Gå til innhold
  • Bli medlem

gautema

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. Når det gjelder tullinger, så må man nok regne med en god del. I veldig forskjellig grad selvfølgelig, men en god del av de som prøver seg på toppen fra Gouterruten har relativt liten erfaring i fjellet. Vi snakket mest med de som gikk uten guide, og den gruppen var veldig dominert av folk som ikke skjønte at de burde hatt guide, og ikke folk som ikke trengte guide fordi de hadde mye erfaring. Når det er sagt, så var vi veldig lite plaget av dem. Det ene området som er utsatt for steinras, går man på tvers, så det er ingen over til å utløse ras. Ettersom om man treffer på dette området dagen før toppstøtet og ganske sent på vei ned igjen, så vil folk komme hit veldig spredt, og klarer man å holde et godt tempo, så er sjansene gode for at det er de rutinerte og ikke de urutinerte du møter her. Toppstøtet er stort sett bare gåing på bre og det er aldri veldig bratt, så snøras her er nok ikke så vanlig. De første par timene av toppstøtet går man også steder der det er lett å gå forbi andre. Jeg husker ikke helt antall telt som var der, men jeg vil anslå at det var et sted mellom 10 og 20 telt ved Gouterhytten. Vi sov i hytte selv, så vi så bare teltene i noen minutter på vei opp og ned. Vi ble også advart mot å telte, så derfor droppet vi det, men det så tilsynelatende ut som om det ikke var noe problem da vi var der.
  2. Jeg gikk Mont Blanc i juli i fjor sommer, og kan absolutt anbefale turen på det sterkeste. Vi gikk Gouter-ruten og overnattet en natt på Gouter-hytten. Vi kjøpte også en ekstra natt på hytten i tilfellet været skulle slå seg vrang, så vi hadde en ekstra mulig toppsjanse. Denne brukte vi ikke. Jeg er litt usikker på om den nye hytten har åpnet nå, men i fjor var det veldig vanskelig å få rom, da det meste er booket av guider før påmelding for oss andre er mulig. Her var det viktig å bestille i det sekundet websidene åpnet for å få plass. ca 200 meter fra hytten er det også masse folk som telter, så det var ikke noe problem, selv om mange advarte oss mot telting. Den andre vanlige ruten er Cosmique-ruten, dette er en kortere men mer teknisk rute. Man starter på 3600 moh og ikke 2200moh. På vei opp til hytten er det et parti som er ganske skummelt, dette er et steinsprang man må krysse på ca 30 meter. Det føltes ikke så farlig da vi gikk over, men ca 30 minutter senere gikk det et skikkelig ras her. Grunnen til de fleste dødsfall er mye idioti, vi møtte blant annet noen som ikke hadde med lue, og noen som hadde prøvd seg mot toppen i snøstorm på kompasskurs. Men bare noen få dager etter oss i sommer gikk det et skikkelig snøras der 7 stk, blant annet to guider døde, så det kan selvfølgelig skje. Ellers er det mye folk, men det er også et stort fjell, så det var kun da vi startet 100 stk på toppstøt klokken 3 på natten at det føltes som man gikk i kø.
  3. Dette er to ganske så forskjellige jakker beregnet på helt forskjellig bruk. Alpha SV er en jakke laget for klatring og alpine bestigninger, og er veldig sammenlignbar med Norrøna Trollveggen GTX. Recon er en mye lengere og romsligere jakke som passer bedre til lange skiturer, jakt og bruk i kalde lave strøk. I stedet for å se etter "toppmodellene" til de ulike merkene, så ville jeg heller sett etter bruksområde og sånne finne jakke ut fra dette. Begge jakkene du nevner er veldig gode, men både Arcteryx og Norrøna har flere andre "toppmodeller" for sitt bruk.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.