Gå til innhold
  • Bli medlem

Lemen

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av Lemen

  1. Lemen

    Trollporten

    Takk for svar! Flotte bilder, men ikke akkurat oppmuntrende... Det ser ut som det andre alternativet som du beskriver er den letteste veien (som er også beskrevet i artikkelen som jeg linket til), og det passer godt, siden jeg hadde tenkt å prøve denne turen som dagstur etter en traversering av Trollheimen fra Gjevilvatnet til Innerdalen. Derfor er det ingen omvei å starte turen fra Giklingdalen.
  2. Lemen

    Trollporten

    Er det mulig å komme seg opp til Trollporten uten klatring og sikringsutstyr? Hvis svaret er ja, hvilken vei opp kan anbefales? Jeg har funnet dennne turbeskrivelsen: http://www.tfb.no/db/trondheimturistforening/3_9_20090715_115809.pdf Noen som har gått denne turen og kan bekrefte at det krever ingen klatring? Jeg har også funnet denne turrapporten, og bildene viser at folk hadde med seg klatreutstyr, men det går ikke frem om det ble brukt for Skarfjellet og Trollporten: https://www.fjellforum.no/index.php?app=forums&module=forums&controller=topic&id=18085&highlight=trollporten
  3. Kort svaret er ja, men jeg ville anbefale Micropur Classic istedenfor. Micropur Forte også inneholder klor, så det har samme virkningen som vanlige klortabletter (for mer penger?). Sølvioner bare hjelper med å konservere vann for lang tid. Micropur Classic inneholder bare sølvioner og ingen klor, derfor er det smaksnøytralt. Sølvioner også dreper bakterier (inkludert de som forårsaker harepest), men ikke noe annet enn bakterier, og det tar noen timer (2-6?) før det virker. Derfor, hvis det er greif for deg å rense vann over natt med tabletter og koke alt vannet som du trenger øyeblikkelig, hvis du liker ikke klorsmaken og hvis du vil bare hindre harepest, så er det et godt alternativ til klor. (Det er bare det som jeg har funnet ut. Jeg er ingen ekspert. Hvis du er ikke overbevist, bare bruk klor eller kok vannet og eksperimenter ikke med helsen din)
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.