Gå til innhold
  • Bli medlem

Lars-Arne

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

3 Neutral

Om Lars-Arne

  1. Har ellers hatt stor glede av OR (Outdoorresearch) korte softshell-gamasjer gjennom mange år.
  2. Poenget er vel kanskje at de fleste egentlig ikke trenger svære og tunge fjellstøvler av lær pga stabilitet. Selv med en sekk som er betraktelig tyngre enn hva som regnes som 'lettpakket' Hvis man vil vandre med lettere utstyr er det jo bra å slippe å aksellerere og retardere overflødig vekt tusenvis av ganger på føttene..
  3. Bra å bruke det samme som kanoen er lavet av for mest mulig 'hel ved' for å unngå sprekker og mere vanninntrengning.
  4. Sandaler uten beskyttelse i tåpartiet fungerer ikke i vanlig stenete fjellterreng. For meg. Med 25-30 kg+ på ryggen i 6-10 timer. Ei heller sko uten ganske stiv såle som beskytter mot skarpe stener. Har prøvet diverse støvler, bl a Forsvarets div og dyre italienske fulllærstøvler m/u Gore-Tex. -Lær er porøst og suger vann over tid. Støvlene mere el mindre dobler vekten i løpet av turen. Har i løpet av mitt drøyt 40-årige fjellvandrerliv landet på Salomon XA Pro med Gore-Tex + OR lave soft-shellgamasjer. Sikkert tilsvarende gode stabile sko fra andre seriøse produsenter som har investert litt i anatomi-research som Adidas, Asics, La Sportiva, Scarpa ? Skoene må sitte som støpt og ikke være for brede i hælpartiet og ikke for høye for å unngå at de kipper i hælen. Tåler kjapp vading i middels bekker uten nevneverdig vannlekkasje. Samme med ikke-vedvarende tråkking i blautmyr. Ha et ekstra sokkeskift klart om du blir våt for å unngå gnagsår. Har aldri hatt problemer ift høyere lærstøvler med stabilitet eller overtråkking med disse. Om du skal gå i skifer-ur må du ha noe høyere som beskytter anklene.
  5. Sannsynligvis polyester og glassfiberkajakk.. -Da fungerer det best å bruke polyester og glassfiber til reparasjon. Epoksy fester seg ikke like godt. Polyester herder fort og er billig. Litt glassfibervev godt vætet i polyester klippet opp og dyttet inn i sprekkene er bra. Puss over med sandpapir/smergelpapir. For å gjøre det hele vanntett kan du lakke over med polyuretanlakk(gulvlakk) etpar strøk.
  6. Vil gjerne få nevne at jeg for noen år siden sluttet å bruke tradisjonelle, tunge fjellstøvler av lær og isteden anskaffet et par lette Goretex fjelljoggesko. De velimpregnerte italienske narv-lærstøvlene veide i utgangspunktet over 1 kg/stk i tørr tilstand og la på seg 6-700 gram hver når de ble våte. Dette er vekt som skal løftes og aksellereres frem og tilbake ved hvert skritt. Krever mye energi på en lang dag. Var i utgangspunktet skeptisk til å bruke lave sko på fjellet, men har fungert uten overtråkk eller skader. -Selv med langtursekk på godt over 20 kg For å unngå å bli våt bruker jeg gamasjer. Helst halvhøye ettersittende stretch-gamasjer. Tåler overraskende mye vassing i bekker og myr. Sko med relativt hard såle fungerer best. Som f eks enkelte typer av Montrail og Salomon. Skal man gå i terreng med skarp skifer-ur som f eks i Rondane kan det være bedre med vanlige lærstøvler for å beskytte anklene. Lette sko kombinert med bevisst pakking av sekk med et godt bæresystem har gjort turene mindre slitsomme.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.