Gå til innhold
  • Bli medlem

a_aa

Passivt medlem
  • Innlegg

    1 898
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    49

Artikkel-kommentarer skrevet av a_aa

  1. En lykt som lyser med omtrent samme styrke nesten helt inntil batteriet er "tomt", er en lykt som har innebygd regulering som kompenserer for at batterispenningen synker etterhvert som batteriet tømmes. Fulladet har Li-ion batterier en spenning på rundt 4,2V, når det er tomt har spenningen sunket til 2,5-2,8V.

    En lykt som gir svakere lys etterhvert som batterispenningen synker, "mangler" altså den ekstra reguleringskretsen.

    Batteriene i seg selv har noe innebygget beskyttelse (trykk/temperatur), og kan i tillegg få satt på en liten beskyttelseskrets for å unngå overlading, overutlading og for høy strømlast. Når overutladingsbeskyttelsen slår inn (ved veldig lav batterispenning), trenger man en lader som er intelligent nok til å kjøre en liten ladestrøm inn på batteriet inntil beskyttelsen nullstilles - da kan man lade på normalt vis (CC-CV). For mer om batteribeskyttelse, se: http://www.lygte-info.dk/info/battery protection UK.html

    Mange lykter har forresten innebygget overutladingsbeskyttelse, og slår seg selv av for å beskytte batteriet når batterispenningen blir veldig lav - i slike lykter kan man vurdere å bruke batterier uten egen beskyttelseskrets.

    • Liker 1
  2. Rent fysisk kan man mistenke at lykten kommer fra samme kina-fabrikk som produserer ArmyTek Wizard Pro, de er jo nesten klin like. Det er en lykt som jeg har hatt i snart 2 år (kjøpte den da den kom på markedet), og det er en veldig solid lykt som tåler det meste (IP68, fall fra 10 m etc) - er Lumonite i samme gaten, ser det virkelig bra ut!

    (Rent personlig foretrakk jeg brukergrenseniittet til ZebraLight H600 som var utsolgt da mitt eksemplar døde på meg - ergo kjøpte jeg ArmyTek i stedet. Nå er jeg småfrustrert over at den er så forbasket solid, jeg får jo aldri en god unnskyldning for å kjøpe en ny ZebraLight igjen :?)

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.