Vestmar Skrevet 11. november 2004 Del Skrevet 11. november 2004 Dette er en oppskrift jeg har fått og fått mulighet til å smakte på. Har ikke hatt den med på tur selv. Smaken er bra. Er det andre som har gode oppskrifter på andre ekspedisjonsbrød/"ADHD-kaker". Har samboer med nøttealergi, så det kunne vært griet å høre om noen hadde erfaringer med oppskrifter uten nøtter. TØRT 1,25 kg grov sammalt hvete 0,5 kg fin sammalt hvete 0,5 kg semulegryn 0,25 kg rugmjøl 2 ts salt 250 g hakkede tørkede aprikoser eller rosiner el. lignende 250 g hakkede hasselnøttkjerner 250 g kokosmasse VÅTT 300 g smeltet smør 200 g sirup/honning 250 g sukker 1 liter helmelk Alt det tørre blandes for seg. Alt det våte blandes for seg. Det våte varmes opp (kun lunkent!). Bland tørt/vått. Deigen må eltes godt da den er meget seig. Del deigen i to og kjevl ned til 2 cm tykkelse. Stek i langpanne 1 ca 1 time på 180 C. Fordel å lage rutemønster på deigen før steking. Oppskriften gir totalt 15000 kcal. Brødet er holdbart i 2 måneder i romtemperatur. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
gi Skrevet 11. november 2004 Del Skrevet 11. november 2004 Det er vel Logan-brød du har fått oppskrift til her. Min erfaring er at oppskrifta kan varieres med individuelle tilpasninger. Inngår mandler også i nøtteallergi ? Hvis ikke er det en grei erstatning. Ved å fjerne nøtter vil en miste proteiner. Mange tåler også melk dårlig. Som erstatning kan brukes f.eks. soyamelk. Det siste har jeg ikke prøvd selv. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ThomasB Skrevet 11. november 2004 Del Skrevet 11. november 2004 1,3 kg hvetemel 0,7 kg sammalt grov 1 kg helkorn hvete 1 neve solsikkefrø 1 neve linfrø 1 pose gjær 1 l skummet kultur. salt Varm opp melken og bland alt sammen i en forvarmet bolle (temperatur er stikkordet for å unngå "mursteiner"). Hel blandingen over i tre smurte former. La de heve på et varmt sted i ca 2 timer. Sett ovnen på 200, stek i ca 1t 20 min. Utrolig godt brød, holdbart i en ukes tid. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Vestmar Skrevet 12. november 2004 Forfatter Del Skrevet 12. november 2004 Utrolig godt brød, holdbart i en ukes tid. Skal være ute mer enn en uke, så vanlig brød går ikke. Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 1. mars 2005 Del Skrevet 1. mars 2005 Anekaken/Turkaken: Hvis jeg husker rett: 1/2kg sukker 1/2kg sirup 1/2kg smør smeltes til en røre og avkjøles litt slik at det blir mulig å tilsette: 1kg hvetemel/havregryn 2ts kanel 2ts natron 2ss ingefær 2 egg i tillegg kan det være godt med litt seigmenner, sjokobiter ol oppi. Stekes i langpanne i 1/2 time til 150 grader, la den størkne når den tas ut av ovnen. Lykke til! Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Kristian Skrevet 4. mars 2005 Del Skrevet 4. mars 2005 loganbrødet er vondt. nei ta heller en titt på dette: http://oytun.no/ekstrasider/turmat.htm Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dag G - Evje Skrevet 16. mai 2005 Del Skrevet 16. mai 2005 hmmmmmmmmm Siter Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.