Gå til innhold
  • Bli medlem

EirHa

Aktiv medlem
  • Innlegg

    14
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

19 Neutral

Om EirHa

  • Bursdag 25. juni 1982

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Sted
    Eidsvoll Verk

Nylige profilbesøk

686 profilvisninger
  1. Da er turen ferdig. 18 dager, men endte på Voss. Nesten en hel uke med skikkelig magesjau gjorde at etappene kom under 2 mil om dagen, så når jeg kom til Voss var jeg 3 dager på etterskudd. Da rakk jeg ikke inn til Bergen. Men, en ting er helt sikkert, og det er at denne turen skal gjøres en gang til. For makan til bra tur. Så mye utfordringer, så mange fine mennesker jeg har møtt, og jeg føler jeg har vokst med oppgaven. Gå inn på hjemmesiden og les bloggen fra hver dag hvis dere er interessert. Etterhvert kommer det en enda mer utfyllende turrapport. Den snøen jeg fryktet kom viste seg når jeg nærmet meg Finse. Fra Finse til Hallingskeid var det fikk vinter. Jeg sank ca 10-15 cm nedi og det var tungt og gå. Men, vi kom oss over.
  2. En liten oppdatering for spesielt interesserte.. Litt under to uker igjen til jeg setter igang med mitt livs eventyr. Det er snøfritt stort sett på østsiden på Hardangervidda. På vestsiden derimot er det sinnsykt mye snø..også på Rallarvegen. Jeg tar med truger, så får vi se hvordan det går. Ble litt endring i planene, men det funker
  3. Takk for konstruktive innspill. Jeg gikk testtur på 8 mil over 3 dager forrige helg. Hadde 25 kg i sekken. Det gikk helt fint, og ingen plager. Men, jeg skal prøve å få vekten ned til rundt 20 kg. Allikevel er jeg veldig glad i den reconpacken. Syns den er utrolig god å bære. Har en 65 liters sekk som jeg skal prøve å fylle med det jeg skal ha med og ta meg en 3-mils tur neste helg. Så får vi se hvordan det går. Men igjen, takk for innspill.. Det nærmer seg med stormskritt nå.. Begynner på turen den 29.juni. Bare å følge med på bloggen på hjemmesiden min!
  4. En liten oppdatering for de som er interessert.. Jeg og bikkja hadde testtur for to uker siden. På denne turen gikk alt som kunne gå galt galt. Men vi fikset på ting og hadde ny testtur nå i pinsehelgen. Der gikk alt strålende Gikk fra Sjunken i Romeriksåsen - Tryvannsstua og tilbake igjen. 8 mil på tre dager. Veldig fornøyde, og absolutt klare for den store turen mtp form og utstyr. Nå må vi finpusse på ruta, planlegge inn depoter og få dem ut. Vi starter på turen om nøyaktig 1 mnd idag Følg oss på hjemmesiden vår.
  5. Vi endte opp med egen hjemmeside med tilhørende blogg.. www.guttakruttpaatur.com
  6. Hvis noen er interessert så har jeg en blogg. Her skriver jeg om turer sammen med sønnen min på 4 år, samt testturer osv i forbindelse med Oslo-Bergen ekspedisjonen. Skal også blogge her underveis på den turen. Guttakruttpaatur.blogg.no
  7. Fant fort ut at mitt Helsport Gjende 3 telt kom til å bli for tungt og kjeitete å dra på fra Oslo til Bergen og har derfor kjøpt meg et Helsport Ringstind 2 telt på XXL. Valgte dette teltet pga relativt lav vekt(1,9kg) i forhold til at det er god plass til både meg, bikkja og utstyr. Så på Ringstind superlight på villmarksmessen, men der var det smått med plass. Ellers har jeg blitt sponset med Real Turmat for 21 dager av Gsport Eidsvoll
  8. Statens kartverk sponser meg med 1:50 000 kart for hele ruta mi fra Oslo til Bergen
  9. Jeg har bestemt meg for ruta om Hønefoss og Norefjell etter å ha saumfart kartet. Treningen er godt igang med mine nyinnkjøpte fjellstøvler Crispi Skarven. Så langt er de utrolig gode å gå med. Prøvde endel forskjellig på Villmarksbutikken på Jessheim og valget falt til slutt på disse.. Utrolig bra service der også, de visste hva de snakket om og skulle ikke bare selge meg de dyreste. Gikk derfra med en god følelse. Til uka blir det nytt skalltøy..
  10. https://speider-sport.no selger Real Turmat som er tilpasset forsvaret. Litt større porsjoner med 800 kalorier istedenfor 500.
  11. Det har egentlig vært min tanke også.. Jeg får titte litt mer på kartet før jeg bestemmer meg for hvor jeg legger ruta. Men lite vei og by + mye skog og fjell høres jo helt klart best ut.. Jeg kan ta kontakt litt lenger ut i planleggingen angående kart. Det finnes visst en side hvor man kan skrive ut kart i 1:50 000, uten at jeg vet hvor bra disse kartene er..
  12. Hvorfor valgte dere ruta om Norefjell istedenfor om Kongsberg?
  13. Sommeren 2015 setter jeg av 3 uker til å gå fra Oslo til Bergen sammen med Schæferhunden min... Vi har begynt opptrening med litt lengre turer + at frøkna har fått seg kløv som hun går med. Er det noen andre her inne som har gått Oslo-Bergen og som har noen gode tips? Sekken jeg skal bruke er type Reconpack 125 liter (mener jeg).. Jeg kommer til å ha med et Helsport Gjende 3 telt som både jeg og bikkja sover i.. jeg vet det er litt tungt 3,2 kg, men setter pris på komforten + at bikkja kan sove inne. Sekken bør vel ikke komme opp i mer enn 20-23 kg. Sovepose må jeg kjøpe ny da jeg kun har en vinterpose.. gode tips mottas med takk.. Jeg må ha nye fjellsko snart så jeg får gått de inn før turen.. noen tips? Tenker å starte på Tryvann og enten gå mot Hokksund, Kongsberg og så opp på Hardangervidda, eller gå til Hønsfoss, komme meg opp på Nordefjell og så inn på Hardangervidda. Hva er lurt? Hadde vært fint å gå mot Finse for å gå rundt fjorden og så inn til Bergen. Hvor er det lurt å ha depoter for henting av mat osv.. Dette blir den lengste turen jeg har på mange år, og jeg gleder meg utrolig mye.. Pushe grenser både fysisk og psykisk..
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.