Gå til innhold

Fosenveitja

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  15
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Om Fosenveitja

Profile Information

 • Gender
  Female
 • Interests
  Tur. Utsyn/innsyn. Padling
  Ikke utstyrsfreak. dessverre ikke så mye tid til friluftsliv,men har mye utetid likevel(nei,jobber ikke i barnehage!)
 • Sted
  Fosen
 1. Hei! Tusen takk for tips : ) Jeg skal sjekke ut på UTE. Håper du får en flott tur selv: )
 2. Vingsand,Osen Sjekk ellers "Trønderrock",samlet klatrefører for Trøndelag
 3. hei! Jeg planlegger tur i september,rundtur i vestlige deler av Trollheimen,Bårdsgården-Innerdalen-Kårvatn-(telt)-Trollheimshytta-Gjevillvasshytta Var oppe i Naustådalen i fjor i beg.av juni,da lå det snø fra ca 550 moh. I år har jeg ikke vært der,men regner med det er snø enda? Noen som har gått ruta fra Kårvatn til Trollheimshytta nå i sommer,og som kan fortelle om forholdene? DEt har jo vært kjølig i sommer,og med sen snøsmelting,hadde det vært ok å vite om eller snarere hvor mye snø som enda ligger der. Regner med å ta en natt i telt på etappen,da det nok er for langt for meg i ett strekk,og jeg vil nyte turen. Og det er vel ikke god fjellkutyme å regne inn nødbua som planlagt overnattingssted..? Veldig glad for svar og innspill : ))
 4. 1.Sett opp plakat/oppslag 2.Ikke la topptau henge 3.Kontakt Norsk Klatreforbund for råd Evnt.formellt ansvar er en ting..hva med følelsen når noe likevel går galt. Å tenke "worst chase scenario" er sjelden feil.
 5. Muligens OT,men kan anbefale Geir Grimelands "Bratte gleder" for klatring med barn og unge Den har gitt meg mange "aha" opplevelser. Mht klatrevegg,ville jeg tatt med den håpefulle til nærmeste klatresenter,testet ut,og spurt om råd. Lykke til ps. ser du er lokalisert til Brandbu..ta definitivt turen til Tyrili Klatring!!
 6. Ok..jeg skal være mer "open minded" Paclite jakka mi er jo faktisk og en klatrejakke..enda det så langt har vært lite klatring(iallefall ikke annet enn fri)på meg Jeg ser nok etter en jakke som tåler litt røff bruk,og ikke er alt for "fancy",klaffer som nevnt,hette,lengde og gode lommer. Gleder meg til å gå igjennom utvalget på Axel bruun,kanskje og Sportsbua om jeg rekker Tusen takk for gode innspill ,noen ganger ser man ikke skogen for bare trær..he,he
 7. Jeg fant en gammel tråd her fra 09 på noe av det samme,men der ønsket TS tilslutt Bergans sirdal,noe som ikke er aktuellt for meg. Så. Jeg skal kjøpe meg fjelljakke. Trodde jeg kjøpte i november,men det var Bergans "oppdal",som da er skijakke,og som på kortere turer over tregrensen viser seg å være for kald(jeg går ikke så fort) "Oppdal" er av ett føyelig fleksibelt stoff,dog ikke vanntett(prøvd det og!)og jeg vil nok bruke den nedenfor tregrensen. Men så er det OPP jeg vil da..og da trenger jeg råd. Egentlig vil jeg helst ha Norrøna,men hva har skjedd med dem?! Jeg finner kun "Svalbard"anojakke for fjell/"bortoverski"bruk?! Det er hovedsaklig jakker/bukser for frikjøring/bratt nedover kjøring,ikke det jeg har behov for. Lite hjertesukk der.. Jeg har Norrøna turbukser og "Falketind" paclite jakke fra før,er veldig fornøyd med jakka som fjelljakke sommer Den veier ingenting,tar null plass og er tett Så er litt "nedfor" siden jeg ikke finner noe fra Norrøna til vinterfjellet.. "Svalbard" er nok grei så lenge det ikke sludder,men her i Trøndelagen så er det en god del av nettopp sludd Vurderer sterkest Bergans "Bitihorn" siden det ikke ser ut til at Norrøna har noe å by meg. Ser av tidligere tråder at den vurderes som litt for tung..det er jo ett ankepunkt. Men den har klaff foran glidelås,solid hette,og er lang bak. Samt vind/vann tett. Skal til Axel Bruun i Tr.h å prøve litt denne uken,tenkte se om jeg kunne få innspill på forhånd her
 8. Pulken jeg har leid på Oppdal,er Fjellpulken,og jeg likte veldig godt festeanordningene,med karabinkroker. Har og gått med denne,samt sekk,fungerte greit,men mye å sele av/på når man skal hjelpe unger,og må ut av draget. "Paris" ser jo ut til å være ett slags akebrett..hvordan oppfører den seg i løssnø? Har sett i tidligere innlegg her inne,at "sterten" av mange ansees for å være for liten. Jeg ser for meg en pulk,som oppfører seg som "folk"(!) utenfor løypa,som kan lastes med sovepose,telt,mat etc for to for en uke,eller fire fra hytte til hytte. Er vel ute etter en "arbeidshest",en stødig og solid pulk. Selv om jeg skulle ønske jeg kunne,skal jeg ikke gå Svalbard på langs med den..må nok nøye meg med mindre krevende turer,både tidsmessig og fysisk. Det er dyrt å leie i lengden,og når den eneste man får leid er barnepulk,så har den tanken festet seg..heller kjøpe en selv. For det er jo ikke en barnepulk jeg trenger.,selv om den og kan lastes endel.
 9. Jeg vil gjerne gå på litt lengre turer i flellet etterhvert(som ungene blir større),og vurderer anskaffe pulk. Tenker på brukt. Har leid barnepulk(for transport av både unger og utstyr)de siste påskene,og funnet ut at jeg liker gå med pulk bedre enn med sekk. Ikke å forglemme at man får med så mye mer! Ikke at det er noe mål i seg selv,men har jo skjønt at i vinterfjellet er det endel som bør med for å ivareta sikkerheten. Har kikket på Fjellpulken,både "vanlig" serie,x-country,og ekspedisjon,x-plorer. så langt jeg er kommet nå,tror jeg x-country holder for mitt behov: jeg kommer nok ikke til å gå mer en ukes tur( ett mål er Norge på tvers!),og det er kjekt å kunne la de to minste ungene "haike" eller snørekjøre etter pulken,når de blir slitne. Opplever å ha med pulk som en sikkerhet for oss alle fire(meg&tre unger) samtidig vil jeg kjøpe en pulk som jeg kan bruke i flere år fremover,derfor spør jeg forumets medlemmer om de har noen råd til en "rookie"? Hva er det som gjør x-plorer pulkene dyrere(og bedre?) Det er endel brukte pulker på FINN.NO,men hovedsaklig barnepulker,noen få x-country,og s.g.s ingen x-plorer..
 10. med Bamse. Fant det på tilbud på XXl,så da slo jeg til. Fornøyd så langt!
 11. flott at dere deler kunnskap! Alle tiders! Jeg blir klokere og klokere,he,he endel å grunne på her...men tåler mer!
 12. nå er det to som har anbefalt denne,ble litt nysgjerrig...min gamle oppblåsbare thermarest begynner å bli sliten,så kan hende jeg skal vurdere denne,og "slå to fluer i en smekk" Tusen takk for tip
 13. av responsen her,tusen takk for alle tips Glad for linken til Villmarslivs test,fant ikke den selv(har lett) @Jason-hula er liten og tørr,ligger på ytre Fosen,ca 100 moh @andremelst-Fosenveitja er HUN Ser jeg skal kjøpe tre ulike for å teste litt selv,vurderer bamse,tradex,hagløfs,og jerven. Snuser videre og glad for flere tip!
 14. @ni liv: de var så billige at det uansett ikke skader å forsøke.. tusen takk for tip
 15. Jeg skal ta med jentene mine på huleovernatting,og vil kjøpe liggerunderlag,ikke oppblåsbare,til å ha under de oppblåsbare vi har fra før,for å skåne disse mot stein etc(tidligere dårlig erfaring!) Er det hipp-som- happsom hvilke man kjøper? Noen som har erfaringer? Selvsagt avhengier av tykkelse&vekt da... Mvh Fosenveitja
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.