Gå til innhold

adrenaLine

Passivt medlem
 • Innholdsteller

  4
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Nylige profilbesøk

Blokken for nylige besøkende er slått av og vises ikke for andre medlemmer.

 1. adrenaLine

  Skal ut på fjelltur, men hvor? HARDANGERVIDDA???

  Vi gikk fra Lågaros via Viuvatnet til Mårbu. Distansene er fra GPSen min, vi fulgte DNT-løypa. Hvor lang tid dere bruker kommer helt an på tyngde på sekken, fysisk form og dagsform, pauser, vær etc. Jeg har skrevet ca tiden vi brukte, med tung sekk, en del mil i beina og forholdsvis godt tempo, pauser ca en gang i timen, hver 3-4 km.. Mårbu (brygga til båteieren)- Viuvatnet (noen hundre meter før enden mot Lågaros, ved platået hvor det er fint å telte) 15 km. Vi brukte ca 3,5 time, men dere må gå opp de ca 200 høydemeterne vi gikk ned, så dere bør nok beregne noe bedre tid. Fantastisk utsikt når dere først kommer dere på toppen hvor dere ser ut over Hettefjorden. Da er også mye gjort mtp stigningen i terrenget. Viuvatnet - Lågaros ca 8,5 km, ca. 2 t 20 min. (men vi var slitne..) DNT beregner løypa fra Mårbu turisthytte til Lågaros til å være 7 timer gange, pauser ikke medregnet. Vi brukte det som utgangspunkt som tiden vi kom til å bruke inkl pauser, men hadde på de fleste løypene fortsatt en del tid til overs.. Til Geitvassdalen har jeg ikke gått, men DNT oppgir tiden til å være 4 timer fra Lågaros til broa nord i Geitvassdalen, og Geitvatnet ligger midtveis. Lykke til, blir spennende å høre hvordan det går! (Yr.no er upålitelige i området der, så ikke legg for mye i hva de sier)
 2. adrenaLine

  Skal ut på fjelltur, men hvor? HARDANGERVIDDA???

  Jeg har vært i området du har bestemt deg for et par ganger ila siste tre ukene. En del av vannene rundt Mårbu etc er det vanskelig å fiske i uten båt for tiden, blant annet fordi Mårvatn er nedtappet i forbindelse med produksjon av strøm (og det også påvirker de vannene som forsyner Mårvatn). Vi prøvde aldri å fiske i Viuvatnet, gikk kun forbi, men det er såpass stort at det bør absolutt være mulig å finne gode fiskesteder. Litt oppi lia ved Viuvatnet, ved DNT-stien er det også et "platå" som er veldig fint å telte på (uten at teltplasser generelt er noe problem å finne, så det er sagt). I tillegg så sies området fra Lågaros til Mårbu (og etter egen erfaring særlig området fra utsikten over Hettefjorden til Viuvatnet) et av de fineste områdene på hele østvidda. Det er tidvis noe vått i myrene i området nå, så vær forberedt på litt hopping fra stein til stein, men sett bort fra det er fremkommeligheten ingen problem. Er forøvrig enig med claav at det er atskillig bedre å kjøre de kilometerne videre til Synken og gjerne båten inn (koster 150,-, går et par ganger om dagen, tider finnes på nett evt ved å ringe ref nummeret nedenfor), enn å gå fra Kalhovd. Båten stopper først på Mårbu turisthytte før den kjører videre til brygga og hytta som han som kjører båten eier. Det er ingen informasjon som tilsier at den går litt videre, men skal dere til Viuvatnet så er det på veien, så bare ta båten så langt dere kan.. Kjører dere fra Oslo er det ikke nødvendig å kjøre helt nedom Notodden. Etter Kongsberg kan dere ta RV37 over Bolkesjø, det er skiltet til Rjukan tror jeg.. Om dere velger å kjøre RV364 på østsida av Tinnsjøen, eller å kjøre Tinnsjøveien (RV37 på vestsida) er hipp som happ, trur jeg. Tinnsjøveien er finere og raskere, men kanskje bittelitt lengre. Ja, forresten.. TA MED MYGGMIDLER!!! Det er MYE mygg der nå.. Kos deg på Hardangervidda!
 3. adrenaLine

  Sovepose til dame

  Heisann! Jeg har ingen erfaring med posen du nevnte, men jeg har vinterversjonen av denne: http://www.oslosportslager.no/produkt/mountain-equipment-dreamcatcher-750-dunsovepose-170-cm-dame-7925.aspx Den jeg har heter Mountain Equipment Dreamcatcher 1000, dameversjon. Jeg er 166 cm, og den er perfekt lengde for meg, så regner med det blir ganske riktig for deg og, ihvertfall i forhold til den du har;) Har prøvd posen kun på "lett" vinter og jeg sover som en stein. Mulig den blir varm på sommeren, men med gode luftemuligheter i alle ender tviler jeg på at det blir noe problem. Evt at 750 grams versjonen som jeg linket til er mer riktig iht dine ønsker.. Størrelsesmessig er den ikke av de største, og vekta er 1,8 kg for min, og 1,48 kg for 750grams versjonen.. Og i forhold til å fryse så har jo også liggeunderlaget endel å si.. Kombinasjonen http://www.oslosportslager.no/produkt/downmat-7-pump-liggeunderlag-dun-20408.aspx + en av de to nevnte soveposene kan varmt anbefales, både bokstavelig talt og er heller ikke avskrekkende mtp vekt og størrelse Prismessig er jo denne dunposen mange ganger så dyr som Alta, men siden du allerede har en pose som du fryser med - kan du jo også vurdere å satse på en varmere (og dyrere) "vinterpose" i dun for bruk på høst, vinter, vår og sommertemperaturer på fjellet, og supplere med den kalde du allerede har på de varmeste månedene/ukene?
 4. adrenaLine

  Bålrist /grillrist

  Både Sportsnett og XXL har et ganske godt utvalg av dette merket, så snakk med dem og hør om de kan bestille en til deg.. Ellers har de en mindre versjon til salgs her http://www.rodeo.no/index.html?target=p_935.html〈=no Lykke til
×

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.