Gå til innhold

OES

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  12
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om OES

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. Har fått mye god hjelp her før og håper noen kan hjelpe meg med følgende: Jeg skal kjøpe meg pulk. Jeg har aldri gått med pulk og har vel egentlig ikke peiling, annen en at jeg skal ha en varepulk som jeg kan bruke på korte og lengre turer i vinterfjellet, med telt, sovepose og stæsj. Har i mange år, balansert med 30 topptunge kg med tilhørende knall og fall. Jeg tror jeg ønsker en litt stor pulk, da det er fare for at det er flere som skal på tur, men bare en pulk. Jeg skal ikke ha det beste av det beste og ikke det dyreste, men ikke nødvendigvis det rimeligste. Da fjellpulken virker store i markede har jeg vurdert denne. Eksempelvis: Varepulk X-Country 144?? Har hørt om noe forlengelsesstag og støtdemping, spesialseletøy og lignende. Trenger jeg det? En liten oppsummering:En relativt stor pulk for bruke på 2-10 dagers turer i høyfjellet. Ikke det ”hoteste av det hote”, men allikevel bra/solid, lett tilgjengelig og et kjent merke. Jeg er 2 meter lang og god fysisk form (hvis det har noe med saken å gjøre)? Kanskje 4000-5000Nkr, men kan sikkert legge i mer, hvis det trengs. Erling (OES)
 2. Takk for god hjelp! Jeg har lenge tenkt på Isbjørn Jan Mayen, men var litt usikker, da jeg ikke hadde sett den live. Nå har det seg slik at... (fant jeg ut i dag) kremt.. Isbjørn- posene blir produsert på Heimdal (Trondheim) og tilfeldigvis arbeider jeg 500m lenger bort i gaten . Skal bort dit nå, slik at de kan måle meg opp og ned og få tilpasset en pose. Blir spennende. Alternativ 2 blir en Nanok Performance -45. Plassen i posene blir avgjørende. Liten note: Jeg tror også at på seriøse leverandører av vinter-fiberposer, skal man også se på vekten. Hvor tyngre, hvor varmer (satt på spissen altså!, men jeg skal ikke ligge ute i -25°C med en 1Kg fiberpose uansett Txtrem, comfort eller andre min/max verdier).
 3. Jeg har også vurdert Isbjørn Jan Mayen, men har ikke prøvet den. Senest den virket litt lett til og ta den verste kulla (ser også litt 80 talls ut på bilde )? Noen som vet i farten om det er forhandlere i Trondheimsområdet på denne eller er det bare på nett? Hvordan er plassen i denne posen?
 4. Nei det er ikke noe feil med Kaitum, men lettvekteren til Keron. Sterkere duk, tykkere stenger, større og sterkere inngang, beskyttelse over glidelås ++ en del småtteri. Altså noen detaljer som gjør dette teltet (tror jeg) til et litt mere ekstremt vintertelt en Kaitum. Sikkert ingen problem å bruke Kaitumen i disse forholdene heller! Det var også oppklarende at Saivo er på tur ut av sortimentet. Fant det ikke på Hilleberg.no i går, og det avgjør saken. Det blir en Keron med et par snøplugger og nye stormmatter Takk!
 5. He he, nei kanskje jeg tar feil. Tenkte å ikke dra dette over i dun/fiber diskusjonen. Jeg har hatt noen forferdelige netter med våt dunpose på + fem tusen meter i Andesfjellene. Mulig jeg er litt konservativ, med tanke på dette?
 6. Har dere noen synspunkt/ erfaring med følgende: Jeg skal kjøpe meg nytt Hilleberg- telt. Kjøpte Kaitum GT3 i vår, det er flittig brukt og jeg er kjempefornøyd! Vil kjøpe et nytt Hilleberg telt for ekstremt vinterbruk. Altså nytt Hilleberg telt er bestemt. Keron gt 3 var teltet jeg hadde planlagt, men så grubler jeg litt på Hilleberg Saivo. Slik jeg ser det: + Keron er velprøvet i ekstreme forholt. + Keron har god plass (jeg er 195). + Keron er raskere å sette opp en Saivo. + Saivo skal være et mer stabilt telt og tåler vel mere snø. - Jeg er usikker på hvor god plass det er til kjøkkenaktiviteter (primus) og annet turutstyr i teltet. Et kuppeltelt og et tunell. To forskjellige telt med forskjellige egenskaper, men kanskje laget for samme bruksområde. Noen som har erfaring med disse teltene? Erling (OES)
 7. Kan dere hjelpe meg med følgende: Skal atter en gang gå til innkjøp av en ny sovepose. 1. Ønsker en varm fiberpose som jeg kan bruke i telt på de mest ekstreme vinterdagene på høyfjellet i Norge. 2. Den bør være romslig (Jeg er 195 høy og liker romslige poser, selv på bekostning av at den blir litt kaldere). (Vekt) og pris er av mindre betydning. Regner med at jeg kommer til og bruker den maks 4-5 dager sammenhengende ute i felten. Jeg har en Tyin winter 5-season i dag og jeg er ikke fornøyd til ønsket bruk (Trang og kald). Ser at jeg må nøye meg med mindre plass i en fiber- vinterpose, men uten sammenlikning for øvrig, har jeg en Mountain Equipment Dream catcher 650 og jeg elsker plassen den kan tilby. Erling (OES)
 8. Hei, Jeg fryser når jeg når "toppen" av topputrene mine og ønsker nå å kjøpe en lett dunjakke, eventuellt dress. Har vært på en del toppturer vinterstid, der andre har tatt frem sin lette kompakte dunjakke mens jeg har måtte rusle ned, p.g.a. kulden. Triggeren nå, er at jeg skal forsøke meg på Kilimanjaro i August, men jeg trenger uansett en slik jakke/dress. - Første jeg må bestemme meg for, er om jeg skal ha jakke eller en hel dress. Er det noen som har kommentarer/tips på dette? - Jeg er blitt særdeles begeistret for soveposene til mountain equipment og kunne tenke meg (vurderer) og kjøpe noe i fra denne produsenten. Noen som har erfaring med denne leverandøren innen dun- jakke/dress? Eventuellt en mye bedre alternativ? Oppsummering *Den bør være lett. *Den bør være varm. *Relativt lite pakkvolum. Den skal brukes bare på "toppen" og som "hvile-jakke", og trenger ikke være utpreget slitesterk. Estetisk design og pris er ikke så nøye for meg. Da jeg ikke har eid en slik jakke (dress) før, ser jeg, at jeg kan overse eventuelt andre viktige tekniske parameter? Håper noen kan gi meg noe veiledning og råd. Erling
 9. Jeg kjenner meg dessverre meget godt igjen som en sliten far med kort lunte, som en følge av stress, mangel på kontroll og engstelse for at barn(a) ikke har det bra. Sikkerhet med barn, går kanskje også på å få teltet hurtig opp. Jeg har forhåpentlig vis et par mnd på meg til å avgjøre vinterteltet. Hvis det ikke skjer noe dramatisk de nærmeste dagene, bestiller jeg vel et Hilleberg Kaitum GT2 til sommerbruk. (Kanskje GT3, men vekten baller så fort på seg, når jeg har med barn) Takk for god hjelp.
 10. Tusen takk for mange bra innspill! Jeg føler meg mere sikker nå. Tipper jeg sitter i tenkeboksen en uke til før jeg hopper på et vår- sommer - høst- telt kjøp?
 11. Hei, jeg er ny her og lurer på om jeg kan få tips/hjelp ang. valg av nytt telt. (klassiker- ser jeg) Jeg har i dag en enkel HS- lavvo, et Black Diamond Skylight samt et gammelt fjellsport Rondetind som har gitt meg mange fine netter i 13 år. Kjøpte Skylight`en for 2 år siden. Fint og morsomt telt, relativt stabilt i vind, lett, men jeg er 2 meter lang og teltet blir for lite til meg, samt at det blir kaldt og mye kondens, da det er en 1- duker. Altså et bomkjøp synets jeg. Det jeg nå trenger er et lett telt, som tåler mer en min gamle Fjellsport- Rondetind. Jeg og min sønn (9 år) ligger mye (mye i min verden, 30-40 døgn i året) i telt, men vi har hvert litt reservert for snaufjellet og vinterføre til nå. Jeg skal bruker teltet på vinterstid (2-3 dagers turer på høyfjellet i Norge uten barn) og på sommeren, ukesturer på høyfjellet først og fremst i Norge. Fokuserer på sikkerhet, da jeg har med meg min sønn på alle; vår – sommer - høst- turer og forsiktige vinterturer. Altså som alle andre skal jeg ha et super sterkt, super lett og super romslig telt. Prisen er ikke så nøye. Skal kunne ha gode muligheter til og koke i teltet, samt lagerplass til sekker og sko. I tillegg er jeg 2 meter lang og med en solid pose blir jeg 2.20 lang. Har ikke trukket noen konklusjon, men jeg tror ikke jeg kommer i mål med et telt? Antar jeg havner opp med et vår - sommer - høst- telt og et vintertelt. Jeg har sett en del på Hilleberg (prøvet en Keron) og hørt mye bra omtale, så jeg har lyst til og prøve det. Vår – sommer – vintertelt: Jeg vurderer sterkt et Kaitum 2 GT. Dette er et lett og romslig telt. Det jeg er meget usikker på med Kaitum 2 GT, er om det vil tåle en storm på fjellet? Er det noen som har noe erfaring med dette teltet? I tillegg er jeg veldig fornøyd med stormmatter, men tror jeg vil klare meg uten det i.h.h.t. vår, sommer og tidlig høstbruk. Har aldri forsøkt uten? Vintertelt: Hilleberg Saivo Dette teltet har jeg ikke sett annet en på nettet, men jeg hører mye pent om det. Hvis jeg får sydd på gode stormmatter på dette teltet, tror jeg det passer fint i pulken vinterstid? Ikke så store lager og kokemuligheter men noe er det. Hvis noen har tilbakemeldinger ang dette, hadde jeg og min sønn hvert takknemmelig! Først og fremst ønsker jeg tilbakemelding ang. Kaitum 2 GT- teltet. Jeg ser heller ikke bort fra at jeg tenker helt feil, ang teltvalgene/ forslagene mine. Hilsen Pappan og sønnen, søringer bosatt i Trondheim.
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.