Gå til innhold
  • Bli medlem

NANOOK13

Aktiv medlem
  • Innlegg

    5
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av NANOOK13

  1. Kan utelukke loppemarked her etter å ha lest beskrivelsen av hvordan det kan fortone seg he he..... Som du beskriver Grimner, lag på lag på lag på lag funker dårlig!!!! Generelt tror jeg ( min mening da) at folk kler seg for MYE i kulda. Heller fryse litt i starten, gå seg varm og holde "driftstemp" uten å svette, kle på seg ved stille stand og kle av seg før en starter igjen. Fukt er drepen i kulde!!!
  2. Største dødssynden vinterstid er jo å "gå seg våt", når det samtidig blir brukt syntetisk innerst blir marginene små i uvær. Store parkaser, som feks Canada Goose er hel ubrukelige over tid i uvær, kondensen fryser til is i foret, gjør jakka til en tungt, stivt og ISKALDT panser rundt kroppen. Jeg har prøvd utrolig mye forskjellig, kommer tilbake til det gode gamle, ull innerst ull i midten og vindtett bomull ytterst. Utfordringen med bomul kommer i det øyeblikket en blir overrasket av sprutregn midtvinters i 10 minus!!! Men da er det ingenting som hjelper enn å få opp teltet og komme seg i skjul!!! Det var en teknisk og god forklaring TheSleepwalker!!
  3. I januar 2001 kom jeg over to jenter midt mellom Hårteigen og Litlos i skikkelig styggvær. De hadde helt greit utstyr, men null i kunnskap om hvordan en skal te seg i fjellet midt vinters. jeg måtte hjelpe de med å komme i ly, og mens hun sprekeste sleit med teltet i vinden, prata jeg litt med den andre jenta.. det kom ganske fort frem at kunnskap var på nullnivå. hun stolte 100% på butikk selgeren sin overtalelse om at bare hun hadde Gore tøy så kunne lite skje. jeg kjendte opp på ryggen hennes under jakka, to lag flis og vanlig syntetisk singlet underst.... self KLISS VÅT!!!! Det var etter selgers anbefaling at hun kledde på seg slik... med tung sekk og ski. Hun frøys fælt, huff og huff. Når de var godt nedi soveposene reiste jeg videre, men traff de igjen tre dager etterpå ikke langt fra Mårbu, da hadde de bommet på løypa ved Lågaros!!! Ikke hadde de mat igjen og null parafin!!!! De hadde bilen på Skinnarbu så du kan si de var rimelig på feil vei. Det blei to store sekker surret oppå og to forøyde damer snørekjørende etter sleden tilbake til Mogen og over hele Møsvatn. De var rimelig ydmyke over hvilke krefter og hvor små marginene er når uværet kommer. Skremmende hvordan en som SKAL ha en vis basis kunskap om det han selger kan gi så gale råd. En MÅ altid bruke hue, være ydmyk overfor fjellet, SNU I TIDE, og ikke tro en er supermann,... det tror jeg at mange blir når de får det "rette" utstyret på seg.. det aller meste av tøy jeg bruker kunne gått rett inn i kategorien som loppemarked tøy, men så lenge det fungerer til det det er ment så hvorfor bytte?? Tøft at det blir tenkt denne veien som trådstarter har gjort.... LIKER DET!!!
  4. en må ikke ha discoutstyr for å kunne ha det bra på fjellet eller i skogen. Uvær og vind er vel ikke noe anderledes enn hva det har vært tilbake i tid?? Mener ikke at godt utstyr er bare tull, tvert i mot, men det tar så av!!! Selvfølgelig så er det morro med nytt og flott utstyr, men det virker som om en bare MÅ ha for å kunne ha en nogenlunde bra tur.... Det er vel turen, skauen og fjellet som skal nytes, ikke hvordan jakka fungerer i vind fra nord?? Er redd for at det kan skremme nye som kanskje ønsker å prøve seg litt, de blir på en måte "forklart at det må du ha" hvis du skal på tur. Veit litt om hvordan det er i dårlig vær, spes på fjellet vinterstid. står "noen" tusen km på sleden, stille i all slags vær, dag og natt, alt ifra storm, til minus 40 og kaldere...... Tror jeg har litt tyngde til å kunne si at en trenger ikke alt av det siste.... Håper ikke jeg tråkker på for mange tær nå, men en vis brannfakkel er det kanskje.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.