Gå til innhold
  • Bli medlem

Paul_86

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

1 Neutral

Om Paul_86

Nylige profilbesøk

878 profilvisninger
  1. Er enig med ståle angående 3 personstelt til 2. Blir ofte veldig trangt for to på teøt produsentene beregner for 2. Om du ønsker fjellreven ville jeg heller ha valgt et lettere telt som abisko dome 3. Det veier 3680 slik som Ken endurance 2. Men her får du god romfølelse og takhøyde på 115 cm. Det er dessuten veldig vinstabilt og gode luftemuligheter. Det passer bedre til ditt formål og tror du vil sette større pris på dette teltet. Det blir da sannsynligvis flere turer. Keb er mer et 4 sesongs og for tøffere vinterstid. Er det kun disse to teltene du skal velge mellom så gå for keb endurance 3. Du får et tyngre telt, men tåler ganske mye. Men igjen. Til ditt formål er nok det nok bedre med et lettere telt med mer rom. Du vil ikke angre på det.
  2. Godt å høre at det har en god effekt. Har noen andre erfaringer med de andre posene?
  3. Takk for svar. Er et godt poeng med putte lomme. Når det gjelder temperatur er jeg enig at det er for store forskjeller på barn for å si noe konkret. Men man kan jo få et generelt inntrykk av hvor mye posen klarer fra andres erfaringer. Hvordan er disse posene på sommertid? Ingen andre som har erfaringer med alta junior posen fra helsport?
  4. Hei. Jeg har sett på lakenpose for både å holde soveposen renere og muligens å legge til noen grader og utvide soveposen. Er ikke så glad i silke så ønsker ikke dette. Har sett på to stykker fra sea to summit. Det vanlige reactor 230 gram, eller extreme versjonen 399 gram. Ene er helt grei. Andre skal være enda varmere, men tror ikke det er så mye mer. Og tenker at det ikke er verdt den ekstra vekten for extreme. Det finnes en plus versjon som er kortere og med tykkere del på brystet og beina. Har noen erfaring med disse? Er de noe bra og gir de mye varme i tillegg? Er det slik at de gir ekstra varme når man trenger det og bare komfortabelt ellers. Eller er de slik at de kan bli altfor varme om man bruker den i sesong med soveposen? Takk for svar og kommentarer.
  5. Hei. Jeg har sett en stund på sovepose til min datter på 3. Har falt ned på ajungilak little mammut eller helsport alta junior Flex. Virker som folk er veldig fornøyd med begge deler. Noe veier mot og for. Hadde som kriterier en sovepose som en kunne vokse i, kunne bruke i de 3 sesongene, lett og lite pakk volum. Jeg bærer som regel alt og ønsker å prøve å redusere størrelse og vekt. Samtidig ønsker jeg en god pose som kan brukes en stund og som kan gå i arv. Syntetisk for mulig tisseuhell osv. Little mammut: liten vekt 850 gram, liten i størrelse. Virker enkel. Med glidelås som kan utvides. Har kommet på topp i tester, selv om jeg tar slike med en klype salt. Skal være fra +6 til -7. Men kan tro at denne passer bedre til nærmere null eller over. Så litt skeptisk. Rundt 1000 som er helt ok. Alta junior: godt utprøvd sovepose hvor jeg vet har gode tilbakemeldinger. Men den er 1,4 kilo i forhold og større Pakke volum. Denne kan selvfølgelig også utvides. Til gjengjeld har den "pose" bak hode for å kunne ha klær i og bruke som pute. Ekstra isolasjon og "antiskli" på ryggen, noe som kan være greit for hun som beveger seg mye i løpet av natten. Nedre komfort skal være fra 0 til -5. Noe som jeg har stor tiltro til. Spesielt med tanke på vekten. 1700 som begynner å bli litt penger. Har noen her erfaringer med de? Kanskje begge to? Hva hadde dere valgt og hvorfor? Har noen erfaring med lave temperaturer til disse posene. Er det noe tess eller holder det bare til varme/kalde sommernetter og bør satse noe annet i høst/vår. Til slutt vil jeg si at det er uaktuelt nå med to soveposer for å dekke mer. Takk for svar og tilbakemeldinger.
  6. Det er kanskje mest fjellheimen 3 "vanlig" jeg tenker på, god duk, grei plass. Derimot er fjellheimen 4 det samme, men litt mer plass. Er kanskje verdt den ekstra halvkiloen, men igjen faller kanskje poenget med denne bort. Xtreme er kanskje litt voldsomt og veier mer. Light og superlight er kanskje bedre i forhold til vekt, men dyrere. Har også inntrykk av at de er en del mindre solide også. Når det gjelder wiglo holder wiglo lt4 mer enn nok.
  7. Hei. Jeg ønsker å kjøpe mitt første telt og sitter med et dilemma. Jeg ønsker et telt som vi kan bruke mest på vår/sommer/høst, men ha muligheten til å dra ut på vinteren også. Vi er en familie på 3 (snart 4) og ønsker et telt vi kan ha lenge (kanskje naivt å tenke at et telt holder). Dilemmaet jeg sitter inne med er ok størrelse med lav vekt vs god plass, men høy vekt. Kanskje to ytterpunkter, men det jeg har sett på er helsport fjellheimen og bergans wiglo lt4. Begge har etter mitt inntrykk god kvalitet og tåler en del av regn og vind. Ikke minst ligger de i den prisklassen jeg har muligheten for å gi for teltet. Fjellheimen er godt utprøvd og mange som har, men ikke så mye boltreplass. Til gjengjeld har den forholdvis lav vekt. Wigloen har også fått gode tilbakemeldinger her på forumet og jeg hadde vel gått får det hadde det ikke vært for vekten. Den har alt en kan ønske seg med plass. Siden det blir nok for det meste meg som bærer det meste av vekten (spesielt hvis det blir kun meg og ungene etterhvert), så frister det ikke å ha et tungt telt. Det vil nok bli mest brukt i skog og bymarka rundt oslo, men også i vindfulle rogaland. Jeg ser for meg at om jeg gikk for wigloen så kan det ende opp med færre turer ettersom teltet er tungt. På den andre siden, siden teltet er så bra og stort vil kanskje opplevelsene med dette teltet være helt supre. Det betyr ikke at fjellheimen gir dårlig opplevelser, men har noen begrensninger. Dette er som sagt mest et familietelt, så plass, antall utganger osv føler jeg blir mer prioritert. Tenker å ta med teltet på skikkelige langturer også med en god venn, men da er det ikke noe problem og dele opp vekten. Kunne noen gi meg noen tilbakemeldinger angående vekten på wigloen og hvordan dere har løst det? Her blir det nok mest sekk på sti og ulendt terreng. Eventuelt hvorfor jeg skulle absolutt gått for fjellheimen isteden for wigloen (også omvendt)? Ps. Det kommer sikkert mange andre forslag på telt, og vel, det gjør forvirringen enda større. Jeg har da derfor endt opp med disse to som er mye omvendt av hverandre. To gode telt med forskjellige egenskaper.
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.