gjøre sitt fornødne. Ønsker typ å være i fred. Og jeg har ikke sånn umiddelbart noe godt forslag til hvordan å løse det. Finnes det noe utstyr/stol, e.l som kan hjelpe i slike situasjoner? Noen som har lignende erfaring? Kjedelig at hun skal gå glipp av alle de fine teltturene fremover... Hun "frykter" litt hver tur nå, fordi hun er engstelig for at hun ikke får (spesielt) bæsja i fred på en do, uten hjelp fra voksne. Bluferdighet er viktig, altså.
 21. Mulig spørsmålet mitt høres utrolig uintelligent ut, men det får så være. Jeg skal ut i skauen og prøve hammocken til helgen. Og synes løsningen med rep mellom to trær slik at jeg får en såkalt "ridgeline" hørtes fristende ut. Men hvilket tau egner seg til slikt? Det er jo en milliard forskjellige tau-varianter på markedet. Nylon, polyester, etc. Tvinnet, flettet, bruddstyrke, osv. Har ingen kunnskap om tau overhode. Hvilket velger jeg?
 22. [Hidden Content] Jeg kjøpte kingsize-varianten, og gleder meg veldig til å prøve. Men jeg kjøpte, av ren forglemmelse, ikke noe slikt som jeg linker til. Er den dugende? Jeg regner med jeg bruker denne ved å feste den som en line mellom to trær, og lager en haug med knuter som jeg fester krokene på hammocken i en avstand som passer. Har jeg skjønt det riktig?
 23. Takk for svar. Jeg går for enkelkøya. Skulle jeg være fristet til å fortsette å sove slik kan jeg bare selge den videre og kjøpe dobbel, eller noe mer tilpasset mine ønsker.
 24. Er på tur til Gøteborg, og var innom Naturkompaniet der jeg fikk øye på denne hammocken. Den koster rundt 300 sek i butikken og jeg ble på en side interessert inn kjøpe den for å prøve. Har ingen erfaring med å sove slik. På den andre siden skjønner jeg ut i fra litt googlet at det er veldig lav pris vs andre mer 'profesjonelle' hengekøyer. Noen som har erfaring med denne? Er mest tenkt til 'just for the fun', og se om det kan være noe jeg fortsetter med. Jeg er til info ca 90 kg og 185 cm høy. [Hidden Content]
 25. Hei, og takk for tips. Det skal definitivt sjekkes ut. Så gøy å se 'kjentfolk' her inne, Rino.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy