Gå til innhold
  • Bli medlem

Sørvestegga på Jønshornet. 09.10-2010


Emil

Anbefalte innlegg

Fønvind og 19 varmegrader i Oktober er vel noe uvanlig, det medførte uansett til nok en tur opp i tørre fjellvvegger i Molladalen.
Fredag kveld tuslet vi, 3 karer i følget opp til Hotel Reiulf og inkvarterte oss der. En av karene snorka så hardt at jeg var redd Reiulf skulle klappe sammen, dro derfor med meg posen ut og la meg i lyngen Det var så mange stjerneskudd å se den natta at jeg lurer på om det var noe utenom det vanlige som foregikk, noen astronomer som vet?

På anmarsjen dagen derpå sneik jeg meg bort et sted i ura for å legge en kabel, jeg hadde såvidt dratt på meg boksa da 500fjell plutselig dukket opp på ei steinblokk over meg, det var grei timing syns jeg! Han kunne fortelle at de også var tre i følget som ville opp Sørvestegga, mine to taulagskamerater holdt da på å klargjøre seg i innsteget, så vi fikk gå først.
Regner med det kommer bilder og rapport fra 500fjell, håper han tok mere bilder en meg... Ble dårlig med fotos denne turen.

Sørvestegga.
Skjønner helt klart at dette er ei populær rute, klatring i fast fjell med god friksjon. Når ruta i tillegg har sine særegenheter som kaminen bak osten, en luftig travers-taulengde og sist men ikke minst topprisset så blir det utvilsomt en klassikker. Da vi var tre i følget så var det på forhånd litt diskutering om hvem som skulle få lede topprisset, den minst erfarne sto frivillig over, den mest erfarne var ikke så klatrekåt som undertegnede er, så dermed var saken biff, risset var mitt :cool:

Topprisset byr på en eksponert travers ut i en bratt vegg, med et nydelig riss helt til topps(5+), her er det jamming og layback som gjelder. minner mye om 15meters hammeren på Søsrøsthjørnet på Skarfjell, bare lengre og mer eksponert, men likevel enklere da friksjonen i fjellet er så god.

Som vanlig vokser det kjettinganker på Molladals-returer, til sammen 3 rapeller for å komme seg ned i Jønshornrenna.

Knallfin tur med artig og luftig klatring, anbefales!

Beklager kvaliteten på bildene.

post-5934-133474729312_thumb.jpg

post-5934-133474729321_thumb.jpg

post-5934-133474729325_thumb.jpg

post-5934-133474729329_thumb.jpg

post-5934-133474729333_thumb.jpg

post-5934-133474729336_thumb.jpg

post-5934-13347472934_thumb.jpg

Vis rapporten i Turkartet

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
19 grader i oktober er ikke uvanlig, kommer alltid noen slike dager rekende. Jeg har opplevd over 20 grader og t-skjortevær i januar, den tok kaka :roll: Ser fram til 500fjell sin rapport, pleier å være fyldig fra den kanten :)

Det var i allefall gledelig at all snø og is skulle forsvinne fra Molladalen:)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Emil og takk for sist :) Var en fin rute opp sørvestegga, god friksjon og stort sett fast fjell som du nevner. En liten demper var at Eivind som skulle få lede topprisset ikke fant nevnte riss da han hadde blitt ledet ut til feil hylle, han bestemte seg for å følge eggen videre opp noe jeg ikke prøvde å overtale ham vekk fra... Uansett var det moro!!! Jeg ville prøve å gå videre opp til toppen av Jønshornet etter at klatringa var ferdig, men det viste seg å være noe mer enn "klyving". Omtrent halvveis ut til toppen var det kun en bratt, smal og løs egg videre. Jeg var litt stresset og brukte ikke særlig tid på å undersøke videre rute siden de to andre gutta skulle rappellere ned til Jønshornrenna og jeg måtte rekke tilbake før de dro av sted med tauet. :roll: Noen som har gått hele sørvestegga til Jønshornet og som kan bekrefte/avkrefte at det er snakk om tausikring siste del?

I dag våknet vi dessverre til tåke og yr, ingen Molladalsklatring. :) Kun en lang kjøretur tilbake mot Oslo med en pit-stop innom klatrefeltet i Moelv hvor han ene av oss tok utfordringen fra Mayhassen og onsightet Moelvs svar på "The Nose" ( 8- ). :D

Molladalen og nordvestlandet skal jeg definitivt tilbake til! :D Rapport fra helga kommer fra meg også når jeg får tid.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gleder meg stort til Sondres rapport! :)

Sjøl må jeg nok dessverre se langt etter Sunnmøre denne høsten. :) Enda godt det har begynt å komme endel rapporter derfra i det siste. Kan ikke si at den klatringa frister spesielt, men utrolig artig å lese om og se bilder av. En 4er med stramt topptau holder for meg...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hei Emil og takk for sist :) Var en fin rute opp sørvestegga, god friksjon og stort sett fast fjell som du nevner. En liten demper var at Eivind som skulle få lede topprisset ikke fant nevnte riss da han hadde blitt ledet ut til feil hylle, han bestemte seg for å følge eggen videre opp noe jeg ikke prøvde å overtale ham vekk fra... Uansett var det moro!!! Jeg ville prøve å gå videre opp til toppen av Jønshornet etter at klatringa var ferdig, men det viste seg å være noe mer enn "klyving". Omtrent halvveis ut til toppen var det kun en bratt, smal og løs egg videre. Jeg var litt stresset og brukte ikke særlig tid på å undersøke videre rute siden de to andre gutta skulle rappellere ned til Jønshornrenna og jeg måtte rekke tilbake før de dro av sted med tauet. :) Noen som har gått hele sørvestegga til Jønshornet og som kan bekrefte/avkrefte at det er snakk om tausikring siste del?

I dag våknet vi dessverre til tåke og yr, ingen Molladalsklatring. :) Kun en lang kjøretur tilbake mot Oslo med en pit-stop innom klatrefeltet i Moelv hvor han ene av oss tok utfordringen fra Mayhassen og onsightet Moelvs svar på "The Nose" ( 8- ). :)

Molladalen og nordvestlandet skal jeg definitivt tilbake til! :D Rapport fra helga kommer fra meg også når jeg får tid.

Litt spesiell den traversen ut til risset, hadde ikke problemer med å følge systemet ut, men det ble en brukbar runout for å slippe taudrag. Trist at en ikke får utsikt mot dette partiet fra standplass, meget fotogent... Neste gang blir det hengende standplass i bunnen av risset!

Når vi var kommet ned Reilf Steen, så såg det ut som at en av karene i følget ditt pælma et tau fra toppen og ned framsida?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Bli med i samtalen

Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.

Gjest
Skriv svar til emnet...

×   Du har limt inn tekst med formatering.   Gjenopprett formatering

  Du kan kun bruke opp til 75 smilefjes.

×   Lenken din har blitt bygget inn på siden automatisk.   Vis som en ordinær lenke i stedet

×   Tidligere tekst har blitt gjenopprettet.   Tøm tekstverktøy

×   Du kan ikke lime inn bilder direkte. Last opp eller legg inn bilder fra URL.

  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.