Jump to content

F.B

Aktiv medlem
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

About F.B

 • Birthday 10/25/1987

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Interests
  Fotografi, fjell, natur og dyr. Og litt Playstation! :-)
  Er utvilsomt gadget-freak...
 • Location
  Oslo, Norway
 1. Takk for god ide Oddbjørn! Tråden her har vært stille en stund da vi har diskutert både praktiske og økonomiske løsninger for turen. En del av den praktiske diskusjonen har vært rundt akuratt dette med ski og vinterføre. Det er nylig blitt konkludert med at vi ønsker å unngå skiføre grunnet ekstra vekt. Pulk vil også være en større kostnad for oss da ingen av oss eier pulk. Og som en liten oppdatering videre på tråden: Vi har også fått et prisoverslag på tilnærmet 10.000,- for brevandringen (ink. leie av nødvendig utstyr) og har sett på det som en for stor utgift i denne omgang. Det blir tre mann over breen (ex. brefører) og dermed en kostnadene bedre brukt andre steder.
 2. Hei midnighsunman! Jeg har ikke gjort research i den sammenheng og da jeg ikke driver med MTB/ terrengsykling aktivt har jeg desverre ingen svar å gi deg. Når vi har gått turen kan du lese litt om den og se bilder og evt. danne deg et eget inntrykk av ruten og hvordan du synes det ser ut. Håper noen andre her kan svare deg på spørsmålet ditt!
 3. Fantastiske innspill! Jeg skal se på ruten og legge opp et forslag basert på din informasjon! Tusen takk! Dette <<ved mindre trivselsnivået stiger med skare som ikke bærer og som sender deg ned 40-50 cm for hvert eneste skritt du tar.>> har jeg gjort før, mer enn en gang. Har merkelig nok ikke en stor trang til å gjøre det igjen Da må i hvertfall motivasjonen vær av uante proposjoner
 4. Hei! Vi har ikke snakket så mye rundt det men antar at det kan bli avgang i midten/slutten av mai (etter 17.). Vi planlegger som følger: Glitterheim via DNT sti til Memurubu Memurubu via DNT sti til Gjendesheim (over Besseggen) Gjendesheim via DNT sti til Haugseter Haugseter via DNT sti til Haldorbu Haldorbu via DNT sti til Liomseter Liomseter via DNT sti til Kittilbua Kittilbua via gruslagt vei til Lillehammer Det er planen så langt i alle fall. Dersom du har forslag må du bare skrike ut! Vi er ikke kjent i disse områdene. Jeg tror vi ønsker å unngå ski i størst mulig grad da det er endel mer å bære med seg. Jeg kommer jo til å drasse på altfor mye i utgangspunktet (bl.a. kamerautstyr).
 5. Det er skjeldent at kit-linsene er noe bra, fast optikk som du kjører er den absolutt beste løsningen, selv om det alltid ender med å bli mer å drasse på hehe. Må nok en tur på FotoVideo å sjekke ut pro versjonen når den kommer, det ser jo ganske lovende ut fra spesifikasjonene. Så er det kanskje med det som med alt annet, lite å lære av specs. Får satse på julenissen ja ^^, Jeg bar fotoutstyret selv (med unntak av tri-podden, hadde ikke festemulighet på sekken til den). Det var vel totalt åtte kilo fotoutstyr jeg hadde med meg i tillegg til 3L CamelBak og litt klær. Vi hadde sherpaer som bar tursekken, men dagsekken bar vi selv. Kanskje like greit da man skal kle seg til å gå tur i +30 C og 100% luftfuktighet men også til -30 C og null luft. Med det sagt så var det en helt fantastisk tur - de første dagene var mer som søndagsturer mens toppstøtet var 16 timer med heftig tråkking. (6 timer opp og 10 ned, ink. pauser). Det er noe knotete med manuell fokusering, spesiellt i starten! At det ikke er noe for madammen kan jeg skjønne Jeg pleier alltid å vise/fortelle om et objektiv som er et par hakk større og veier endel mer.. Da er det lettere å få gjennomslag for det jeg vil ha! Gleder meg til å lese litt om erfaringene dine med kameraet!
 6. Vet hvordan det føles at kameraet blir større og større, en 1D IV og 70-200 F2.8 L IS ender på rett under 4 kilo :S Den fikk jeg med meg opp Kilimanjaro med et kneppe andre linser. Tungt å bære men det var verdt det! Jeg startet med en 400D og var veldig godt fornøyd til jeg følte at det stoppet utviklingen min, da oppgraderte jeg til 5D MkII og har ikke sett meg tilbake (utviklingsmessig, ikke mtp. vekt hehe). Canon lanserer jo riktig nok lettere linser i Mk II og III versjoner, men de er så sabla dyre og drive å fornye Hadde vært kjempeflott om du kunne postet litt erfaringer fra kameraet (Olympusen) når du får lekt deg litt med det; brukervennlighet, finesser, fordeler vs. ulemper - alt du merker og tenker over ved bruk.
 7. @Phaser: Thetaen ser kul ut den! Snevert bruksområde desverre :/ Jeg hadde en fisheye til fullformaten min og har også en GoPro. Fisheye blir fort gammelt når man har det, men er veeeldig morro i starten Olympus OM-D E-M5 frister litt som er kompakt hybridkamera med et Voigtländer 25mm f0.95 objektiv... Men så var det prisen da.
 8. Har vurdert et lite et selv Men finner ikke noe som jeg ikke må betale en formue for og som jeg synest gjør jobben bra nok.
 9. Galhøpiggen var mer et eksempel for å vise at vi er fleksible Du kan hive deg på når som helst på turen! Takk for tilbudet, det er godt mulig jeg benytter meg av det!
 10. Jeg har kontakt med ei hyggelig dame i Oslo sentrum (Grensen 9) som selger vanntette bagger, sekker o.l. De er ikke så verst priset heller. http://www.reisemood.no/
 11. @tronn - Jeg driver profesjonellt som fotograf Optimalt sett skulle fotoutstyr vært mye lettere, i alle fall for meg som alltid ender opp med å drasse med meg alt jeg har og eier Uten tvil er både bildekvalitet og "bokeh" (følelsen av bakgrunnen på store blenderåpninger - 1.4 - 2.8 osv. Bokeh avhenger av måten som blender bladene er formet på). Et godt tips er å oppgradere linse-banken før du går på de dyrere kameraene (5D-III f.eks.) Linsene kan du jo ta med deg videre og har oftest mer å si for kvaliteten på bildet enn kameraet selv
 12. Hei Tessatroll! Vi har ikke falt ned på en bestemt måned! Vi er åpne for forslag da vi ikke har gått turen før eller i området før. DNT ga tips om å begynne å gå i starten av mai, da fikk vi med oss de fleste årstidene på ferden. Det høres interresant ut! Dersom vi tar utgangspunkt i at vi starter å gå 1. mai er vi på Glittertind den 16. mai. Som sagt så er ingenting avgjort, dersom du vil være med på Glittertind og Galdhøpiggen og ikke er hjemme før 16. mai forskyver vi bare turen et par-tre dager! Se gjerne posten over for nedlasting av dag for dag skjema og kart osv. Det er alltid kjekt å treffe nye folk ja, spesiellt i en slik sammenheng!
 13. Oppsummering av tråden så langt (med oppdatert kart): TUREN: Vi planlegger en åpen tur fra Florø til svenskegrensa v/Trysil. Datoen er ikke satt men målet er å få med seg så mange årstider som mulig på turen. Det at turen er åpen vil si at hvem som helst kan henge seg på, om du vil gå hele distansen eller deler av den er opp til deg! Klikk her for å laste ned/se et stort kart! BREGUIDE: Vi trenger en bre-guide som kan ta oss over Jostedalsbreen, dersom du har erfaring fra denne breen (selv om du ikke er guide) er alle tips til god hjelp! Breturen er planlagt som følger: > Fra Birkedalsbreen Fjellstove opp på breen i retning Kveitekulen (topp). Overnatting på breen (er dette mulig og fornuftig?) > Toppstøt og videre i retning Jostedal hotell. Overnatting på breen. > Nedvandring fra bre og overnatting på Jostedal Hotell Vi regner med å betale en guide for hjelpen, dersom du kjenner noen eller har brukt noen før, skrik ut TIDSASPEKT: Vi har laget en dag for dag liste som kan lastes ned her, på denne er turen beregnet til å ta 29 dager. Jeg tror det er høyst realistisk, men trenger innspill (er ikke Fridtjof Nansen!). NB! Vi har ikke lagt inn pauser på de tidene som står i Excel arket, legg til 1-2 timer hver dag. NÅR SKAL VI DRA: Her trenger vi også innspill. Ingen av oss som har planlagt turen har tatt en slik tur før og har et medium-minus kjennskap til været/føret i de forskjellige månedene på denne distansen. I samtale med DNT ble jeg fortalt at vi fikk de fleste årtidene med oss ved å begynne å gå i begynnelsen av mai måned. LANGSUA NP. VS. DOVRE: Vi har falt ned på Langsua Nasjonalpark da det blir den korteste veien og den Nasjonalparken vi ser for oss at vi minst vil ta en egen tur til (av de to!). Takk til "Det lange seige draget" for god informasjon om de to parkene! TOTALKOSTNAD PER PERSON (hele strekket): Vi håper å få litt drahjelp via sponsing, hvem som kan tenke seg å gjøre det gjenstår enda. Tips og idéer mottas med stor takk. Har sett at andre som har begitt seg ut på tur (dog noget længre) har fått litt spons i form av t-skjorter, primus, turmat etc. "MEDIEDEKNING": Ingen avklaringer, men håper å få solgt bilder/film av turen som en case til interesserte parter. DNT eller lignende dersom de ikke skulle ønske å sponse kart . Jeg er utdannet fotograf og brenner for naturen. Det er også mulig at jeg får med andre fotografvenner på deler av strekket. Målet er at hele turen blir dokumentert. STRØMTILGANG: Vi har som sagt aldri gått dette strekket før, dersom noen av dere vet om noen hytter med innlagt strøm er det mulig vi forandrer ruten litt for å få de. Kamera trenger strøm! Vi kommer nok også til å skaffe solcelle-lader til batterier (mobiltelefon, gps, kamera m.m.). Dersom du har et slikt og er godt fornøyd trenger vi innspill! Vi er ubeskrivelig takknemlige for all hjelp vi kan få, så om du har noe du tenker at kan være kjekt at vi visste - la oss få høre det Ikke minst! - Bli med på turen du og!
 14. Det hadde jo vært helt fantastisk! Driver nå å legger opp en rute i et Excel ark, har du navnet/koordinater til noen av disse slik at jeg kan beregne lengde? Har også vurdert om vi heller skal få med oss Dovre (med et vagt håp om moskus) istedet for Langsua. Nå har jeg ikke vært noen av stedene, har du en anbefaling? Dovre er kanskje lettere å komme tilbake til på et annet tidspunkt? Her er forøvrig dag for dag oversikten. Jeg regner med at vi kommer til å gå inn noen av dagene, denne er laget for at vi har noen korte, rolige dager og noen lange, harde dager. Dere står fritt til å bruke denne til deres eget bruk om dere vil det (den er ikke så avansert at det gjør noe!) Det er en Excel fil og den kan lastes ned her: http://www.fredberentsen.com/private/NPT-2014-dagfordag.xlsx
 15. Hei Fjellforum! Jeg driver å planlegger Norge på tvers våren 2014 med noen kamerater. Vi skal lage turen til en hop-on hop-off tur, hvor folk som vil være med å gå visse distanser kan være det! Vi er glade i fjellet og glade i å gå tur, men utforsker Norge for skjeldent. Jeg har vært på toppen av Kilimanjaro, men ikke Galdhøpiggen... Jeg er utdannet fotograf og er naturfotograf av hjerte. Turen vil bli filmet og dokumentert både via blogg og i etterkant. Og bilder selvsagt. Masse bilder! Jeg håper at det er noen her inne som har gjort noe liknende før og kan komme med tips til ruter, omveier, snarveier eller "attraksjoner" man bare MÅ få med seg. Har lagt ved et grovskisset kart over ruten. Alt av tips og innspill, idéer og kommentarer mottas med den største takk da vi aldri har gått eller planlagt en slik tur før! Når det kommer til tidsaspektet har vi satt av tre-fire uker på det, selv om turen bør være gått ferdig før det har gått en hel måned. Vi må også komme i kontakt med en breguide som kan ta oss over et parti på jostedalsbreen, dersom dere kjenner noen eller er en selv er det knall! Ser for oss å måtte betale for det. Og til slutt: Dersom du er interresert i å være med på turen er du selvsagt velkommen til det!
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy