Jeg har gått til anskaffelse av en gassbrenner til Trangia stormkjøkkenet mitt. Jeg har tidligere holdt meg til spritbrenner, men synes det blir litt vel treigt til matlaging. Etter å ha lest litt om folk som har hatt uhell med gass på tur (eksplosjoner, telt som blir påtent osv.) merker jeg at nervøsiteten kommer krypende i forkant av jomfruturen med gassbrenneren:
(1) Går det greit å bruke Coleman-gass på Trangia gassbrenneren, selv om det er forskjellig merke? Står noe på boksen om at det er fy-fy.
(2) Når jeg dytter 'nålen' fra slangen nedi ventilen på gassboksen, går det greit å trekke ut slangen etter f.eks. å ha kokt en kjele kaffe, eller må den fortsette å være festet på plass til boksen er tom? (Mao, er det en ventil som lukker seg automatisk på gassboksen?)
(3) Trenger man noen slags forvarming (slik jeg leser om en del andre kokeapparater her på forumet), eller er det bare å hekte på gassboks, skru på hjulet og tenne på?
På forhånd takk fra en lettere gassfryktende turgåer! Beklager hvis dette slår forumfolket som overspent og tøvete nybegynnerstoff!