Gå til innhold
 • Bli medlem

Jotunologen_Mohn

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  19
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Ta en titt på nedenfornevnte link: [Hidden Content] Se på det nest nederste bildet fra turen på Galdhøpiggen. Der finner du navn på veldig mange av toppene.
 2. Lindbergtindens høyeste punkt ligger lengst vest på eggen, altså den delen som er nærmest Bukkehøi.
 3. Se bort fra dette innlegget.
 4. Skulle likt å vite hvilke 600 topper det refereres til. Mine kilder tilsier 435 kommuner, men ikke 435 topper. Husk at flere av toppene kan være høyest i flere kommuner. [Hidden Content] [Hidden Content]
 5. Jeg vurderer en tur på Smørstabbreen til helgen. Det blir muligens bestigninger av Kniven, Saksi, Kalven og Veslebjørn. Noen som vet hvordan forholdene er på breen? Er snøbroene solide nok til å kunne forseres uten tau?
 6. Takker og bukker:) Jeg har ikke tenkt å bestige den toppen ennå, men den frister helt klart da den er på listen over topper over 1800 meter. Grunnen til at jeg ønsket å vite nøyaktig posisjon er at jeg merker av alle toppene på kartbladene med fargekoder (markeringspenn). Dermed unngår man å gå forbi en topp man har på listen sin.
 7. Er det ingen her på forumet som vet hvor denne toppen ligger? Jeg vet at denne pinnakelen skal ligge på nordvest- eller nordøst ryggen på Munken. Håper noen kan hjelpe!
 8. Jeg skrev vel aldri at påsken 2004 var dårlig. Jeg skrev KUN at den ikke var av samme kvalitet som året før! Om været var bra fredag kan nok diskuteres. Det beror på to momenter. 1) Hvor i Jotunheimen man befant seg. Det kan være store værmessige forskjeller innenfor et relativt lite område. 2) Hva man subjektivt oppfatter som "godt" vær. For meg som liker å fotografer og filme var været ikke særlig innbydende fredag. Det viktigste er uansatt at dere hadde en flott påske. For min del var jeg litt uheldig da jeg måtte jobbe en del i påsken....derfor var den ikke like god
 9. Skulle gjerne vært over 2000 meter akkurat nå, men været har som du antar skremt meg bort fra Jotunheimen. Påsken 2004 har dessverre ikke vært av samme kvalitet som 2003. Jeg har heldigvis fått noen topper denne påsken også. Hadde en utrolig flott tur på torsdag på Heillstugubrehesten, S og Hinnotefjellet. Det krydde av folk på alle toppene i området; Heillstugutinder, Memurutinder og Hinnotefjellet. La oss håpe at mai blir en flott måned for samling. Og at Sognefjellsveien åpner snarest.
 10. Det beror på ens subjektive oppfatning. Jeg ber kun om kartposisjon - ikke om noe annet.
 11. Spørsmålet er hvor FALKETIND I STEINDALEN er. Det er en selvstendig topp på 1920 m. Primærfaktor på 20 m. Meg bekjent skal dette være en pinnakel like nord for Munken. Håper noen kan oppgi nøyaktig posisjon.
 12. Jeg lurer på om det er noen som vet nøyaktig posisjon på Falketind i Steindalen (1920 moh.). Det aktuelle kartblad er 1617 IV Gjende, men Steindalen er plassert feil. Steindalen er oppgitt å være øst for Rasletind. Toppen skal imidlertid befinne seg i nærheten av Munken. Altså på vestsiden av Rasletind. Venter i spenning......
 13. Jeg lurer litt på hvordan folk i forumet registrerer topper de har vært på. Hvordan holder dere oversikten? Selv bruker jeg TurData (se www.turdata.com). Noen andre som bruker dette programmet?
 14. Etter å ha fulgt med på denne diskusjonen en stund fant jeg ut det var lite hensiktsmessig å vurdere de reelle hensyn. Dvs hva man føler er det riktige. Jeg undersøkte derfor med Spiterstulen og Lom kommune. Iflg Lom kommune er det gjort vedtak som hjemler Spiterstulen å kunne kreve avgift av teltere inntil 1 km fra hytten.
 15. Ser det har vært litt diskusjon angående hvor mange kvinner som har besteget alle toppene over 2000 meter. I følge "Vandringar i Jotunheimen" del 1, er det 2 stykker som har klart mesterstykket. Marit Nyhagen fra Valdres var den andre. Den første aner jeg ikke hvem er. Hvorvidt denne kilden er pålitelig vites ikke. I samme program har de en sekvens med Christian Rynning som er førstebestiger av Snøhetta, V-1. Her informerer de seerne om at han er eneste nålevende pioneer. Kanskje de ikke har hørt om Arne Næss?!?!?!? Noen som vet om flere kvinner som har vært på alle
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.