Gå til innhold
 • Bli medlem

~R

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  70
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Fant litt brukererfaringer selv her: [Hidden Content] Dessverre er deres erfaringer som fryktet: Lavvoen sliter litt med kondensen. Her kan det se ut som det bør gjøres noen forbedringer.
 2. Vil ha en lavvo som tåler masse vind. Varangeren har klart seg greit i liten kuling, men jeg vet ikke helt om jeg har så lyst til å prøve den i noe mer enn det. Finnmark er nettopp laget for å tåle mye vind - lavere og uten mulighet for vind å komme inn nede under ytterduken. Fortsatt ingen som har prøvd denne som har noen brukererfaringer med om den samler en del vann eller ei?
 3. Takker for svar, men de er litt på siden. Prøver igjen: Er det noen som har erfaring med denne lavvoen med bunnduk som er fastsydd i ytterteltet, og hvor innerteltet henges inni dette. Hvordan oppfører dette prinsippet seg i fuktig vær? Synes det ser tynt ut med utluftningsmuligheter. Den frister fortsatt, men vil ikke ha en lavvo som i praksis fungerer som en badstu. Noen som vet?
 4. Takk for råd, boc, men det er en lettvektslavvo jeg skal ha, og da helst en Helsport Finnmark. Om ventileringen funker ... Noen som har prøvd/vet?
 5. Hei! Er det noen her som har testet den nye utgaven (2008-mod.) av lavvoen Helsport Finnmark? [Hidden Content] Jeg ønsker å kjøpe en slik, liker det at den tåler mye vind, men har hørt fra flere hold at den første utgaven (2006/07-mod.) var plaget med mye kondens som la seg på bunnen pga. det noe spesielle konseptet med at bunnduken er festet permanent til ytterteltet. Det er ofte fuktig vær der jeg farter, og vil helst ikke ende opp med å kjøpe en lavvo jeg må øse ... Jeg har god erfaring med Helsport Varanger fra før, og i den modellen er kondens aldri et
 6. Kommer du først og fremst til å padle i vanlig turpadlingstempo (ca. 3,5 knop), synes jeg ikke du skal legge noe særlig vekt på at kajakken skal være så rask. De fleste kajakker (inkludert plastkajakker) er ganske lettpadlet opp til dette tempoet. Det er først når du vil padle raskere enn dette at de raske mer kommer til sin rett. Så er du ikke opptatt av kajakken først og fremst for trening, tror jeg du trygt la disse seile sin egen sjø. Er budsjettet ditt på 15.000 totalt, må du tenke på en kajakk som ligger litt under det i pris, ettersom du også må ha åre, spruttrekk og vest (kommer l
 7. Hei! Spørsmålene dine er ikke tåpelige, men de bør utdypes litt. Det finnes nemlig hundrevis av forskjellige kajakkmodeller, tilpasset forskjellig bruk og ulike kroppsstørrelser. Ikke så lett å svare deg konkret om modeller med utgangspunkt i det du opplyser. Det du bør tenke på i valg av kajakk er hva du skal bruke kajakken til (hvilket ambisjonsnivå du har). Dvs. hvor har du tenkt å padle (beskyttet farvann, kyst/hav osv.), ønsker du at kajakken skal kunne laste mye (overnattingsturer over lengre tid osv.) osv.? Ønsker du å bruke den helst til trening eller er du mer opptatt å b
 8. Har selv en original, og, ja, det blir litt kondens der. Og kan derfor ikke helt skjønne noe annet enn at foret i de forede utgavene må bli temmelig fuktig det også etterhvert. Muligens greit for en natt og to, selv om også en så kort periode sikkert vil medføre endel fuktighet (og øket vekt) i dukens for. Og ligger en lenger vil en jo virkelig begynne å samle vann. Ihvertfall om en ikke har anledning til å tørke duken innimellom. Ettersom ytterduken er pottetett begge veier, i motsetning til ytterstoffet på de fleste soveposene (som selv med slike ytterstoff samler fukt), må jo gans
 9. Hadde det samme styret som du hos REI, da jeg skulle bestille hos Moosejaw. Det holdt ikke å bruke VISA på vanlig vis, de måtte i tillegg ha en skriftlig bekreftelse fra banken på at kortet var mitt. Endte bare opp i styr og tull ala deg, og tilslutt ga jeg opp og kansellerte hele ordren. Og da særlig etter at de knapt hadde på lager noen av de produktene nettsiden deres reklamerte med og jeg ville ha. Mulig Moosejaw er morsomme, men lo ikke så mye jeg etterhvert.
 10. Drar du likevel med deg en Nalgeneflaske, så er denne kaffepressen ganske ok: [Hidden Content] Ser forøvrig ikke ut til at noen norske forhandlere har oppdaget dette produktet ennå, men det kommer nok nå
 11. Forsåvidt riktig, du må betale moms + tollbehandlingsgebyr. Men for produkter av typen klær eller mat, må du betale ca. 10 % toll i tillegg.
 12. Før bardunstrammerne helt inn til festet/teltduken når du pakker ned. Forhindrer det meste av flokingen. Har god erfaring med det på både telt og lavvo (8-10-manns (Helsport)).
 13. Er ikke meg du spør, men svarer deg nå lell: Har plater (og hælløfter) selv (på Åsnes CCC m SuperT m wire). Anbefales. Fungerer helt fint. Kun fordeler.
 14. Er vel ikke helt så enkelt. Mange som går Norge på langs, Grønnland og andre plasser med BC-bindinger. Men inkluderer gåingen utenom løypene også mye bratt terreng og nedfarter, så er nok 75mm best.
 15. Kanskje et teknikkurs i regi av padleforbundet kan være noe: [Hidden Content] Ellers anbefaler jeg deg å ta en titt på denne siden: [Hidden Content] Der finner du flere filmsnutter med teknikkøvelser pluss masse lenker videre til litteratur og annet.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.