Gå til innhold
  • Bli medlem

Victor Gjeset

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

2 Neutral
  1. Jeg bare tittet på innholdslistene fra de største produsentene av Beef Jerky. Som du sier - det finnes sikkert variasjoner. Det jeg har lagt ut stemmer i alle fall for Beef Jerky som selges gjennom norske butikker. Det hele dreier seg om en "sunnere alternativ", og Beef Jerky blir et synnere alternativ til potetgull. Det at du klare å holde deg unna potetgull er virkelig flott - men de fleste i Norge sliter der - potetgull er den mest solgte snacksen i Norge. Så, vi er forskjellige. Men, det viktigste er vel - man skal være forsiktig med generaliseringen
  2. Edsson - hvor har du dine tall fra? Et kjapt søk på nettet viser at i gjennomsnitt så inneholder 50 gr Beef Jerky ca 380 milligram av sodium (og ikke 626 milligram per 28 gr som du påstår). 50 gr Beef Jerky er faktisk mye - det tilsvarer 130 gr kjøtt - det blir man mett av .. Så til anbefalinger: "In the U.S., the RDA (Recommended Daily Allowance) for sodium is 2,400 milligrams per day. The American Heart Association recommends 3,000 milligrams of sodium per day and in 2008, while the National Research Counsel states that sodium intake can be as high as 3,300 milligrams per day." Anbefalingen fra norske mundigheter er på 3-4,5 gr per dag - dvs omtrent det samme som i USA. Så kan vi se på når folk spiser Beef Jerky: - Mange spiser det som et alternativ snacks - dvs istedenfor potetgull. I snitt så inndeholder 1 flak potetchips ca 8 mg av sodium. En pose av de sunnere chipsene på det norske markedet gir deg dermed ca 3 gr - dvs hele dagsbehovet. Og ikke blir du mett en gang .. Det skal godt gjøres å spise mer enn 100 gr Beef Jerky om gangen - (med tanke på at det tilsvarer 260 gr kjøtt). Det får du ca 0,76 gr av sodium fra .. - Folk kan spise større mengder Jerky nå de er på tur. Men da svetter du, og vasker ut salter og mineraler - så det gjør faktisk ingenting å fylle på med det. Vår kropp skal ha en konstant nivå av sodium og trenger påfyll av ca 250 mg hver dag, og ja - det er noe vi enkelt får fra vanlig uprosessert mat. Under aktivitet, særlig i varme omgivelser trenger kroppen påfyll av opp til 450 mg salter per time. Og da gjør det ingenting å spise litt Jerky samtidig.
  3. Tenkte jeg skulle gi et lite bidrag med tanke på kvaliteten på amerikanske matvarer som er tilgjengelig her i landet (og resten av Europa for den saks skyld). Det er riktig - mange av råvarer som kommer fra USA er mindre bra og inneholder ting som er lite populære her i landet /Europa. Det gjelder særlig brus, krydder, popcorn, sauser og lignende. Det er riktig at man kan treffe produkter på det norske markedet som er produsert i USA og som er genmodifiserte. I Norge regulerer genteknologiloven bruken av genmodifiserte organismer og matvarer. I loven står det at fremstilling og bruk av genmodifiserte organismer skal foregå på en etisk forsvarlig måte, det skal være nyttig for samfunnet', og det skal være i tråd med prinsippet om bærekraftig utvikling. Genmodifiserte matvarer som skal selges i Norge, må godkjennes av Mattilsynet. Det er Miljøverndepartementet som sammen med Direktoratet for naturforvaltning (DN) har ansvaret for miljørisikovurderingen i Norge. Så det er ikke bare enkelt å få lansert noe "dritt" i norge - så mesteparten av produkter fra USA på det norske markedet er faktisk ganske ok (litt annerledes i Sverige hvor regler er betydelige svakere). Når det gjelder kjøttvarer, og særlig Beef Jerky, så er saken derimot helt annerledes. Beef Jerky på det europeiske markedet er produsert av såkalt EU-kjøtt, og ikke av vanlig USA-kjøtt. Grunnen til det er storfe i USA spiser genmodifisert mat, og det er ikke lov i Europa. Så alt av Beef Jerky produkter som selges i Europa er produsert av kjøtt som kommer fra New Zeland hvor de driver kun med løsdrift - dvs at dyr går ute og spiser kun gress. Og det er meget streng kontroll over det når kjøttet blir importert til Europa gjennom utsedelsen av helsesertifikater (GVDE dokumenter). Så, for å oppsummere - Beef Jerky produkter i Europa er faktisk sunne produkter av rent, naturlig kjøtt.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.