Jump to content

Balthazar

Aktiv medlem
 • Content Count

  18
 • Joined

 • Last visited

About Balthazar

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Takk for rettleiing. Tydelig at jeg har gjort et for dårlig søkearbeid. agno: Takker. "Norges fjelltopper over 2000 meter" står på ønskelista
 2. Godt mulig dette har blitt nevnt i innlegg her og der, men jeg fant ikke noe særlig av å søke. Lurer på om det er noen som kan anbefale gode bøker om norske fjell. Om fokuset ligger på selve vandringen/klatringen, eller går mer generelt på naturen og omgivelsene er ikke så farlig. Ei heller hvor bredt boka sikter, tenker både type 2000-topper og mer regionsspesifike (særlig interessert i Jotunheimen) kan være interessant. Interessen for å lese om fjell (og selv om det er fryktelig mye god info på diverse nettsider, blant annet denne, er det jo noe annet å sitte med en fysisk bok foran seg) stiger nå på vinterstid, merker jeg.
 3. Beklager seint svar (og jeg bør vel også beklage litt latskap fra min side), men tusen hjertelig!
 4. Hei, Tok i år en del bilder fra fjellturene mine, og særlig Jotunheimen er såpass majestetisk at det hadde vært flott å vite nettopp hvilke topper jeg fotograferte. 1. Fra Fanaråken: (Litt nærmere) 2. Fra Osen: 3. Fra Bolstadnosi: e: Fra Osen og Bolstadnosi er det omtrent samme utsiktsretning, ser jeg nå (tenkte ikke over dette når jeg tok bildene). Eneste jeg selv gjenkjenner er Storen, også har jeg jo en viss anelse om hva som befinner seg i området, men akkurat hvor de ulike ligger vet jeg ikke (og sitter ikke på noen kartbok over området). På forhånd takk
 5. Takk for tilbud. Er det snakk om flex1-buksa (var det eneste jeg fant av Norønna svalbard softshell, etter et google-søk)? Litt usikker på dette med størrelse altså, er så og si alltid M, men kjøpte en softshellbukse (som har fleeze på innsiden, og er for varm til sommersbruk) i vinter og var da nødt til å gå for L. Har du noen formening om denne er liten eller stor til størrelsen? mad1ass: Er det bare Ultimo-Outdoor som fører denne?
 6. Takker for tips! Får ta turen innom litt forskjellige forretninger og se om jeg er heldig.
 7. Takk for forslag! Bor i Trondheim, tror (etter et google-søk) ikke det er noen Wistex i nærheten, dessverre. Er størrelse M (og en gang i blant L, hvis det er et merke med veldig små størrelser), men takk for tips.
 8. I juli starter jeg for alvor mitt prosjekt om å komme meg mer ut (og opp) enn jeg har gjort tidligere, og jeg føler jeg nå har det essensielle av utstyr på plass. En ting som imidlertid mangler er en skikkelig turbukse. "Skikkelig" er et relativt begrep (sier vi), og når det møter begrepet "studentbudsjett" svekkes det dessverre, kanskje til det ugjenkjennelige for enkelte brukere. Skulle gjerne ha gått for en skikkelig bukse, f.eks Fjellrevens "Vidda", men pengene strekker ikke til. Ikke i denne omgangen, ihvertfall. Uansett, jeg er alt for lite fjellvant, og vet lite om hvordan man bør kle seg under aktiv gange på sommerhalvåret. Derfor er jeg også litt usikker på hva slags bukse som passer best. At den er veldig vannresistent er ikke noe must, kommer alltid til å ha med meg regntøy. Dessuten følger det vel (logisk nok) ofte at stoff som ikke slipper fuktighet inn heller ikke slipper allverdens ut. Jeg har ikke satt noen fast budsjettgrense, men å gå noe særlig over 500 kroner er lite aktuelt. Her er noen bukser jeg har sett på selv. Litt usikker på om de passer sommersbruk, men her kan forhåpentligvis mer erfarne turmennesker være behjelpelige. Varde jakt- og turbukse Dovrefjell Classic bukse Jegma Fulufjell (denne er satt ned til halv pris) Jegma Feltbukse Noen andre forslag? Evt noen som har erfaring med en eller flere av disse? Skjønner jo at det er snakk om et betraktelig kvalitetshopp hvis jeg f.eks hadde doblet budsjettet, men denne sommeren har jeg innsett at det er en umulighet. Neste år går jeg helt sikkert for noe bedre!
 9. Takker for svar! Da tror jeg at jeg går for bivoksimpregnering allikevel. Bruker du klassisk skokrem i tillegg? Ett spørsmål til, angående oppvarming i ovn: Er det nødvendig å ta ut sålen? Skulle ikke tro det, med tanke på at det bare er snakk om 40C i 2x4 min. Igjen, takker for hjelp
 10. Heisann, Jeg kjøpte nylig et par Crispi Skarven, hvis overdel ifølge hjemmesiden er "i kvalitetslær 2,6 mm Nubuk". I skapet mitt har jeg stående en boks med bivoks fra Kiwi. Det er snakk om denne varianten: Har fra før av brukt den på et par med vintersko (som jeg ikke aner hvilken lærtype er av) og er godt fornøyd med impregneringen. Uansett, på baksiden av boksen står det "Effektivt på alt glattskinn. Skal ikke brukes på semsket og nubuk. Læret kan mørkne noe". Okei. Skarven er av nubuk, så da bør jeg ikke bruke bivoks på skoene, tenkte jeg. Men så oppsøker jeg denne tråden, sjekker XXL-guiden, og under "7. Tips for nubuck støvler" står det Stemmer dette? Kan jeg trygt bruke bivoksen min (uten andre bivirkninger enn impregnering og mørknet skinn)? Eller vil dette kunne skade læret på sikt? Ett spørsmål til, mtp oppvarming av sko: Er ovnvarming på 50C i 5 min (både før og etter påsmøring) veldig nødvendig, eller holder det å sveve litt rundt skoen med hårføneren?
 11. Hehe, da må jeg bare beklage, tok den kommentaren som myntet på meg (og heelt upassende hadde den heller ikke vært). Store, tunge, stive lærstøvler har nok en suggererende tiltrekning på meg. Men tror nok du har rett i at lettere støvler/sko passer mitt bruk best, kan forestille meg et fremtidig scenario hvor svette, oppsvulmede føtter ville hate meg for å bli pakket inn i slike støvler under forhold hvor det strengt tatt ikke er optimalt. Montrail-skoene ser jeg får en del positiv tilbakemelding. Men jeg synes kanskje de ser litt vel lave ut. Jeg har noen ankler som kan være litt småtrøblete, og har en lang historie av overtråkksepisoder. Hvordan synes du støtten er i disse? (Fant dem forresten bare på Sportsnett. Vet du om de selges i "fysisk" butikk, slik at de kan prøves?) Scarpa ZG65 GTX eller Scarpa ZG40 (http://www.gsport.no/Produkt/350577(BC_3)/scarpa-zg40-gtx-herre/) er jo høyere, og heller ikke veldig tunge. Ser ut som en slags "gyllen middelvei". Kayland Apex Trail ser egentlig midt i blinken ut. Og for en pris på det tilbudet. Ser imidlertid at den er utsolgt fra nettbutikken til ute.no, og jeg får forresten inne lønning før den 15. så får håpe tilbudet fortsatt gjelder (og de har flere par igjen i Trondheim). Det er kanskje litt tvilsomt. Er disse et like godt valg dersom de må kjøpes til fullpris? Igjen, takk for hjelp. De modellene som har blitt nevnt her skal prøves ut (dersom jeg finner dem i fysisk butikk).
 12. Sarkasme på internett, derimot, det er forbeholdt de mest storsinnede av oss Det er mulig du har rett, med tanke på behov. Jeg har imidlertid, ut fra de trådene jeg har lest her på forumet, fått inntrykk av at kraftige sko er det "alle" bruker. Jeg kommer nok for det meste til å gå i mark, men har også planer om noen toppturer. I sommerferien blir det ihvertfall Snøhetta og Fanaråken (starter enkelt, ja). Og Bolstadnåsi og Osen (Som vel knapt kan kalles topper. Sistnevnte vet jeg har et noe stenete parti mot slutten, men ellers veldig "enkle" forhold terrengmessig.). I forhold til Snøhetta har jeg fått inntrykk av at det er en del steinterreng, og det var vel egentlig derfor jeg innbilte meg at det kunne være lurt med litt kraftigere fottøy. Men hvis noe lettere holder høres jo det supert ut, ikke minst med tanke på pris. Toppturer blir nok heller unntaket enn regelen. Takker for hjelp så langt Edit: kenny28: Egentlig ikke. Burde jeg (med tanke på mitt bruk)?
 13. Jeg planlegger å gå til innkjøp av nye sko i løpet av neste måned. Skal gå relativt mye (relativt som i "mye for meg, men sikkert ikke veldig mye for den gjengse brukeren her inne), og satser derfor på å kjøpe noe jeg ikke angrer på to turtimer senere. De skal kunne brukes både i fjell og i mark. Jeg har allerede testet ut både Alfa Walk King og Crispi Besseggen. Begge skoene føltes gode når jeg var på butikken, men besseggen føltes hakket mer "riktig" for mine føtter. Klart, prøvelsen av dem begrenset seg jo til litt gange inne på butikken, så det er jo ikke det mest realistiske sammenligningsgrunnlaget i forhold til "virkelig bruk". Uansett, jeg ser det er mange fornøyde og mange misfornøyde Besseggen brukere. Så jeg har lyst til å prøve noen andre modeller også, før jeg bestemmer meg. De to modellene jeg har i tankene er: 1) Crispi Skarven, 2) Scarpa Ladakh GTX. Jeg har imidlertid slitt litt med å finne fysiske butikker som har disse (bor i Trondheim). Angående Crispi Skarven så spurte jeg på G-Sport om de hadde muligheten til å ta inn, og det hadde de. Men jeg vet ikke hva slags policy de kjører på dette, hvis de bestiller inn et par til meg, er jeg da forpliktet til å kjøpe paret? Det blir litt for risky, med tanke på at jeg ikke har fått hatt dem på meg. Angående Scarpa-modellen, ser Oslo Sportslager har denne (men til 3000kr, veiledende pris i følge den forbrukertesten er jo 2800). Det ligger i Oslo, men passer greit, siden jeg skal hjem dit i påskeferien. En annen ting mtp Scarpaen, brukeren Fiskern skrev følgende i denne tråden: "Har to par Scarpa Ladakh, en med og en uten GTX membran. Har aldri hatt bedre sko. Liker GTX utgaven best. Har nok med stoffet inne i skoen å gjøre. den uten membran har skinn på innersiden. Anbefales på det sterkeste." Den uten membran har skinn på innsiden, men hva har den med membran? For? Isåfall: Vil ikke dette bli fryktelig varmt om sommeren? (Her må det presiseres at dette er mitt første kjøp av en "skikkelig" sko, siden jeg var liten gutt og ble tvingt med på turer, så jeg er helt blant på sånt som dette. Beklager spørsmål som kanskje virker banale.) For å prøve å få litt system i rotet: Det jeg lurer på er egentlig om det finnes fysiske forretninger som har en av de to modellene jeg vurderer inne. Kan ligge enten i Trondheim eller Oslo. Også fint om det er en forretning hvor enten DNT-medlemskap eller SATS-medlemskap medfører rabatter (medlem hos begge). Og hvis noen har erfaringer de ønsker å dele angående noen av modellene jeg har nevnt (eller andre modeller som jeg kan ha oversett) - vær så snill, del dem! Vil som sagt forsikre meg om at jeg har gjort så mye som mulig for å unngå bomkjøp. Som fattig student må jeg imidlertid sette en absolutt prisgrense på 3000.
 14. Vil absolutt anbefale deg å lage en tråd om dette på Akams forum. Ikke at jeg tviler på at det er mange fotokyndige brukere her, men siden dette er et kjøp du skal legge en del penger i er det nok ingen dum ide å høre på et forum som er mer spesialisert i forhold til den produkttypen du skal gå til innkjøp av.
 15. Takk for svar - og ikke minst for rutekart! Betryggende å høre at man kan gå ruta alene. Men i mitt tilfelle, med mitt erfaringsgrunnlag, tror jeg det er best å prøve å få samkjørt en eventuell tur med noen andre, og helst noen som er litt fjellvant.
Kommersielt samarbeid: Rabattkoder og sporingslenker

Fjellsport Fjellsport

Milrab Milrab

Skitt Fiske

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use, and privacy rules Privacy Policy