Gå til innhold
 • Bli medlem

ArneAustenaa

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  31
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. Hmm, er sikker på dette her jeg... Har aldri hatt de til stein-sliping, og er kanskje ute 3-4 ganger i året. Kan jo like godt smøre da? Men sålen er jo ikke tykk på ski? Skeptisk til å ta vekk hele sålen, Hehe... Men er viktig med god glid pga kappkjøring med de jeg er med opp... Og gøy å ha best glid!
 2. Og hvis man velger å bruke voks. Hvor ofte må den steinslipes? Hvor mye koster det? Og hvis ikke sålen tåler varme, kan man ikke bruken denne da? Swix F4 Universalglider med kork: [Hidden Content]=
 3. Skia jeg har er følgende bare så det er sagt: [Hidden Content]= Ok. Så da anbefaler dere å sikle med stålsikling og børste med bronzebørste? Og ikke noe mer? Og hvordan finner man ut at man har siklet vekk steinslipen? Og er de steinslipt når de kommer ut av butikk? Så man trenger ikke mer en dette for å få topp gli?: [Hidden Content] [Hidden Content] Må man gjøre det forskjellig om det er -3 eller -13? Hva er best av stål eller bronze børste?
 4. og når det gjelder uten voks: Sliter ikke det velig på sålen da? Sikle med stålsikling og børste med bronse børste? Og er det forskjell på matrialet til billige og dyre ski?
 5. Ok, slik? Den isskrapa bøyer seg ikke. På bilde var det bare en papirblokk, hehe... Ok. Så det er bare å børste i vei?
 6. Den veien eller andre i forhold til skrapa? Og funker den børsta jeg linka til? Litt stiv men ikke veldig. Det skader vell ikke skia å bruke en isskrape? Og hvordan skal skia se ut etter børsta? Skal all voks vekk?
 7. Slik? Skraper fra venstre til høyre Brukte der bare en papirblokk siden jeg ikke hadde skrape i nærheten... Men er det vits å skrape/børste? Går ikke det meste av etter to til tre turer?
 8. Skjønte ikke helt det med den skrapa... Skal den være skått og peke frammover eller bakover? så trekke den bakover. 90 på tvers? Hva mener du? Så når man er ferdig å skrape og børste så skal det ikke være noen spor etter voksen?
 9. Og hvor hadt skal man presse isskrapa? Hvordan skal ma holde den? Er det forskjell på å bruke isskrape til bil og denne? [Hidden Content]=
 10. Ok, slik børste har jeg: Så jeg skal dryppe over skia og glatte ut og vente 15 min. Så går jeg over skia igjen slik at det smelter, ikke påføre mer? Når jeg har gått over to ganger, skrape vekk så mye jeg klarer og børste i lengderetning? Hvor mye skal jeg børste? Hva er vitsen ned å børste?
 11. Hei igjen. Skal kansje i bakken til Lørdag. Gjorde ikke noe etter at jeg hadde gått sist gang... Når jeg skal påføre på nytt nå så tar jeg bare å stiller inn jernet på den tempen som voksen begynner å smelte på? Og smelter over og glatter ut så det akkurat dekker hele sålen i ett tynt lag? Men er det noe vist å påføre skrape vekk og på føre igjen? Skraper vekk med en isskape til det ikke er noe å skrape vekk? Og hva hjelper det med å børste? Holder det med en sånnen børste? [Hidden Content].jpg
 12. Ja, tusen takk for all tips:) hvert til stor hjelp:) fikk grei gli også.
 13. Hmm, nå har jeg smurt skia. Smelta på litt voks og glattet det ut og skrapte av. Gjenntok dette tre ganger. Den siste gangen børstet jeg godt med en neglebørste jeg fant på badet... Nå er det så si ingen ting smøring igjen på sålen. Og det skal det vell ikke være? Men er litt skeptisk.. Om det har trekt skikkelig inn mener jeg. Den var glattere før jeg vokset enn etter jeg vokset men det skal den kansje være? På strykejernet hadde jeg det på k`silke og da smeltet voksen fint men er ikke sikker på om det var varmt nok? Det må vell litt varme til for å få den til å trekke
 14. Ivertfall på alpintski mener jeg at voks hjelper. Mine brødre har erfart dette. Da brukte de varmluftpistol og voks og ingen ting annet og det hjalp. De fikk skikkelig gli! Hehe
×
×
 • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.