Gå til innhold
  • Bli medlem

gjertsen

Aktiv medlem
  • Innlegg

    13
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

17 Neutral

Om gjertsen

Profile Information

  • Gender
    Male
  • Interests
    Jakt, fiske, mat.
  • Sted
    Oslo
  1. Tja, av de store tingene er det jo det, men det er jo småting da. Eier jo ikke en kniv f.eks. Det blir en del ting man ender opp med å ha med på tur, og alt koster litt.
  2. Jeg skjønner hva du mener. En brått avsluttet boksekarriere etterfulgt av en slapp militærtjeneste har gjort at jeg må ned 10kg før turen, så formen er ikke på plass. Skal få på plass pakkeliste snart nå. En dårlig nyhet da. Jeg kan ikke finne noe av turutstyret mitt (kun regnjakke- og bukse + primus, samt et par kjeler). Og når jeg kontaktet min tidligere samboer så sier hun at hun mest sannsynligvis har kasta det. Så nå ble det alvor. Jeg må kjøpe alt nytt hvis jeg ikke finner noe i garasjen til min far. Har også en tursekk, så der er jeg berga. Har også (heldigvis) fått masse ullklær av forsvaret, som ligger i Oslo. Skal se på det når jeg kommer meg hjemover igjen over nyttår.
  3. Ble bare nødt til å bumpe tråden her. Var så uenig med mange her inne, at jeg føler dette må diskuteres. Jeg går mye i fjellet, både vinterstid og sommertid. Og min far padler MYE havkajakk hele året (kjøpte tørrdrakt i gave til fyr'n i fjor. Nå ser jeg han knapt). Begge to har brukt KAPOK-soveposen (den knappejævel'n) ute i alt fra 25 kalde til 25+ og har egentlig aldri hatt noe problem med soveposen her. Vi er begge to skikkelig fornøyd med isolasjonsevne, ventilasjon og bruksomeråder på posen. Det eneste vi har å utsette på den er at den veier 3,9kg... Pappa plages jo ikke med det, ettersom han bruker kajakk, men jeg synes det er langt over det jeg egentlig har lyst til å ha av sovepose. På sommerstid dropper du isolasjonsdelen, så da veier den straks under halvparten, og den funker godt slik om sommeren. Så for de som har lyst til å prøve, så mener jeg at det er helt klart verdt 200kr på forsvarsbrukt. Ha heller en dritt natt i fjellet og bytt den ut hvis du ikke skulle like det. Jeg elsker posen!
  4. Hardangervidda skal jeg over i august Men I get your point. Blir vel å kjøpe et vektsparende 3-sesongstelt i første omgang da. Så får jeg heller kjøpe et skikkelig vintertelt når vinteren kommer. Har en liten idè til et prosjekt vinteren 2015 også... Som jeg ikke skal ytre her enda. Fokus på 1 prosjekt av gangen.
  5. For meg funker M77 helt utmerket. Har dog et par salomon sko til varmere vær. De er lette, lave og gode å avveksle med! M77 er jo en vanesak å gå med
  6. Har sett på de løsningene, men vet veldig lite om det. Skal se på det når lørdagskvelden er lagt bak meg.
  7. Vil prøve å redusere vekta, nå som jeg fant ut at jeg har en typ militær sovepose som skal med. Bruker kun 2/3 av posen da, men den er fortsatt i toppsjiktet av hva en sovepose kan veie. Helsport Ringstind 1 ser jo bra ut, og har fått gode tilbakemeldinger flere plasser. Flere som sliter med at den ene ventilen sitter for langt ned og blir dekket av snø i vintersesongen. 1,8kg totalvekt. Fjällräven Abisko Lightweight 1 er nok uaktuelt da det absolutt ikke egner seg på vinterstid ifølge de som har skrevet anmeldelser rundt omkring. Jeg blir nødt til å tenke på hva jeg skal bruke teltet til etter Hardangervidda også. Og mitt neste store prosjekt blir nok et vinterprosjekt. EDIT: Fant Hilleberg Akto nå etter å ha les Mr. Monsen sine anbefalinger av 1-manns telt på nordkalotten-forumet. Det ser ut som et telt jeg har lyst til å gå for egentlig. Er det noen som har testet det, og har noen innspill?
  8. Utrolig mye tips her, borgern! Nå blir det turer i Nordmarka til våren ser jeg! Og dem blir det mange av! Gleder meg som en unge!
  9. Takk for gode tips! Ditt hint om OFA-boka førte meg hit: http://www.ofa.no/FiskeiMarka.aspx Den er jo veldig nyttig!
  10. Hei! Jeg leter etter fine plasser man kan stikke opp ei kort helg når man har et par frihelger for å campe og fiske. Basically vil jeg bare kunne sette opp en tarp eller et telt mot sommeren og sitte hele dagene me snøret i vannet. Bare slappe av egentlig. Har sett på noen vann oppover Nordmarka, men jeg har jo ikke peiling på hvordan fiskebestanden er der, og om det er fint og rolig? Vil jo ikke ende opp med å sette opp teltet midt på en høyt trafikkert sti oppi der. Tåler selvfølgelig (er jo Nordmarka, Oslo) folk som vandrer forbi. Bare dritt når forbipasserende er et konstant bråk morgen til kveld. Gjertsen
  11. En av utfordringene mine er jo det faktum at jeg etter et brudd i sommer ikke eier stort av utstyr. Har vært i forsvaret i et år, og har ikke skikkelig oversikt enda, men jeg vet at jeg ikke eier telt / tarp og jeg tror nok sovepose er mangelvare. Skal oppover å se hva jeg har av utstyr i morgen tenker jeg, så kommer jeg med en oppdatering da. I mellomtiden. Hva skal jeg krysse vidda med av telt da? Kom gjerne med forslag til soveposer også!
  12. Det er planlagt med telt. Kan jo hende ruta går innom 1 hytte iløpet av turen, men jeg går utifra kun telt.
  13. Er helt i starten av planlegginga av en liten tur. Planen er å sette ut ifra Rjukan sommeren 2015 og krysse Hardangervidda. Jeg går ned fra vidda i Ullensvang midt i Sørfjorden. Dette er ei rute på 117km i luftlinje. Så langt har jeg begynt å se ut en rute over, men ikke kommet frem til stort. Jeg tenkte jeg kunne oppdatere her etter hvert. Kunne sikkert trengt noen innspill fra drevne fjellfolk når jeg kommer lenger i planlegginga. Nå har jeg 8 måneder på meg til å spare penger, kjøpe utstyret jeg trenger og komme meg ut. Har satt 10. August som mål, og går ut ifra den datoen! Legger ut ruta mi, pakkeliste og fremgang så fort jeg vet noe mer selv.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.