Gå til innhold
  • Bli medlem

seriksen

Medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Alt skrevet av seriksen

  1. Takk for tips, tror vi blir og holde oss mest i Norge, men har fått med meg de noe spesielle fiskereglene i Sverige, har funnet eget kart med fiskeregler. Vet også at vi går forbi mange fine fiskevann om vi velger nevnt rute, men var litt usikker på disse vannene tett oppunder isen. Har du gått forbi disse vannene(1008, 976, 957, Stadak, Staddajavrre)? Lurer på om det er lett å gå opp et stykke før vestsiden av Sorjus og over dette området og ned på sørøstsiden av isen? Terrenget vil avgjøre hvor lang denne etappen blir... Vi har også vurdert å gå til Kvikkjokk, men finner ingen enkel måte og komme oss til Norge igjen på. Vet du hvordan gående til Kvikkjokk kommer seg tilbake til fedrelandet igjen?
  2. Vi er et par kompiser som skal gå ca 5-7 dager i Sulisområdet. I den forbindelse har jeg noen spørsmål: Er mulig å gå rett nedenfor Sulitjelmabreen på nord/øst siden av den, så sør mot Pieskehaure? Dette for å spare tid og krefter alternativet er å gå langs hele Sorjusvatnet til Staddajåkkå for så å gå sørover. Noen som vet om det er fisk i disse vannene tett rundt Sulitjelmabreen? Er det verdt å gå DNT løype rundt eller er det like fint oppe nært isen? Videre tenker vi å gå forbi Pieskehaure på vestsiden til Gasskajavrre(Mellomvatnet), her ser det ut fra kart og googleearth som at det går og gå opp på østsiden av toppen Nuortta Savllo(Nord Saulo) noen som vet hvordan terrenget her er? Tanken er at vi skal runde denne toppen og gå inn mot Balvatnet. Hvordan er det å gå fra sør-øst siden av Balvatnet til Skieididalen? Vi planlegger å følge dalen helt til Graddis Er mange erfarne fjellfolk her inne så håper det er noen som kan hjelpe. Vi har også sett litt på å gå nordover fra Sorjus og ca rett nord helt til Rago og så ned til Lakshola, men her ser det ut som det er endel elver og tyngre terreng... Stemmer dette? Siste alternativet vi har vurdert er å gå opp til Sorjus, for så å gå langs sørsiden av Blåmannsisen. Her ligger det også mange fine vann, er det fisk her? Vi tenker da å gå helt til sør-vest siden av blåmannsisen ved Øvrevatnet, så ned til Nedrevatnet og til slutt opp til Sisovatnet. Noen som har tips til andre ruter i området? Turen skal gå i begynnelsen av August.
  3. Jeg skal investere i Åsnes Amundsen, men er usikker på om jeg skal gå for 194cm eller 187cm. Fikk anbefalt 194cm skiene i butikken, men etter og ha lest endel på forumet her og et par andre steder begynner jeg å tvile litt. Jeg er 173cm og veier ca 70kilo, kommer til å bruke skiene mest på dagsturer uten stor sekk, men kommer også til å ta en langtur eller to i sesongen med tung sekk. De fleste turer vil forhåpentligvis gå i sporene til andre, og endel i preparerte løyper. Har valgt BCbinding med Crispi Stetind sko om dette skulle ha innvirkning. Er så mye kunnskap og erfaring i dette forumet at noen må ha et tips
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.