Gå til innhold
  • Bli medlem

Per Fredrik

Passivt medlem
  • Innlegg

    1 002
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    3

Innlegg skrevet av Per Fredrik

  1. staabre skrev (2 timer siden):

    OK, jeg ser av svarene at dere ikke er bekymret for potensiell helsefare ved telt behandlet med flammehemmende kjemikalier. Argumentet som går igjen er at dere ikke skal spise teltet. Men jeg regner med at dere ikke bruker hansker når dere setter opp/tar ned telt, så da får dere vel noe av disse kjemikaliene på fingrene - som igjen har lett for å smitte over når det håndteres mat i etterkant. Så da vil dere jo på en måte "spise teltet" likevel...

    Miljøaspektet av flammehemmende kjemikalier er også selvfølgelig bekymringsverdig. Omtrent hvor mye kjemikalier vil et telt behandlet med f.eks. TRIS avgi til omgivelsene per døgn hvis det står oppslått i regnvær?

    Hvis teltet tar fyr er vel det en større grunn til bekymring, teltbrann er helsefarlig.

    • Liker 3
  2. Kjell Håkon Gundersen skrev (19 timer siden):

    Har du fått testet det i litt ruskevær? Er det slik at ytterduken vil legge seg intill innerteltet om det blåser litt og således gjøre innerteltet fuktig?

    Kjøpte teltet for å bruke det i Bærumsmarka isteden for Hilleberg Tarp 5 så det har gitt lite erfaring med "ruskevær". Problemet er at det for meg med mine 187cm er for lavt i fotenden. Om natten sparker jeg innerteltet opp i ytterteltet. Kondens som da har ligger under på ytterduken renner ned og inn på soveposen. Det er ikke bare fuktflekker jeg opplever, men en kliss våt sovepose. Skulle Bergans få en vinner blant de små lettvektsteltene synes jeg de bør gjøre to ting. 1, heve høyden ved fotenden. 2, sy om inne teltet ,det er nå i mesh mens døra er i teltduk. Jeg tror det hadde hjulpet hvis døra hadde vært i mesh mens resten hadde vært i teltduk.

  3. Foreslår Rab Solar 3 XL. Til det bruket du beskriver tror jeg det er riktig å velge syntet pose. Jeg har selv Rab Solar 2 som sommerpose i tillegg har jeg Rab Neutrino 200 dun pose. Denne brukte jeg i et telt med mye kondens, det gikk heller dårlig, derfor har jeg også Rab Solar 2 til litt røffere bruk. Disse dekke det samme temperaturområde. Forskjellen mellom dem er at dun posen er dobbelt så dyr, men halve vekten og tar mye mindre plass.. Lykke til. 

  4. ArveS skrev (På 2021-8-6 den 11.54):

    Det har vel litt med at "service" har vært en del av Helsports konkurransefortrinn. Står valget mellom de to store H'ene, vil kanskje noen foretrekke den leverandøren som har vært lettest å komme i kontakt med, og tradisjonelt har tatt de laveste prisene på reparasjoner og modifiseringer. Så når Helsport endrer tilgjengeligheten og kvaliteten på service påvirker det verdien av produktet.

    Eller for å si det på en annen måte: Du kan velge mellom produsent A og produsent B. Selve teltene er omtrent like bra, men siden produsent A behandler reklamasjoner raskt og reparererer skader til kostpris, velger du produsent A selv om det er noen tusenlapper dyrere. Hva synes du om valget ditt når produsent A plutselig endrer betingelser for reklamasjon og reparasjon?

    Hvilke betingelser for reklamasjon og reparasjoner er det som er endret?

  5. Jeg endte opp med to soveposer. Som sommerpose bruker jeg Rab Neutrino 200, temperaturområde fra 4°C -  ,til -1°C , vekt 579g. Som tre sesongs/fjell pose bruker jeg Helsport Rago Superlight med temperaturområde -2°C til -8°C , vekt 880g. Skulle jeg bare hatt en sovepose måtte jeg ha valgt Helsport posen. Jeg fryser lett så en sommerpose beregnet for +13°C som du nevner hadde vært helt ubrukelig for meg.  

  6. Mizzy skrev (1 time siden):

    Takk for tips. Har sett litt på denne, men ikke helt fan av lukkesystemet på den. Har slike på en annen sekk jeg har. Så også på introvideoen av den, men den viste dessverre ikke det du nevner. Får tenke litt 😅 Har du prøvd din mye? Hvordan er den ellers i forhold til slitegrad? Et eller annet sier meg at når sekkene blir så lette, så tåler de desto mindre 🤔

    Jeg har som "storsekk" Helsport Fjellheimen 65 liter. Den veier 2,4 kg. Etter hvert har jeg samlet mye lettvektsutstyr så 65 liter blir for mye bare for et par overnatting så jeg har i et par sesonger lett ette en mindre og lettere sekk, men som har samme utstyr og funksjoner som Helsport sekken, så Exped Thunder er den eneste jeg har funnet som tilfredsstiller disse kravene. Med 1,5 kg er den ikke noen lettvekts sekk. flere leverer jo sekker i denne størrelsen (50 L) som veier ned mot en kg, men da har de for å spare vekt pukket av de fleste funksjonene som en finner på store sekker. Jeg har liten erfaring med den, men den passer bra på ryggen min og rygglengden er lett å justere , hoftebeltet er komfortabelt. Skulderstoppene kan nok bli litt tynne hvis en laster den ned med 24 kg, som er den grensen Exped har satt. Det er ikke aktuelt for meg, jeg vil denne sesongen begrense meg til 10 kg. Sekken virker solid med gjennomtenkte løsninger. På siden til Exped finnes mange bilder og en omfattende beskrivelse.

  7. Mizzy skrev (12 minutter siden):

    Dytter denne opp. Flere erfaringer? Trenger sekk til en voksen mann. Gjerne en med god bærekomfort og så lett som mulig. Må være 65L + :) 

    Hva med Exped Thunder 70 liter, vekt 1,6 kg. Veldig fleksibel sekk med mange fikse detaljer. Du kan også åpne fronten (som en koffert) Jeg har selv 50 liter utgaven, veldig fornøyd.

  8. Har kjøpt Jetboil Stash til denne sesongen. Reguleringen fungerer greit selv om den bare har en enkel gassventil. Jeg har også kjøpt Jetboil stekepanne, den veier noe mer enn "blikk" stekepannene, men er tykkere i bunnen så den fordeler varmen bedre. Paul Messner har en YouTube kanal jeg følger, han har flere videoer hvor han bruker Jetboil Stash. Du finner en masse på YouTube om Jetboil Stash.

    • Liker 2
  9. Håkan S skrev (2 timer siden):

    (mitt inlägg försvann vilket ej skett tidigare)

    Men kortfattat Sl är inget för mig ifs sedan provat förra året mkt bra att ha väderskydd(tält) hela turen även om det blir 15-20 m/s detta tål ej dessa tält mer än några dygn då blir det billigare att ta in på en turist stuga på en kort tur.

    EPS(luft i polystyren)från byggmarknad som anv under laminatgov fung bra som footprint men tar plats kan ju fästas utv på ryggsäck.

    30-40D på väv är det jag kommer att ha och de har ofta ändå kraftigare botten väv(kollade på ett 25 år HB Nallo 2 end.inpr.hade släppt inv på golvet iöv.helt ok men luktade så detta blev ej köpt)

    Att ha footprint på SL är som att ha livrem och hängslen jag skulle då välja ett Naturehike 15 D tunneltält på E-ville(verkar vara seriösa) från Finland isf. Wish el Alibaba dessa håller ju oafs.bara några turer än då.https://www.e-ville.com/sv/3045505-talt/41691-naturehike-opalus-2-persons-tunneltalt.html

    Vill man ha lätta tält är Dyneema enda alt men kostar då som ett vinter EXP modell för ett sommar tält med Mesh som innert.

    Jag har ett HB Unna på ingång är detta lätt beg tält ok så får det bli det lättaste fast ca 2300 gr då MSR h.h.n2 EJ klarade senaste testet i blåst och regn(se inst.tält provn) på 1700gr.

    När Dyneema blir billigare och det är dags för stor rep.av tält kommer jag ta mått på de gamla och sy ett 100% dynema då sömnad ej är ng probl.men mönsterkonsruktion och tillskärning och bågar och pinnar kostar mkt men oft.håller två vävar om tex Dac 9-10 mm(end kop.för eg.br.)

    Får ni bytt golv för 1000 nkr inkl material lönar sig det ej själv (om man ej jobbar gratis iöv,)räknat på att sy själv och ej ha partipriser på material blir vinsten max 2000 skr på att sy ett helt tält utan lön.

    Min erfaring med Helsport Ringstind SL 1-2 er at teltet tåler 14 - 16 m/ dette har jeg prøvd etter en tråd vi hadde for en tid siden om hva SL teltene tålte.  det er ett tøff lite telt. Om det tåler 20 m/s har jeg ingen erfaring med. Jeg har tre Ringstind telt og ekstra bunn duk på alle. Fordelen slik jeg opplever det er at det gir mindre kondens i teltet. Videre får jeg et fortelt som er tørt mot bakken så sekken ikke blir våt og så kan jeg sitte i teltåpningen på den ekstra bunn duken uten å bli våt bak. 

    • Liker 2
  10. Marius Engelsen skrev (1 time siden):

    Bunnduken som allerede er sydd fast i teltet er til for å brukes, den tåler mye bruk før den får hull eller blir utslitt etter min erfaring.

    Barentsoutdoors har fast pris på skifting av bunnduk til 950kr om det skulle trenges. Sømhuset tar 2500+ for samme jobben. Du gjør det selv enda billigere hvis du vil.

    Jeg har ett hilleberg Unna fra 2008, dette brukes mye til padling. Jeg slår det opp på svaberg, og underlag full av kvister. Først nå er det kommet noen hull i bunnduken som er så små at jeg ikke finner de. Jeg hadde ikke trengt å bry meg med de, men jeg smurte like greit en blanding av baderomssilikon og white-spirit under teltet, og duken er igjen 100% tett og like myk og fin som fra før. (1 del silikon, 2-3 deler WS smøres tynt ut med svamp). Regner med det holder 10 år til, minst.

    Store hull er det enkleste å fikse, for de trenger man ikke en gang å lete etter. En lapp tear aid eller dampsperreteip, så er den god som ny (men det har jeg aldri trengt å gjøre).

    Løs bunnduk blir for meg mindre bruksglede, og enda en ting å styre med på tur når teltet skal opp og ned.

    Den ekstra bunnduken er da ikke løs den sitter fast gjennom hele sesongen det blir da ikke noe styr av det. Jeg har brukt Ringstind SL både med og uten ekstra bunnduk, det virker som den ekstra bunn duken isolerer mot bakken og gir mindre kondens i teltet. 

    • Liker 1
  11. LarsFriluft skrev (1 time siden):

    Jeg er villig til å gå opp til halvannen kilo for et brukbart telt. 'Brukbar' vil si mye rom, helst to innganger, og holder for tresesongbruk i norsk natur inklusiv fjell. Har sittet og nerdet en del nå. Har heller ikke ubegrenset med pengestrøm, så det bør koste under 7 KNOK. Jeg har sett på Big Agnes Copper Spur HV UL2, Nemo Equipment sine Dagger, Hornet og Dragonfly, men kjenner at jeg blir nervøs av alt som er under 3000 i vannsøyle på bunnduk. Akkurat nå er jeg veldig fristet av Exped Mira ii HL:

    https://www.exped.com/norway/en/product-category/tents/mira-ii-hl#prettyPhoto

    Ser ut til at det har cirka alt bortsett fra vannsøyle 1500 overalt, kan noen berolige meg her? 

    Fordelen med Mira er at footprint veier bare 185 gram, da kommer det opp i 1685 gram pakket, noe jeg er nølende villig til å bære, jeg hadde mer tenkt et halvkilo lettere.

    Importtelt: Hvordan er reglene? Innebærer det masse styr med mva-påslag og importgebyrer?

    Hva med Hilleberg Anaris, vekt 1,4 kg. to innganger, god takhøyde. Pris rundet det du har som max pris. Har sett på dette selv, jeg bruker vandre staver så sånn sett passer dette til meg.

  12. foroll skrev (Akkurat nå):

    Du er kanskje klar over det, men Hilleberg sitt Niak er et slikt telt. Veldig lett på 1.7 kg, god plass, og solid bunnduk til å være lettvektstelt. Aller best er at døren er på midten, så hvis du har halve døren åpen for utsikt, kan du velge hvilken side du skal ha åpen, avhengig av vindretning.

    Klar over det, har vært nære på å bestille Niak, men vil ikke ha den løsningen Hilleberg har valgt for luftingen. 

  13. Fenrisfrøya skrev (1 minutt siden):

    Omnlite har rett, jeg mener Melhus. Det beklager jeg. Men det viktigste er at disse folka er back in business again:)

    Jeg måtte bare spørre da jeg nok er ganske langt over gjennomsnittlig interessert i hvordan det går med Barents gjengen.

    • Liker 1
  14. Omnilite skrev (3 minutter siden):

    Tipper at over telefonen så høres Melhus Trøndersk ut, altså bare marginal geografiforvirring.

    Ser den, det er ikke lange kjøreturen. Får bare håper at de klarer seg, det er et tøft marked å starte opp i

  15. rigotta skrev (2 minutter siden):

    Dere snakker tydeligvis om to forskjellige bedrifter.

    Barents Outdoor er ansatte og lokaler etter Helsport på Melhus.

    Helsport sitt reparasjonssenter har tydeligvis adresse på Ranheim i Trondheim. Så dette er to forskjellige lokasjoner og to forskjellige bedrifter, hvis de ikke har inngått noen avtaler..... 

    Helt klart at vi snakker om to bedrifter, men når fenrisfrøya har snakket med Barents outdoor i Trondheim og fått hjelp der så lurte jeg bare på hva som hadde skjedd. 

  16. Fenrisfrøya skrev (1 time siden):

    Ringte Barents outdoor Trondheim i dag. Etter tre ringesignaler tok de tlf og der traff jeg de tidligere ansatte på service avdelingen til helsport. De ordner teltstenger, reparasjon og utfører ønskede modifikasjoner på mitt helsport stetind 1. Makan til service.  Akkurat som før. Neste år kommer de med egne telt også. 

    Gode nyheter at disse er i jobb igjen, men hvorfor er i de i Trondheim. Den siste informasjonen jeg har fått med meg er at de skulle fortsette i de gamle lokalene på Melhus og det står det fortsatt på nettsiden. 

  17. Espen Ørud skrev (5 minutter siden):

    Tja. Er ikke helt av samme oppfatning. Har vært kunde hos Helsport i årevis siden første telt på 90-tallet en gang. 

    Etter å ha forsøkt få kontakt med dem ifm 3 forskjellige henvendelser for meg og et par kompiser i løpet av våren der vi enda ikke har fått svar på noen av den anser jeg servicen som avgått ved døden. 

     

    Ekstremt synd at de skryter et så godt rykte på kun få måneder...

     

    Nå synes jeg du er veldig negativ. La dem få en mulighet til å komme seg på beina igjen, det virker som det går rette veien. 

  18. Espen Ørud skrev (1 time siden):

    Nja, foreløpig ser det ut som de nye eierne har beholdt kun navnet og skrotet f.eks service, produksjon (en mengde telt ikke tilgjengelig før til høsten) og omdømme... 

    Ny service avdeling har de nå opprettet i Trondheim. Jeg har bestilt en del mindre ting der nå til denne sesongen og det har gått greit. Navnet vil de nok beholde, men oppsigelsene og flyttingen til Lillehammer er vanskelig å forstå. Etter læreboka er jo de ansattes kompetanse en viktig del av det en kjøper så en spesiell grunn for det de valgte å gjøre var det nok. 

  19. Bjørn J skrev (5 timer siden):

    Helsport finnes ikke mer, dessverre, bare navnet er tilbake.
    Ta kontakt med https://barentsoutdoor.no/

    De kan helt sikkert hjelpe deg, de kan alt om gamle Helsport-telt.  Ellers er det en enkel jobb å kjøpe ei stang og kappe den til i ønsket lengde.

    Ikke helt riktig, Helsport finnes de, men med nye eiere. Søk på helsprt.no og så på teltstenger. Stort utvalg, men du må nok kanskje kappe den til selv. De begynner å komme seg på beina igjen etter oppkjøpet.

  20. For å komme ned i vekt har jeg kjøpt Jetboil Stash Her får du en kjele på 0,8 liter, brenner og kjelestøtte. Alt pakkes i kjelen sammen med en 100g gass boks. Jetboil settet veier 200g (gassboks i tillegg). Jeg kjøpte også to stekepanner. En MSR med vekt 170g og Jetboil sin stekepanne som veier 300g. Siden du ønsker å lage mat ,skikkelig frokost og greier vil jeg anbefale Jetboil stekepanna den er litt tykkere i bunnen så varmen sprer seg bedre. Den har også nonstick og er riflet under så den står støtt på brenneren. Stekespade følger med. 

     

    • Liker 1
  21. Har samme utfordringen med Helsport teltene mine. Når jeg pakke sammen teltene bretter jeg inn teltbunen fra begge sider slik at teltet er "pakket" inn i bunnduken. Så ruller/bretter jeg det sammen og passer på at avstivningen i ventilen kommer på langs.

    • Liker 2
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.