Gå til innhold
  • Bli medlem

Rabz182

Aktiv medlem
  • Innlegg

    8
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rabz182

  1. Hei! Jeg er en student på 20 år som ikke klarer å legge fra seg en idé om å gå en tur som forhåpentligvis ingen har gjennomført før.

    Turen går ut på å gå Hardangervidda på langs (Finse - Haukeliseter) til fots i strekk i sommer. Planen er altså å starte å gå veldig tidlig på morgenen og gå helt til jeg er fremme ved Haukeliseter. Tror dere dette er gjennomførbart? Er veldig glad i å gå, er i god form og kommer til å trene frem mot startsdagen. Vanskelig å si hvor tung sekken blir, men uten telt, sovepose, klær og mat for flere dager har jeg troa på en lett oppakning. Satser på ferdiglagd mat som ikke trenger forbereding. Har dere en anelse om hvor mange timer jeg vil komme til å trenge fra start til mål? Tipper rundt 30+ timer? Vet dere om dette har blitt gjort av andre? Er klar over at mange rister på hode når en hører om slike "selvpinings-turer", men jeg synes dette hadde vært utrolig moro å få til!

    Setter utrolig pris på svar!

    Mvh Robin

  2. Hva med å "tørrtrene" noe mer i nærmere omgivelser? Du skriver ikke mye om erfaringsnivået på vintertid eller hvor du holder til, men en god idé ville kanskje vært å ta noen mil på fjellski i "marka" med turkameratene dine, sette opp telt til overnatting, lage mat med nyinnkjøpt primus osv. for å få innarbeidet rutinene. Da er det også lettere å se om det er noe som mangler, ting dere ikke har tenkt på, utstyr som kan forbedres osv. Og hvis alt går til helvete er dere ikke langt hjemmefra.

    Dette er ingen dum idé. Skal høre med gutta..er ikke dumt med en testtur før vidda. Erfaringsnivået vårt på vidda er ca 0, men vi har vært mye ute på vinterstid, bare ingen ekspedisjonsturer. Vi er 20 år gamle og holder til i Tønsberg-området.

    Kære Rabz182

    En kammerat og jeg har været på tur i / på Hardangervidda nogle gange - og oplevet alt fra storm (orkanstyrke vindstød på 33 m/s), til kulde - 29,7 grader celcius til fremragende solskinsvejr i påsken med ingen vind (oh yeah).

    Vi har gået i opkørt spor (fordi andre har gået før os og sporet ikke var blæst til), i 20 cm sne (laaangsomt spor) uden skyggen af en kvistet rute, på knaldhård is, med feller, uden feller, med smøring, uden smøring :mrgreen: Vi har fået ødelagt en enkelt ski (heldigvis lige uden for Finse), gået med rygsæk og pulk (sidste er at foretrække!). Og næsten hver gang har vi ikke set skyggen af andre mennesker. Sidste tur mødte vi fx en gruppe på 3 franskmænd den første dag, en hundeslædekører den anden, men så ellers ingen andre de næste 4 dage. Kun i påsken har vi oplevet lidt flere mennesker.

    Området er FANTASTISK, store vidder med udsyn fra 50 km til udsyn til 5 m (hvis det blæser op). At gå fra hytte til hytte uden minimum fjeldski, sovepose, liggeunderlag, et telt og en spade er dog dumdristigt. I kan jo deles om udstyret, så bliver det ikke så meget mere.

    Men med en smule fornuft bliver det med garanti en god, uforglemmelig tur.

    God tur.

    Vh

    Jakob

    Du kan evt. se vores tidligere ture her:

    https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=24626&highlight=

    https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=11362&highlight=

    https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=16261&highlight=

    Takk for info! Ser at hardangervidda kan by på det meste. Håper veldig på å få til turen i år før påske. Tar med kamera, penn og papir, så blir det forhåpentligvis en turrapport fra meg også snart! Har allerede lest om turene deres, veldig interessant og lærerikt. Turrapportene dine har vært med å inspirere oss til å gå denne turen! :?

  3. Tusen takk for gode og hjelpsomme svar! Skjønner nå at det er fjellski som gjelder. Setter fortsatt veldig stor pris på all info og tips ang. denne turen!

    Vi kommer til å planlegge turen veldig nøye og godt, alt fra værforhold til primus i minusgrader, så forhåpentligvis vil risikoen for turen være minimal. Når det er sagt så er vi også gira på en krevende tur med litt utfordringer, gjerne så fort som mulig. Noen som har forslag til ca dato som er lurt å dra ut? (Må være før påske).

  4. Det kjøres så og si aldri opp løyper på strekningen. Strekningen merkes med staker i påsken, og deler av den merkes tidligere. Nesten alle hyttene i området kan brukes hele året hvis en har DNT-nøkkel. Krekkja er ikke selvbetjent og åpner først seinere på året, men det er mer naturlig å gå via Kjeldebu.

    Dere bør ha ganske mye sikringsutstyr hvis dere planlegger å legge ut på denne tiden av året. Strekningen mellom hyttene er ganske lang, og dagslyset varer ikke så lenge. Dere bør være utstyrt for å sove over ute.

    Betyr dette at vi må regne med å lage våre egne spor med mindre vi venter til det har blitt litt tråkka opp av påskefolket? Er det mulig å finne ut når strekningen tidligst er ferdig-kvista? Hva tenker du på mtp sikringsutstyr? Vi er alle i god form og har gått mye på ski. Vi håper på å dele opp hytteovernatting og teltovernatting 50/50, så vi er utstyrt for å sove ute også.

    Lurer på om det er greit å gå med vanlig langrennski på vidda i februar/starten av mars. Har hørt folk snakke om at det ikke er vits å investere i fjellski på den turen. Har ikke lyst til å gå med snø til låra.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.