Gå til innhold

andrevr

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  88
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om andrevr

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Etter en del fram og tilbake ser jeg at de små Jetboilene samt MSR Windburner (den lille) kan bli litt i minste laget. Har blitt mer positiv til MSR WindBurner Duo Stove System. Ser at det kan være en fordel å ikke ha alt toppmontert. MSR har stort brennerhode og tipper varmer fordeler seg bedre enn mange andre brennere av denne grunn. Tar jeg ikke feil kan også en 230gram gass gå ned i en Windburner Duo. Med tanke på alle MSR-løsningene er gode i vind heller jeg litt mot denne. Eneste problem er at jeg da må kjøpe en ganske så dyr MSR ceramic stekepanne (990kr - usikker på om den er bra mtp fastbrenthet). Har en MSR Dragonfly også, men denne er kanskje best til ren vinterbruk. Kan selvsagt bruke denne på gass, men Windburner-løsningene er vel bedre på ren gass (mtp vind osv, stress å skifte dyse osv).
 2. andrevr

  Stegjern - alu vs jern / sommer + vinter

  Nærmer meg litt i jakten på stegjern. Basert på innspill her er jeg litt skeptisk til rene alu-modeller. Mest positiv til hybrid eller rene stålvarianter (optimalt med så lett stålvariant som mulig). I tillegg ser jeg at jeg heller prioriterer å ha en modell som passer på "alt" av sko (dvs både randonne og mine crispi besseggen sommer-fjellsko), istedenfor noen som sitter kanonstøtt på randonne skoene. Kanskje mulig å konvertere noen av de med step-in løsning til mer generell løsning (som passer alt)? Kanskje Grivel G1 kunne vært et godt kompromiss for min del? Kanskje andre løsninger?
 3. takker, men er ikke dette like billig? https://www.xxl.no/msr-windburner-1l-kokesystem/p/1120963_1_style
 4. andrevr

  Stegjern - alu vs jern / sommer + vinter

  @PTG, takk for veldig nyttig svar. I starten av svaret ditt gikk jeg mer og mer for ren alu, men ser jo jeg har gått på ren blåis (eks. toppen av Glittertind) sommertid og da er det klokt med mer enn alu. I så fall kan jo nevnte petzl irvis hybrid være en løsning når man har stål foran og alu bak. noen ting man kan gjøre for å unngå hull i skallbukser forøvrig (annet enn bred beinføring). Klarte som så mange andre å lage hull i bukse nå nylig.
 5. andrevr

  Stegjern - alu vs jern / sommer + vinter

  OK. Grivel er også aktuelt selvsagt. Sikkert andre med meninger rundt dette...
 6. Hei. Skrevet en del om dette her tidligere, men trenger bistand som er rettet litt mer mot mine behov... Skal kjøpe isøks og stegjern. Har gått en del toppturer tidligere, men sjeldent brukt isøks og stegjern. Ser nå at det blir litt mer av dette framover (lånt utstyr et par ganger siste årene). Kommer nok til å gå for Petzl Summit (58cm) eller lignende. Tror denne øksen er et ok kompromiss mellom vekt, material og behov. Hovedpri er solide produkter som leverer det de skal (ikke vits med en øks hvis bladet brekker med en gang), samtidig vil jeg ha såpass lett utstyr at det ikke blir lagt igjen pga vekt (altså blir det et kompromiss). Samme tanker er gjort om stegjern. Ønsker et sett jeg kan bruke året rundt. Blir nok først og fremst bratte renner osv på vinterstid, men vil også kunne bruke dem på en bre på sommeren eller kanskje på som sikkerhet på en bratt sommertur. Skal man ha alu eller stål kommer an på bruken selvsagt. PErsonlig tror jeg ren alu kan bli litt for mykt, for jeg ser at stegjernene må tåle å kunne bli tråkket på litt stein. Kommer aldri til å bruke stegjern på rene klatreturer (med tau) eller på veldig mye stein/fjellparti, men er mer en og annen stein man må gå på. Bruker Scarpa Maestrale RS eller Scarpa TX Pro telemarkssko. I tillegg har jeg Crispi Besseggen tursko til sommerbruk (skinnsko). Hadde håpet å kunne bruke stegjernene også på sistnevnte sko selv om jeg vet at det ikke er helt optimalt. Har fått tips om at Petzl Irvis Hybrid skal være en god løsning (alu bak og stål foran). Har lest at denne skal ha en fornuftig vekt (ca 550gram) men var visstnok noe med feste bak hælen som ikke var helt optimalt med denne. Ser at rene stålvarianter ligger på 7-800gram, mer solid men mer å dra med. Noen med nyttig bistand for meg her?
 7. nyttig input @Omnilite Tror jeg nok kommer til å gå for Windburner pga prestasjon i vind. Må ha en stekepanne også, og ser at totalløsningen blir en del dyrere enn en Jetboil flash lite løsning med stekepanne. Er uansett godt fornøyd med min MSR Dragonfly, så tror kvaliteten er bra. Får bare vente på en god pris et eller annet sted da...
 8. dumt spørsmål, men tar det for gitt at både jetboil og windburner fungerer bra med 230grams gassbokser også? Er vel bare det at 100grams boksene fysisk passer til oppi (når det gjelder lagring under transport)?
 9. et poeng med valg av brenner-løsning er at ikke bare er setup'et lett, men også kompakt. Er det ikke et poeng at en ordinær gassboks (benytter hovedsaklig 230grams bokser) får plass oppi selve kjelen? Vil ikke 230gram gassboks bli for stor for både Zip og Flash Lite? Hvis ja, hvilke brennere er best hvis man ønsker å kunne ha gasskolben oppi kjelen (virket som det gikk bedre med MSR Pocket løsningen)?
 10. da er spørsmålet om man skal gå for Fjellsports' Flash carbon lite til 849kr (som må ansees å være en ok pris) eller om Zip er den jeg burde gå for. Antar panneadapteren fungerer på begge to (?)
 11. Jeg er klar over at dette temaet har vært diskutert tidligere, men mange produkter som gjør at man går seg litt blind. Jeg har en MSR Dragonfly som er ypperlig til vinterbruk. Har i tillegg enkel gassbrenner, men ser at det kunne vært praktisk med en «jetboil-aktig» løsning også. Spørsmålet er om Jetboil Zip, Flash, Flash lite er best for meg. I tillegg er jo MSR Windburner spesielt interessant mtp brenning i vind. Ønsker en løsning som er lett men burde ha kapasitet til 2 Drytech-pakker ettersom vi ofte er to på tur sammen. I tillegg virker denne overgangen til stekepanne spennende (Jetboil som har denne, vet ikke om MSR har denne løsningen). Så er jo pris også en faktor. Mange Jetboil-løsninger som sagt, men hva burde jeg velge?
 12. Har lest flere tråder her på forumet om noe lignende, samt lest tester, men ikke blitt helt klok. Jeg har flere turbukser (alt fra noe rimelig Lundhags bukse til Norrøna Fjørå Flex). Fjørå flex er i utg.punktet en bukse til sykling, men fungerer bra til annet bruk også. Problemet med de buksene jeg har er at de ikke tåler så mye nedbør. Jeg er ute etter en ikke altfor tung skall/regnbukse som kombinerer ikke altfor høy vekt (lettere å ta med på tur) samt ok slitestyrke. Må absolutt ikke være et pro-skall som lager enormt mye bråk (knitring i stoffet) når man går, og buksen må også gjerne kunne brukes alene (uten å ha en annen bukse under). Den må først og fremst tåle en del nedbør. Tenker meg buksen til turer på fjellet, skog osv.
 13. andrevr

  Valg av fjellskipakke

  Hva tenker folket om Crispi Stetind vs Crispi Svartisen da? Begge for bruk på BC Nansen (eller Ingstad-type ski). Begge skoene er nok meget bra, men Svartisen åpenbart noe mer stabil rundt ankel (grunnet plaststropper) og Stetind har en kanskje noe stivere såle (som visstnok skal være bra ifølge Utemagasinet sin test). Jeg er som sagt ute etter et sett sko/ski/bindinger som er ok til det meste (allround) og også opptatt av en sko som ikke gir for mye gnagsår (sko må prøves selvsagt). Noen erfaringer/meninger om Svartisen vs Stetind?
 14. andrevr

  Valg av fjellskipakke

  Tusen takk for mange relevante og interessante svar. Jo mer jeg lærer om fjellski, jo flere forhold ser jeg at man må/kan ta høyde for. Tror nok vi alle er enige om at det er umulig å finne en ski som er meget bra under alle forhold. Er jo en grunn til at en del folk har flere fjellski. Jeg startet med å vurdere Ingstad, og tror nok fremdeles at denne skien vil kunne dekke mitt behov på en noenlunde ok måte. Samme må jeg kunne si om Nansen og E109. Ang lengde på ski så finnes mange av disse skiene i 195, 200, 205cm. Jeg er 78kg og 184cm høy selv, og ønsker ikke å ha for lange ski. Tipper jeg går for 195 eller 200. Når det gjelder sko virker de fleste omforent om at Crispi har gode sko. Tror jeg går for Stetind eller Svartisen her. Tror nok jeg går for BC-binding (ikke wire altså), manuell. Vet ikke helt hva Magnum-versjonen betyr for noe (spesielt hvis jeg velger Crispi sko).
 15. andrevr

  Valg av fjellskipakke

  Takk for flere spennende innlegg her. For å presisere mitt behov. Går kanskje et par turer på fjellski i året. Går jeg en skitur, så er det kanskje 4 dagers tur hvorav det meste er relativt flatt (både i spor og utenfor spor). Samtidig må jeg opp og ned en del koller/høyder (eksempelvis i Jotunheimen hvor det er litt kupert) , men vil ikke gå på rene toppturer (har randonné til dette). På fjellskitur vil jeg nok nesten alltid ha med meg en 50-80liters sekk eller en lett pulk, altså en del oppakning. Viktig for meg å ha et eller annet fellesystem/intelligrip, men ser jo gjerne at jeg ikke mister absolutt all gli ved å bruke dette. Ser at jeg raskt vil skaffe meg helfeller for de lange oppoverbakkene (og stor oppakning), men samtidig vil jeg kunne gli noe på skiene bortover. Dermed usikker på hva dette gjør av valg av ski mtp smørelomme/mykhet i spenn osv. Ski: Ingstad er nok et bra alternativ. Fischer E109 det samme. Amundsen er (som jeg trodde) nokså uaktuelt. Samtidig ser jeg fra en annen tråd her (2013) at en del brukere har brukket en del Ingstad/E109 og ikke er så veldig fornøyd med bortoverfunksjonen. Vil naturligvis ikke være noen ski som vil dekke alle behov, men om å gjøre å finne "minste felles multiplum" da. Er kanskje Nansen et vel så godt alternativ for meg mon tro? Bindinger: Var i utgangspunktet klar for en BC-løsning ettersom dette nok er det mest utbredte. At 75mm wire veier noe mer er jeg ikke så veldig opptatt av. Man går i rolig tempo over lengre tid uansett på fjellski, så da betyr ikke en noe stivere og tyngre binding all verdens for meg. Er veldig glad i gå-funksjonen på mine randonné bindinger, antar BC og 75mm er behagelige å gå med uansett (selv om man ikke kan løfte skoen uten motstand slik en gå-funksjon i mange randonné/telemark-bindinger tillater?). Argumentet til Omnilite om mindre gnagsår med 75mm vil veie tungt for meg. Noen andre med meninger om gnagsår, og i det hele tatt BC vs 75mm? Sko: Ser for meg litt stivere sko. Crispi Svartisen kan sånn sett være et veldig godt alternativ. Ser at Crispi Svartisen BC får spesielt gode skussmål i test (https://www.utemagasinet.no/Utstyr/Sko-deg), men da er man tilbake til BC vs 75mm valget igjen. Er flink til å tape føttene, men kan ikke risikere digre gnagsår på lengre turer.
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.