Gå til innhold
  • Bli medlem

Hege Szyrxzc

Passivt medlem
  • Innlegg

    179
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    2

Innlegg skrevet av Hege Szyrxzc

  1. Frihet85 skrev (På 9.3.2021 den 22.06):

    Tenkte på det samme ang Altra-skoene. Så disse blir nok kun brukt til korte dagsturer. Kanskje jeg kunne stive opp skoene med egen såle. Liker Altra godt, men dempingen og myk såle føles helt feil. Så kanskje jeg bør unngå Lone Peak. Jeg får noe som føles som et "strekk", altså at noen fysisk drar musklene/huden fra hverandre som et strikk på slike myke sko. En litt rar følelse. Strålende sterk og kraftig smerte i korte puls. Nok til at jeg momentant reagerer ved å endre på stillingen jeg står i. Vet ikke om det er det samme du kjenner på med slike myke sko? Men det varerier veldig. Noen myke sko kan jeg gå i. Andre er helt håpløse. Nå gjorde du meg usikker på Lone Peak også... og de andre skoene jeg har fått anbefalt her inne ser ut som små varmeovner. 

    Vel, jeg er 35 år nå. Har ikke dårlige knær eller hofter. Men jeg går på en litt rar måte. Nok til at venner kunne se "åja, det er Kristoffer" på gaaaanske lang avstand. 😜 Knærne mine knekker hver gang jeg bøyer meg. Akkurat som man knekker knokler på fingrene, et høyt "knas" - men slik har det vært siden jeg var 12-13 år. 

     

    Kan være en form for krampe i fotbuen, kjenner til den. Tidligere da drev med en "barbent sport" var det som beina sto i ild. Gikk over etter noen måneder. Altra Lone Peak oppfatter jeg som varme, bruker de vinterstid. Så ellers at innleggssåler var nevnt, det anbefaler jeg å prøve, har et par som er stive i fotbuen og det fungerer for meg.

  2. Som "plattfoting" vil jeg si at sko ikke bør være "for myke" under fotbuen. Dvs hvis en tar tak i hælkappe og tå, og bøyer skoen så knekker den på midten og ikke under tærne. Slike får jeg vondt i føttene av på lengre turer. Altra Lone Peak er i den kategorien. Antar at belastningen blir for stor på fotbuen. Dette er enda mer uttalt mht løpesko.

  3. Olamann skrev (6 minutter siden):

    Begynner å bli dyrt nå 😂

    Ser ut til å svare ganske bra til kriteriene dog. Lettere enn både La Sportiva og Mammut-skoene over. Liker de Scarpa-skoene jeg har fra før, så jeg kjenner at disse frister litt. Hvordan er slitestyrken?

    Kjøpte mine på salg. Virker slitesterke, ser ikke noen tegn tross noen turer. Det semskede skinnet trekker til seg skitt, men jeg har impregnert det og spyles de av så blir det ok. (Har gjort det nå, etter det bildet..) Synes de er behagelige å gå i.

  4. 5 timer siden, Tiur3 skrev:

    Hvis du bor i Drammensområdet, så er det heller ikke dyr på beite i Kjekkstadmarka. De har også ei gruppe på FB, mener den heter "Kjekkstadmarkas venner".  Mye fint turområde der også. Og på vinteren, er det oppkjørte løyper.

    Takk for tips, skal sjekke det ut :-)

     

  5. Så etter noen litt varme og substansielle støvler til å bruke på denne tiden av året, gjerne utenfor sti og med hund og fotoutstyr på slep...da tok jeg sjansen på et par Scarpa Zodiac Plus GTX. Har brede føtter og var i tvil, men reviews sa at de ikke var smale. Har hatt noen turer med disse nå og er kjempefornøyd. Noe av det beste jeg har hatt på føttene, ever. 

  6. 2 timer siden, REJOHN skrev:

    Fjellposen Tirich Mir? Jeg har en slik liggende. Julepresang fra en onkel en gang på sent 50 tall. Har aldri hatt hjerte til å kaste denne, selv om en del andre soveposer er borte.

    Ja det er nok den. Har for øvrig ikke glidelås, en må bare åle seg nedi.

    • Liker 1
  7. Mener ut fra det jeg har lest så er en del vandringssko i hovedsak å anse som joggesko mht hva de tåler av slitasje, Innersålen er EVA eller lignende og de tåler begrenset antall mil (- 50-100?) før de er ferdige. At ytterdelene ryker samtidig er jo ikke annet enn å forvente. Så jeg tenker at en reklamasjon kanskje bør følges av opplysning av hvor mange mil man har brukt de. Ut fra såleslitasjen på dine så ser det ut som de har en del mil...og har kanskje bidratt til svaret du har fått.

    Merk jeg sier ikke at en slik begrenset holdbarhet er bra - jeg synes det er skikkelig dårlig og lite miljøvennlig.

     

     

  8. Har vært i Finnemarka (Drammen/Lier) de to siste helgene, og der var det ingen hjortelus! Vel verdt litt ekstra kjøring for å slippe hordene i Østmarka. Hunden plages også av de. Ellers så holder jeg en knapp på klær impregnert med permetrin. De få som kryper innenfor klærne blir "lammet". 

  9. 22 timer siden, ketilring skrev:

    Husker du hva disse heter? Hagløfs har jeg aldri prøvd..

    Hoka var bra tidligere, men de har blitt smalere og smalere for hver model de siste årene..

    Beklager, mente Lundhags. Muligens Forest som er nevnt av noen andre her i tråden. Kjøpte mine på finn, ubrukte - usikker på om det er vanlig lest eller en bredere. Men de fungerer for andeføttene. 

  10. 14 timer siden, a_aa skrev:

    Har forgjengeren Altra Lone Peak Mid 3.0 Neoshell selv, og den ble i begynnelsen markedsført som Waterproof, men endte etterhvert som Water Resistant... Forklaringen ble at de var vanntette dersom du sto stille, men om du skulle finne på å bevege på føttene, måtte du regne med at det kom vann inn - og det stemmer med min opplevelse av dem :D 

    PolarTec Neoshell (Link) er kjent for å vektlegge pustevne høyere og vanntetthet lavere enn stort sett alla andre membraner - det kan funke på klær (er fornøyd med Neoshell-jakke), men ser ikke ut til å være vanntett nok for sko. Overgangen til eVent i den nyere Altra Lone Peak Mid RSM burde gi høynet vanntetthet. For øvrig benytter Hoka også eVent i sine vanntett sko, mener jeg å huske.

    Har Altra LP 3.5 (?) i lav versjon og de er veldig glatte på steiner, dessverre..vet ikke om de har gjort noe med sålen på siste modell,,

  11. 1 time siden, ketilring skrev:

    Husker du hva disse heter? Hagløfs har jeg aldri prøvd..

    Hoka var bra tidligere, men de har blitt smalere og smalere for hver model de siste årene..

    Ser ut som de har gått ut av produksjon dessverre. Uforede, ligner på m77 bare bedre. Synd med Hoka..Ikke så mye å velge på for oss som ikke har alveføtter ;-)

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.