Gå til innhold

Kjartan Flåm Ohr

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  17
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Kjartan Flåm Ohr

Nylige profilbesøk

253 profilvisninger
 1. Har en Norrøna para ranger som jeg brukes til kortere og lengre turer. Var i Kristiansand dyrepark med ustabilt vær (sommer sol og varme / øsende regn og 8 m/s vind). Med mat, drikke, regntøy, ekstra sett med klær osv ble sekken 15 KG (tok av sidelommene). Så kommer det en sliten 21 KG 4 åring som vil sitte på skuldrene/toppen av sekken. Det er da jeg virkelig elsker denne sekken og dens evne til å bære tungt uten at det er noen problem for ryggen. Det meste av vekten legger seg på hoftebeltet som er strammet godt inn og gjør det hele til en god opplevelse. Uten unge på toppen er det lett å glemme at sekken er på ryggen. Har totalt 4 forskjellige sekker (25, 40, 55, 65, 120L) og vinneren for meg er nesten alltid para ranger med eller uten sidelommer. Det er en drøm å pakke og hente frem fra de forskjellige rommene. Fleksibel med muligheter for å feste ting på utsiden, noe jeg prøver å unngå. Ikke minst tåler den mye. Har hatt problemer med at plastdelene på de mindre sekkene knekker under kraftig press/stress. På fjelltur er dette en sekk jeg kan stole på. Om det er en 2-6 dagers tur, får jeg pakket alt inni selve sekken. Ikke behov for å henge noe utenpå. Har bært 10 - 25 KG (pluss 20 KG unge på toppen i tyngre oppoverbakker). En sekk jeg kan anbefale på det varmeste
 2. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Tenkte å legge til hva og hvor mye jeg har kost meg med jervenduken siden den ble kjøpt. Om vinteren har den fungert som telt. Det vil si at jeg har overnattet rett oppå snøen med liggeunderlag, sovepose, mat, klær, mobiltelefon osv inni. Koselig og intimt Ellers blir den godt brukt som poncho på turer når det begynner å regne. Pakker meg og sekken inn i duken som holder oss tørr og varm. Ellers er den perfekt ved pauser på turer. Før tok jeg med ekstra tykke klær som nå er erstattet med duken. Om sommeren bruker jeg den også til å tørke svette klær ved å sitte i duken (ca 15 min) og åpne godt opp på toppen ved halsen for å slippe ut fuktighet. Vi som familie har brukt duken som en felles svær dyne i teltet om sommeren. Da er det liggeunderlag og "dynen" som holder oss varm gjennom natten. Dette sparer oss for litt vekt. (1 jervenduk fremfor 3 soveposer). Også perfekt til picnic som underlag oppå gress, sand og småsteiner. På helgetur med venner for å campe og grille, holder den meg varm utover kvelden når det blir kaldere. Bare til å ta av skoene og trekke seg inn i varmen Nå er det kanskje mer enn nok og folk har forstått poenget men jeg har litt mer Gikk en 6 timers tur med noen som ikke helt hadde kledd seg riktig i forhold til temperatur. Etter en lengre spisepause mot slutten av turen, fikk en jente problemer med å holde seg varm nok til å gå videre (ble så kald at hun ikke ville bevege seg mer). Samme problemet fikk de to små hundene da solen gikk ned og det ble en god del kaldere. For en iskald jente og to hunder ble det en grei løsning med å gå ned fra fjellet med duken over seg og hundene inni. Takk til duken for mange gode minner så langt
 3. Ønsker å kjøpe meg en ny og lettere sovepose som skal kombineres med Jerven Fjellduk Extreme for vinterbruk. Er veldig glad i duken min og bruker denne som sovepose/telt om sommeren. Om vinteren har jeg kombinert min vinterpose og duken, men dette har blitt unødvendig varmt. Ønsker meg helst en lettest mulig sovepose, men er ikke direkte rik. Prøvd å lete litt selv, men kan svært lite om akkurat soveposer. Tenkte at "søket" mitt skulle være, lettest mulig og gå lengst mulig ned i minusgrader. Helst en sovepose under 1 KG som kan fungere/holde meg varm i -0 til -20 grader. Noen gode tips? Er det noe jeg skal tenke på i mitt søk etter ny sovepose?
 4. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Du tenker på dette? http://www.jerven.no/norges-mest-fleksible-teltsystem
 5. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Denne tråden og dette forumet har vært overraskende bra Mange gode svar, historier og erfaringer. Fått en del tips og endret litt på mine planer. Jeg pakker med meg teltet i tilfelle det skulle være nødvendig. Noen her som har gått denne turen? http://ut.no/tur/skitur-langs-bergensbanen
 6. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Vil ikke si at mindre vekt er det som driver meg. Teltet mitt veier 2,13 KG. Mer lysten til å utforske litt. Skulle jeg ta meg en tøffere tur lengre vekk på fjellet ville jeg nok tatt med meg teltet sånn i tilfelle. Skal jeg leke meg i fjellene her omkring er det uansett ikke noe krise. Brenneren min er en primus multifuel som jeg kjører på bensin. Nå har jeg ikke prøvd å gå med pulk før, men vet jeg kan få lånt en. Hva er forskjellen/bra/dårlig med sekk vs pulk? Nå som jeg leser deres innslag her har jeg et spørsmål. Om det skulle bli en storm eller tilsvarende. Ville ikke fjellduken holde meg tørr og klærne varm?
 7. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Er helt enig i at sikkerhet er viktig. Komfort er noe jeg selv har behov for med dårlig rygg. Men samtidig liker jeg å teste grenser og utforske i trygge omgivelser. Tanken er også å lære meg hva som er mulig om det skulle bli nødvendig en gang. Gi meg den ekstra trygghetsfølelsen om jeg skal gå en tur hvor det plutselig blir dårlig vær og jeg må legge meg ned i fjellduken for å vente på bedre tider. En god plan med flere muligheter er noe jeg liker godt. Men kom gjerne med gode eksempler som du gjør. Hvordan fikk du fikset bilen din? Hadde dere nok mat med? Tar gjerne imot gode erfaringer. Så unngår jeg kanskje vanskelige situasjoner selv.
 8. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Liggeunderlag skum, Ridge rest: 0,33 KG Liggeunderlag oppblåsbart, ajungilak/mammut: 1,08 KG Sovepose, Western mountaineering bison: 2,43 KG Jervenduk, extreme: 2,13 KG Sekk 80L, Lowe Alpine Systems Patagonia: ukjent KG Primus uten tank: 0.34 KG ?? Div: Gravlykt til varme og lys for kvelden i duken. Mat. Litt usikker her. 2x hodelykt Kniv/multitool Vann (ca 3 liter) Fyrstikker og lighter Tannbørste/krem Klær: Diverse ull, muligens prøve meg med noe fleece for natten. Votter, lue. Har en bergans fjellbukse/vindbukse En ukjent vindjakke Dette er ikke en komplett liste. Pleier å pakke mer på automatikk, så litt vanskelig å huske på alt her og nå. Min tanke er å muligens ta toget opp på høyfjellet etter noen forsøk her hjemme på småfjellene.
 9. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Jeg har erfaring med å telte på vinteren med varierende vind. Men dette er altså med telt eller snøhule. Har aldri prøvd å gjøre det så enkelt som å ligge seg i en fjellduk. Tanken på å prøve dette virker spennende og jeg startet derfor denne tråden for å få mer informasjon om mulighetene. Har fått mye god informasjon jeg snart tenker å ta i bruk. På mine lokale fjell (gåavstand til Ulriken, Fløyen og andre Bergensfjell) er det lite eller ingen snø igjen etter mye varme.
 10. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Om jeg skulle ta meg en tur opp på fjellet hvor det ikke er mye snø igjen og vil henge opp begge endene av duken uten ski og staver. Hvordan vil jeg gjøre dette da?
 11. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Ser på youtube at det er mulig å bruke duken som en hengekøye. Noen som har prøvd dette? Tenker på ekstra hard slitasje i knutepunktene. http://www.youtube.com/watch?v=LxGGavcczWU
 12. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Skal man henge i en hengekøye trengs det vel noen trær å henge den opp i? Tror ikke det er så mange av de på fjellene jeg går på, men det ser utrolig spennende ut.
 13. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Jeg tenker at ullklær er fint å bruke om natten. Noen anbefalinger når det kommer til flere tynne plagg eller færre tykke plagg. Nå er jeg klar for å slenge meg ut å prøve dette ut noen dager. Noen tips for å fordrive tid om kvelden i noen timer før man sovner?
 14. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  men om jeg ligger med sovepose i duken, hvor skal klærne mine være da? Legge de i bunnen av soveposen? Eller i en pose utenfor i snøen?
 15. Kjartan Flåm Ohr

  Bruk av jervenduk om vinter

  Det er akkurat slikt tips som dette jeg er ute etter. Så spennes duken opp for å unngå snø inn i endene? Har prøvd noen forskjellige underlag, men har våknet flere ganger gjennom natten fordi jeg blir kald på de kroppsdelene som går gjennom underlaget. Hvilket type underlag bruker du?
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.