RHL Skrevet tirsdag kl 09:33 Skrevet tirsdag kl 09:33 Oppdaget at Toro har en risgrøt i porsjonspakker. Har ikke rukket å teste den ut ennå, men det lover jo godt for lørdagsgrøten. Sendte en mail til Orkla, og de kunne fortelle at den er tilgjengelig på Coop Obs og som frivillig vare hos Mega. Den skal riktignok tilsettes melk, men her skal det vel fungere bra med tørrmelk og vann. Om dette er gammelt nytt, så få dere ha meg unnskyldt. Jeg ble i alle fall akutt, og uproporsjonalt grøtentusiastisk. https://www.toro.no/produkter/risgrot-snarkokt-porsjon/ Siter
foroll Skrevet tirsdag kl 10:30 Skrevet tirsdag kl 10:30 Jeg bruker veldig ofte risengrynsgrøt som frokost vinterstid men synes de vanlige posene er fine. De inneholder 150 g, som jeg deler på to, så det blir 75 g til hver frokost. Kjekt å vite at de porsjonsposene finnes men ser for meg de blir i minste laget som turfrokost for mange. Siter
+Miamaria Skrevet tirsdag kl 11:05 Skrevet tirsdag kl 11:05 Riktignok gammelt nytt, men et kjekt tips om man ikke visste om det. Jeg har brukt disse ganske lenge, hjemme på kjøkkenet. Har rett og slett ikke tenkt på at de også kan funke på tur. 😆 Siter
+Bryggekar Skrevet tirsdag kl 12:44 Skrevet tirsdag kl 12:44 Risgrøt er godt, men jeg har aldri tenkt på det som turmat. Så fort jeg kommer utendørs, er det liksom havre som er gullstandarden. Eller bygg! Siter
GrendelRaptor8 Skrevet tirsdag kl 12:50 Skrevet tirsdag kl 12:50 Bryggekar skrev (5 minutter siden): Risgrøt er godt, men jeg har aldri tenkt på det som turmat. Så fort jeg kommer utendørs, er det liksom havre som er gullstandarden. Eller bygg! Men Lars Monsen sverger jo til risgrøt så da må jo det være gode greier? 1 Siter
+sofasliter Skrevet tirsdag kl 13:06 Skrevet tirsdag kl 13:06 Vanlig grøtris inneholder 93 kcal per 100g, lettkokte havregryn inneholder 370 kcal per 100g. Toro sin ferdigvariant har 121kcal per 100g (etter tilberedning, dvs tilsette melk). For meg blir valget av havregryn til frokost enkelt, du må jo bære med deg nesten 4 ganger så mye "gryn" for å få samme kalorimengde av grøtris. 2 Siter
foroll Skrevet tirsdag kl 13:48 Skrevet tirsdag kl 13:48 41 minutes ago, sofasliter said: Vanlig grøtris inneholder 93 kcal per 100g, lettkokte havregryn inneholder 370 kcal per 100g. Toro sin ferdigvariant har 121kcal per 100g (etter tilberedning, dvs tilsette melk). For meg blir valget av havregryn til frokost enkelt, du må jo bære med deg nesten 4 ganger så mye "gryn" for å få samme kalorimengde av grøtris. De kaloriene tar man igjen i smøret som har 900 kcal/100g 😁 1 Siter
Fjellfilmeren Skrevet tirsdag kl 13:56 Skrevet tirsdag kl 13:56 Hva med oss som har spist ossn kvalme på risgrøt og havregrøt på tur? 😂 Her er det kun granola og lignende fra Real osv som går ned nå. 1 1 Siter
+sofasliter Skrevet tirsdag kl 14:17 Skrevet tirsdag kl 14:17 Fjellfilmeren skrev (16 minutter siden): Hva med oss som har spist ossn kvalme på risgrøt og havregrøt på tur? 😂 Her er det kun granola og lignende fra Real osv som går ned nå. Da får du gå over til havregrøt når du har spist deg fordervet på real sin frokost 🤭 Prøvde forresten Real sin "Turmat Sjokolademüsli", den med ekstra mange kcal. Der hadde. de fylt opp med ekstra mye sjokolade, den klarte jeg ikke spise opp, det ble kvalmende... "Adventure Food" sin Expedition Breakfast, synes jeg er god (kanskje litt søt) 1 Siter
foroll Skrevet tirsdag kl 14:21 Skrevet tirsdag kl 14:21 24 minutes ago, Fjellfilmeren said: Hva med oss som har spist ossn kvalme på risgrøt og havregrøt på tur? 😂 Her er det kun granola og lignende fra Real osv som går ned nå. Jeg klarer knapt grøt på sommeren. Da går det i müsli, lefser, pannekaker eller brødmat. Siter
Fjellfilmeren Skrevet tirsdag kl 15:19 Skrevet tirsdag kl 15:19 sofasliter skrev (1 time siden): Da får du gå over til havregrøt når du har spist deg fordervet på real sin frokost 🤭 Prøvde forresten Real sin "Turmat Sjokolademüsli", den med ekstra mange kcal. Der hadde. de fylt opp med ekstra mye sjokolade, den klarte jeg ikke spise opp, det ble kvalmende... "Adventure Food" sin Expedition Breakfast, synes jeg er god (kanskje litt søt) Real sjokomusli er knallgod Vært favoritten lenge, med kaldt vann. Havregrøt blir til et panser i munnen min, det går bare ikke ned... Sier stopp. Mountain House eller Summit, de gule, har en frokost med bringebær, den er også god. Mistenker at den ikke er like naturlig som havregryn dog. Siter
+Bryggekar Skrevet tirsdag kl 15:41 Skrevet tirsdag kl 15:41 GrendelRaptor8 skrev (2 timer siden): Men Lars Monsen sverger jo til risgrøt så da må jo det være gode greier? Ehm ... at ... nei? 🤣 Siter
+Bryggekar Skrevet tirsdag kl 15:43 Skrevet tirsdag kl 15:43 foroll skrev (1 time siden): Jeg klarer knapt grøt på sommeren. Da går det i müsli, lefser, pannekaker eller brødmat. Som regel er det kaldt nok på fjellet til at jeg har lyst på grøt til frokost. Skal jeg subbe rundt i lavlandet i juli, er alternativet knekkebrød og tubeost. Siter
fjellræv Skrevet tirsdag kl 16:46 Skrevet tirsdag kl 16:46 Bryggekar skrev (1 time siden): Som regel er det kaldt nok på fjellet til at jeg har lyst på grøt til frokost. Skal jeg subbe rundt i lavlandet i juli, er alternativet knekkebrød og tubeost. Hvordan oppbevarer du knekkebrød? Jeg har hatt det i en plastikk matboks men blir allikevel knust. Siter
+sofasliter Skrevet tirsdag kl 18:31 Skrevet tirsdag kl 18:31 Fjellfilmeren skrev (3 timer siden): Havregrøt blir til et panser i munnen min, det går bare ikke ned... Sier stopp. Det kan jeg godt være enig i, men jeg bruker så mye melk at det nærmer seg suppe, da unngår jeg at den blir til lim og vokser i munn. Pleier å ha i tørket frukt (banan, jordbær, eple) og nøtteblanding. 1 Siter
GrendelRaptor8 Skrevet tirsdag kl 19:14 Skrevet tirsdag kl 19:14 Jeg bryr meg ikke om hva jeg har lyst på eller ikke. Jeg spiser det jeg har 2 Siter
+tshansen Skrevet tirsdag kl 19:38 Skrevet tirsdag kl 19:38 Dere vet at man må ikke nødt å ha det jævlig i matveien når man er på tur? Det er lov å ta med seg litt luksus som gjør dagen 100x bedre 😂🙈 2 2 Siter
+ingen87 Skrevet tirsdag kl 23:09 Skrevet tirsdag kl 23:09 (endret) Etter mitt første år som student, fikk jeg i trynet en junimåned med null lån/stipend, og lite/ingenting inntjent lønn etter eksamensperioden. Det lille jeg hadde måtte gå til hybelleie. Fra siste eksamen, til lønningsdag 10. juli, levde jeg på bekkeørret med ris/potetmos. Etter det brukte jeg å ha en fast sommertur der jeg dro til fjells med ris, potetmos og polarbrød. Mengden fisk bestemte ofte lengden på turen. Jeg synes det var en form for prestisje i å få turen til å vare så lenge som mulig. Endret tirsdag kl 23:10 av ingen87 2 Siter
+Marius Engelsen Skrevet i går, 05:43 Skrevet i går, 05:43 foroll skrev (19 timer siden): Jeg bruker veldig ofte risengrynsgrøt som frokost vinterstid men synes de vanlige posene er fine. De inneholder 150 g, som jeg deler på to, så det blir 75 g til hver frokost. Kjekt å vite at de porsjonsposene finnes men ser for meg de blir i minste laget som turfrokost for mange. Samme her. En pose 5-minutters risgrøt deles i to, og tilsettes et par spiseskjeer med Nido tørrmelk. Da er veien kort til ferdig grøt sofasliter skrev (16 timer siden): Vanlig grøtris inneholder 93 kcal per 100g, lettkokte havregryn inneholder 370 kcal per 100g. Toro sin ferdigvariant har 121kcal per 100g (etter tilberedning, dvs tilsette melk). For meg blir valget av havregryn til frokost enkelt, du må jo bære med deg nesten 4 ganger så mye "gryn" for å få samme kalorimengde av grøtris. På en veldig lang tur kan dette ha noe å si. Men det blir jammen ikke mange gram forskjell på sekkevekten på en langhelg om man har med det ene eller andre til frokost. Samtidig er det nok ikke regnet med tørrmelk her. Nido helmelkspulver har et høyt kaloriinnhold per gram. 1 Siter
+sofasliter Skrevet 23 timer siden Skrevet 23 timer siden Marius Engelsen skrev (3 timer siden): På en veldig lang tur kan dette ha noe å si. Men det blir jammen ikke mange gram forskjell på sekkevekten på en langhelg om man har med det ene eller andre til frokost. Enig i det, men da har jeg også heller noe annet en grøt til frokost. Skal ut på tur i 4 uker i sommer, med depotpakker og bærer mat for 8-10 dager på det meste. Da funker det best med tørrmat og god holdbarhet. Fokus på både volum og vekt for å få mest kalorier med meg. Siter
BendikIv Skrevet 21 timer siden Skrevet 21 timer siden (endret) Spiser alltid havregrøt til frokost her, gjør som @sofasliter og har så mye vann i at det blir litt suppe-aktig. Med nok melkepulver synes jeg det blir ganske digg. Mye bedre enn tykk, seig og limete havregrøt med lite vann i alle fall. Men har vært nysgjerrig på å lage risengrynsgrøt på tur siden jeg så Monsen på Nordkalotten for første gang for evig tid siden. Men hvordan tilbreder folk her risgrøten? Har jeg med gass på sommertur har jeg som regel bare med nok til å koke vann for å spare vekt, og svir ikke risgrøten seg fort når man tilbereder på bål? Noen triks her? Bruker også som regel tynne og lette Trangia-kjeler, hvor mat svir seg fort (og derfor koker jeg stort sett også bare vann). Edit: mente tilberedning av risgrøt, som vel trenger å kokes litt. I motsetning til havregrøt, som bare kan trekke i varmt vann. Endret 19 timer siden av BendikIv 1 Siter
+sofasliter Skrevet 21 timer siden Skrevet 21 timer siden @BendikIv, jeg forbereder porsjoner hjemme, med lettkokte havregryn, tørrmelk fra Mayah og har i sukker, salt tørket frukt og hakkede nøtter. Blandingen er i vakuumposer, som tåler sous vide. På tur varmer jeg vann, og heller opp i posen, rører og lar det trekke til det er spisbart. Det er en fordel å ha posen oppi "noe" som støtter og holder formen, da den blir veldig slapp i møtet med varmt vann. 1 Siter
BendikIv Skrevet 19 timer siden Skrevet 19 timer siden (endret) 1 hour ago, sofasliter said: @BendikIv, jeg forbereder porsjoner hjemme, med lettkokte havregryn, tørrmelk fra Mayah og har i sukker, salt tørket frukt og hakkede nøtter. Blandingen er i vakuumposer, som tåler sous vide. På tur varmer jeg vann, og heller opp i posen, rører og lar det trekke til det er spisbart. Det er en fordel å ha posen oppi "noe" som støtter og holder formen, da den blir veldig slapp i møtet med varmt vann. Mente tilberedning av risgrøt! Havregrøt har jeg kontroll på Endret 19 timer siden av BendikIv 1 Siter
foroll Skrevet 18 timer siden Skrevet 18 timer siden 3 hours ago, BendikIv said: Spiser alltid havregrøt til frokost her, gjør som @sofasliter og har så mye vann i at det blir litt suppe-aktig. Med nok melkepulver synes jeg det blir ganske digg. Mye bedre enn tykk, seig og limete havregrøt med lite vann i alle fall. Men har vært nysgjerrig på å lage risengrynsgrøt på tur siden jeg så Monsen på Nordkalotten for første gang for evig tid siden. Men hvordan tilbreder folk her risgrøten? Har jeg med gass på sommertur har jeg som regel bare med nok til å koke vann for å spare vekt, og svir ikke risgrøten seg fort når man tilbereder på bål? Noen triks her? Bruker også som regel tynne og lette Trangia-kjeler, hvor mat svir seg fort (og derfor koker jeg stort sett også bare vann). Edit: mente tilberedning av risgrøt, som vel trenger å kokes litt. I motsetning til havregrøt, som bare kan trekke i varmt vann. Jeg bruker som regel snarkokt. Har blandingen (1/2 pose snarkokt Toro, dvs. ca. 75 g) oppi en stekepanne med høy kant, koker opp og lar småputre til passe konsistens. Så har jeg oppi ca. 3 spiseskjeer tørrmelk, rører rundt, og ordner til slutt smørøye, sukker og kanel. Ordner kaffe først og drikker den mens grøten putrer. Bruker ganske lite brensel egentlig, for har knapt effekt på brenneren etter oppkoket. Om jeg bruker vanlig grøtris har jeg vann i risen kvelden i forveien og lar den stå over natta. Det reduserer koketiden vesentlig, men funker ikke så bra om det fryser. Kan være fint på høsten. Siter
Fjellfilmeren Skrevet 15 timer siden Skrevet 15 timer siden På tide å ta med litt mer gass om sommeren da På bålet tar jeg kjelen til side etter oppkok av vann og lar den stå på utkanten og nærmest trekke. Ikke direkte sterk varme. Siter
Anbefalte innlegg
Bli med i samtalen
Du kan publisere innhold nå og registrere deg senere. Hvis du har en konto, logg inn nå for å poste med kontoen din.