Gå til innhold
  • Bli medlem

Braatet

Aktiv medlem
  • Innlegg

    7
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Braatet

  1. Hei,

    Håper på bra påskevær og fjelltur. Det jeg lurer på er hvilke topper som kan anbefales med utganspunkt i Fondsbu/Eidsbugarden?

    Langeskavltinden og Galdeberget vet jeg om. Hva med Storegut, er dette en egnet skitopp?

    Hvordan er det erfaringsmessig rundt skredfaren i påsketider?

    Mvh Karl:)

    Så lenge det er snø, er det skredfare. Skredfaren er normalt mindre om våren, da snøen er våtere og lagdelingen er tilnærmet borte. Men skulle det gå skred er disse meget farlige da snøen er tung.

  2. nei, jeg mener at enten du sitter hjemme i sofaen og leser fri flyt eller om du tasser rundt i fjellet med all verdens kompetanse, så kan du risikere å bli tatt av skred, og da er et par tusen kroner en vedlig billig investering for å øke sjansen for å overleve.

    uansett så må man ut for å lære seg hva skredfare er for noe (forhåpentligvis uten å bli tatt av et skred...), og ikke bare ved å trene med søker og stang, men å kjenne på snøen, grave etter forskjellige snølag osv. å lese om forskjellige snøforhold er sevfølgelig også veldig viktig, men å si at man kan bruke noen hundrelapper på en bok i stedet for å investere noen tusenlapper i en skredsøker blir jo litt det samme som å lese teori for bil og ikke ta på seg selen når man tar seg en kjøretur.

    tror vel kanskje ikke heller det er det du mener, men det kan oppfattes sånn :evil:

    Det er mye lettere å ta en snøprofil om man har ha tatt til seg litt teori om ulike snøkrystaller, snøens lagdeling og omvandling og dens stabilitet før man drar på tur, og man blir enda flinkere om man har noen til å vise deg i praksis hvordan man gjør det første gangen. Det er også veldig greit og lese litt om hva som er den tryggeste snøen/ farligste snøen, litt om farevurdering, risikioreduseriing, redning m.m. før man drar ut.

    Og klart S/M er en kjempebra innvistering. Men den kan fort bli en falsk trygget.

    Men det som er så fint er at ingen er best, alle kan bli bedre, trening er viktig, alltid!

  3. du kan lære en del av boka til Fri Flyt. men å lese en bok er ikke helt det samme som virkeligheten. en god S/M behøver forresten ikke koste mer enn et par tusen, og det er en veldig god forsikring. lite poeng å ha to-tre tusen på lønnskontoen hvis du ikke kommer hjem...

    men viktig å trene, som knadne sier :-)

    Ikke det samme som virkeligheten? Men du at man skal ut å oppleve skred for å lære om det? Skal man kunne noe om skred må man ta til seg teori. Det man kan trene praktisk på er kameratredning i form av søk med stang, S/M og utgraving og førstehjelp.

  4. S/M er liten vits hvis man ikke kan bruke den, eller dvs lite vits for deg, om du ikke passer på at kompisene dine kan bruke den... øv!

    Det er greit nok. Men om man vil værre litt tryggere når man ferdes i skredutsatte områder er ikke dette et problem å tilegne seg kunnskap om. Prisen på innvestering er et annet spørsmål.

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.