Gå til innhold

benezeki

Aktiv medlem
 • Innholdsteller

  6
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

 1. benezeki

  Leve ute i naturen i 2 mnd

  Eilert: takk for tips! Dette skal jeg notére meg. Helt enig!
 2. benezeki

  Leve ute i naturen i 2 mnd

  Takk! Dette setter jeg enormt stor pris på! Into the Wild har selvfølgelig allerede sett. (Men det var ikke fra den jeg fikk idéen.)
 3. benezeki

  Leve ute i naturen i 2 mnd

  Odin: takk for tips. Jeg skal selvfølgelig prøve meg i kortere perioder for å få litt erfaring. Jeg skal være forsiktig. Svartkjel: det jeg er ute etter er som sagt å oppsøke et sted med vegetasjon og vann, helst litt oppi fjellet, men åpenbart ikke ovenfor tregrensen (som jo er lavere dess lenger nord i landet man kommer?). Konseptet er bare å prøve å rivløse seg fra samfunnet i to måneder. Hvis jeg møter folk ved en tilfeldighet, eller om jeg må ringe noen for hjelp ser jeg på det som et nederlag. Poenget er bare at jeg vil være alene, først og fremst, men også for å oppleve natur og dyreliv, samt få erfaring fra friluftslivet. Ikke noe spesielt annet jeg er ute etter egentlig. Men om du vil tipse meg om godt lesestoff og videoer kommer jeg til å sette enormt pris på det!
 4. benezeki

  Leve ute i naturen i 2 mnd

  Wow, takk for tips folkens! Alt hjelper! Svartkjel: takk for tips om mat og klær! Jeg skal si fra om jeg kommer på noen flere spørsmål!
 5. benezeki

  Leve ute i naturen i 2 mnd

  Okei, takk for respons! Fiskesaker glemte jeg å føre opp på listen, ja. Litt vesentlig. Hehe.
 6. Hei! Jeg er ny til forumet og kommer nok til å være her en del framover for å lære mer om friluftsliv og villmarka. Jeg planlegger en skikkelig langtur, enten til sommeren eller til neste sommer. Jeg vet ennå ikke hvor jeg skal gå, men det kommer til å bli et sted i Nordland mest sannsynlig. Tanken er at jeg skal legge av sted med så lite utstyr som mulig, og prøve å leve mest mulig av hva naturen har å tilby. Jeg tenker å finne et sted med vegetasjon og i nærheten av et vann, og aller viktigst: langt unna folk, men helst ikke mer enn en dags gange fra sivilisasjon om uhellet skulle være ute. Til denne ekspedisjonen trenger jeg en del tips og råd. Jeg tenker å leve av fisk, kanskje hare og rype om det finnes, enkelt brød som jeg lager på stedet og ris. Jeg planlegger å bygge meg en gapahuk når jeg ankommer stedet jeg vil være. Målet er å leve der i 2 måneder. Her er listen over utstyr jeg sålangt har funnet ut jeg trenger: -Noe klær og skikkelige fjellsko (tenker å kjøpe meg noe Gore-Tex-klær) -Turøks -Kniv -1 kasserolle, 1 stekepanne, 1 kopp -Sovepose -Tau -1 førstehjelpssett -1 mobiltelefon (som kommer til å være avslått med mindre jeg trenger assistanse) -Ris og ingredienser til en enkel brødoppskrift -1 presenning -Tannkost og tannkrem -Solkrem Rundt dette prosjektet har jeg en del spørsmål: Har noen erfaring med snare til fangst av hare eller rype? Er dette lov? Er det noen viktige forhåndsregler jeg burde vite om? Er det noe nødvendig jeg har glemt i utstyrslisten? Er det ellers noen råd/tips dere kan gi meg angående fiske og overlevelse i naturen? Håper på respons!
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.