Gå til innhold
  • Bli medlem

GEITA

Passivt medlem
  • Innlegg

    65
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av GEITA

  1. Busken skrev:

    Jeg er usikker på om det kreves samtykke her, siden dette kan karakteriseres som et "situasjonsbilde". Da kreves ikke samtykke.

    "Situasjonsbilder kan defineres som bilder der selve situasjonen eller aktiviteten er det egentlige formålet med bildet. Akkurat hvem som er med på bildet er da mindre viktig enn hovedinnholdet i bildet. Eksempler på dette kan være en gruppe mennesker på en konsert, et idrettsarrangement, 17. mai-tog, eller hendelser som har allmenn interesse. "

    Siden hovedformålet med bildet her er å vise bestemte personer, kan det kanskje karakteriseres som "portrettbilde". Da kreves samtykke:

    "Her er hovedformålet å avbilde en eller flere bestemte personer. Hovedregelen er da at man alltid skal ha samtykke fra de avbildede før bildet legges ut på nett. "

    Les mer på Datatilsynets hjemmesider: http://www.datatilsynet.no/templates/article____881.aspx

    Skjønner ikke den (berettigete) usikkerheten. Jeg tillater meg i all enkelhet å støtte opp under dette, (se selvsagt bort fra at jeg faktisk er laudabel jurist) og gir samtidig min uforbeholdne støtte til trådstarter, og ikke minst 500fjell, Bjarne Lindholdt, og andre sympatiserende i Elling2's fanklubb. Dere er virkelig i tråd med Fjellforums ankerpersoners tanker med å starte ett slikt fabelaktig forum som Fjellforum er (rettere sagt: en gang var)

    Gudd løkk med tvetydighetene, dere blir sikkert (ikke) enig :D

    Greit nok er det flott med uenigheter og ikke minst debatt på ett hvilket som helst forum, men det må jo som ett minimum ha ett snev av saklig og faglig innhold :D:lol::lol:

  2. utemannen,

    Den idealistiske grunntanken til DNT lever bare videre i festtalene. I realiteten handler det nå om penger og politikk. Jeg sier ikke at enhver hyttevert blir rik, men at DNTs fokus er å finne markeder hvor de kan lure penger ut av folk. Markedsføringen av Jotunheimen er helt fra konseptene, og til alt overmål tjener de altså masse på alkohol og festing som støter seriøse turgåere vekk fra hyttene.

    Det er forkastelig, og hvis DNT er så glade i naturen som de skryter av kan de gjøre naturen den tjeneste å legge inn årene.

    Jeg registrerte i en tråd her tidligere at både Alek og 500fjell fremhevet denne persons gjentatte saklighet, og registrerer atter en gang at de selvsagt traff blink med støtte-/sympati-erklæringene sine :D:D:lol:

    Det er vel ikke egentlig min stil å være syrlig av meg, men kan man EGENTLIG la være (ja selvsagt kan man det!) når enkelte besserwissere i beste Gangdal-stil (f.eks den sympatiserende og tilsynelatende altfor bortskjemte vestkants-smukkasen i tråden her) lirer av seg for mye gulp som dessverre menigmann her på forumet finner provoserende og støtende?

    Forøvrig er jeg på et særdeles hyggelig after-ski party med de fleste fremtredende lokale DNT-personer her akkurat nå, heldigvis er de ikke like sær og egen som meg og har en 10-tommers trådløs lomme-pc med seg :lol::lol::lol:

  3. ASI skrev:

    Til syvende og sist handler det om et grenseløst hykleri, der DNT har ett sett med offisielle og politisk korrekte statutter, mens deres sanne og diametralt motsatte ansikt skinner tydelig igjennom for alle som gidder å åpne øynene.

    Som nevnt: én ting er at de raserer naturen, det vet vi alle. Når de i tillegg casher inn på fylla, mens de via sin kommunikasjonssjef ber edru personer med behov for nattesøvn om å flykte til ubetjente hytter, er vanviddet komplett.

    Organisasjoner har svært sjelden godt av å vokse til den dimensjon og posisjon som DNT har. Da forsvinner idealismen ut av vinduet, mens politikk og penger overtar agendaen.

    Fantastisk... :D

  4. Var heldig å få tak i ett ubrukt par BD O1 til superpris (endelig blir det gå-funksjon på toppturene! :lol:).

    Men bindingen er tilpasset en lengre støvel enn mine T2X mondo 28. Jeg trenger derfor å få kortet inn bindingen ca. 1cm. Slik jeg ser det, er det vaieren mellom fjærene og tåboksen som må kortes inn. Noen som vet hvordan dette gjøres, og om det evt er vanskelig?

    Gode råd mottas med takk :roll:

  5. Ah herlig! Og Jostein er som vanlig bare god; 100% ærlig, speaking from the bottom of his heart, og sier jo det enhver modig mann ville si: 'dette var uvant, rart, deilig, ekkelt og skremmende, på en og samme tid' :)

    Gøy og se dette igjen, takk Kardam :o . Og ruta de gikk ser herlig ut; lykke til Inger Elin om du realiserer prosjektet! Bilder i ettertid på FF er et "must" :)

  6. Når det gjelder sko har jeg selv Crisp Stetind. De gir suverent støtte i bakker, men kan føles svært stiv. Jeg, som flere andre, har funnet dem litt ukomfortable i hel-partien. Merker det særlig når jeg går mye oppover, og foten får stort trykk i bakkanten av helen. Anbefaler ikke at du kjøper skoene uten å ha prøvd dem først!! Jeg har "vætet" mine sko og gått dem inn i våt tilstand for å få best passform, men er ikke 100% fornøyd med komforten.

    De manuelle BC-bindingene fungerer utmerket. Har tidligere hatt automatiske BC-bindinger, men foretrekker manuelle.

    Jeg er enig i at man ikke nødvendigvis alltid trenger de breieste skiene Turbjørn. Men det er mulig jeg ellers er noe uvitende; Jeg har noen smørefrie Fischer E99 med BC-bindinger og ditto sko. Utstyret blir sjelden brukt riktignok, men det kommer først og fremst av flere alternative utstyr som jeg heller foretrekker (og som passer mitt ski"mønster" best). Jeg vet Crispi er en dønn solid produsent, men er virkelig Crispi Stetind med BC-bindiger "suveren" i nedkjøringer, og veldig stiv? Jeg innrømmer glatt jeg er 75 mm freak, men det kommer vel så mye av egenopplevd erfaring som av idealisme :)

    Tillater meg derfor å spørre: Har du sammenlignet BC i nedkjøringer kontra 75 mm-systemet. Jeg spør ikke for å sette ting på spissen, eller retorisk, men av ren nysgjerrighet :)

  7. Huskar programmet med Jostein Flo ja :o

    Ah, mitt fotballhjerte (som eksisterer når jeg ikke er i ski- og/eller fjellmodus) blir rent nostalgisk og lykkelig :) . Kjempen fra Stryn, nøkkelspilleren, Drillos favoritt, mannen som virkelig kledde (kler) vikinghjelmen... Husker serien forresten, veldig bra! Jostein tok oss med på mange fine naturopplevelser :)

    Han blei vel litt skremt oppi der? Mulig det var mest for å lage dramatikk for tv-publikum? Skulle tru at han var godt vant med bratte bakkar. Samtidig er det fullt ut forståelig at ein av og til blir litt utpsyka! Det har vel dei fleste her inne opplevd ein eller annan gang.

    Mulig litt dramatisering ja, men ikke sikkert. De dro jo på mange utfordrende turer, og garantert opplevelser som ikke var hverdagskost for nasjonalhelten vår. Husk forøvrig også at høydeskrekk o.l. er et fysisk og psykisk meget komplekst fenomen (alt fra balansenervene i øregangene, relevante erfaringer med den konkrete hendelsen, til muskelfestene i anklene, har et visst innspill). Og ja, et hvert normalt sammensatt menneske har vel opplevd noe lignende en og/eller annen gang :)

  8. Det vet jeg ikke egentlig, men jeg har hørt fra to forskjellige butikker at de sjelden eller aldri får inn Fischer-ski med reklamasjoner, men at Åsnes er å se mye oftere. Nå vet ikke jeg hva slags markedsandeler de to produsentene har, men ingen av de er jo direkte enerådende vil jeg tro. Inntrykket jeg har når jeg "ser meg runt" på tur er også det samme; det er litt av alt der ute. Correct me if I'm wrong.

    En ulempe ved at Fischer skiene er litt mer solide enn Åsnes er jo at de er litt tyngre også. Men akkurat det henger jo ofte sammen; litt mer solid kjerne er litt tyngre.

    Fischer E99 er faktisk marginalt LETTERE enn tilsvarende Åsnes Amundsen. Og E109 tilsvarende lettere enn Nansen og Ingstad... (Kilde: Oslo Sportslager: http://www.oslosportslager.no/produktkategori/ski-4-2448.aspx ). Kvalitetsdiskusjonen har jeg ikke særlig lyst til å gi meg inn på, men begge merkene får jevnt over mye skryt, bla. på dette forumet.

    Her hvor jeg bor, er det veldig mye Fischer (kanskje ikke så rart, verdens mestselgende merke) og Åsnes å se på fjellski-fronten, så om ikke enerådende så ihvertfall dominerende. Selvsagt en del Madshus-ski også, både Glittertind og Pellestova (og en og annen Voss)

  9. Om enkelte scooterrånere bare kunne vise litt lydhørhet for de av oss som ønsker stillhet innimellom. Men det kan vel være at hørselen ikke er helt på topp etter for lang tid i scooterbråket.

    Verdien av stillhet: http://www.dirnat.no/content.ap?thisId=500038415&language=0

    http://www.nrk.no/kanal/nrk_sami_radio/1.6558506

    http://www.adrenaline.no/annet/FL_stillhet/index.htm

    Interessant lesning i de linkene, Larka

    PS: Noen som vet hvordan vi kan få han der Tom/gud/Erling12-kroppen inn på dette forum, så han får fyrt opp de mest innbitte scootertilhengerne enda mer? Kunne jo bli en god og "saklig" pro-contra diskusjon ut av det ;):D (sorry, klarte ikke la være lire av meg den tanken :P )

  10. Ironi er en vanskelig øvelse, men hittil synes jeg trådstarter har klart seg prisverdig bra, selv om det ikke akkurat er britiske understatements som preger innleggene hans/hennes. Orle i old var "By og land, hand i hand" gangbar mynt, men den tiden er tydeligvis forbi skjønner jeg.

    Mulig det forsøkes ironi, men de to innleggene jeg gadd lese ligner mer på satire... Synes dog som at trådstarter igjen lykkes med å lokke FF-medlemmer i "fella" ;):D

    Hilsen Geita, bygdetulling (riktignok mastergradsutdannet, men dog..) fra ett forblåst og usivilisert øyrike langt oppe i nord...

    :P

  11. Du, Erling12 eller Tom eller Gud eller hva du velger å kalle deg denne gangen, og som hakker på alle og kaller deres argumantasjon verdiløs: Se litt på det du selv skriver. Jeg har aldri hevdet at Norges velstand skyldes innvandrerne, men vi har det meget bra her i et inkluderende land. Det er en særdeles uhederlig argumantasjon du bedriver. Er det dette du mener er norske verdier?

    FN har flere år på rad sagt at Norge er verdens beste land å bo i. Er det litt irriterende for deg å høre?

    Så lenge du eller andre lar seg provosere og vippe av pinnen av denne spissformulerende debattanten, som åpenbart har en noen overdreven tro på egen fortreffelighet, så vil vedkommende fortsette sine karakteristikker av alt og alle, inkludert deg. Og Kjiver er vel inne på noe når han sier at enkelte tråder burde man la ligge...

    PS: Siden jeg nå først ikke klarte la denne tråden ligge selv: Så forresten tre ikke-vestlige innvandrere i går som kom lykkelig med hver sin fiskestang og et par bæreposer full av fisk. Riktignok så det ut som sjøfisk, men de hadde da ihvertfall vært på fisketur. Og fiskelykken så ut til å vær stor! :wink:

  12. Takk for svar og tips fra Geita og Geitinnen :lol:.

    Nansen er en litt tyngre og bredere ski enn Amundsen, stemmer ikke det? Fischer fjellski har jeg null erfaring med. Har hatt Atomic-ski før, men hatt problemer med at stålkantene løsner fra skia og det er noe herk, så nå vil jeg prøve et annet merke.

    Du den vektforskjellen mellom Nansen og Amundsen vil jeg påstå ikke er så merkbar, og oppveies ubetinget etter mitt synspunkt av andre fordelaktige egenskaper ved Nansen. Amundsen/Rago er dog bestselgeren, en klassisk og anerkjent ski som sjelden blir kritisert, og verdt å nevne er bl.a. at den passer bedre i oppkjørte løyper enn Nansen. I et ferskt maskinoppkjørt spor vil Nansen "lugge" litt p.g.a. litt for mye bredde. Riktig som du påpeker at den er litt bredere; dette gjelder tuppen og enden, på midten er de lik (Nansen har dobbelt så mye innsving som Amundsen/Rago). Blir vel egentlig et mavefølelsevalg mellom de to, synes jeg, men 12-15 kg sekk favoriserer egentlig Nansen (grunnet mer bredde/litt bedre bæreevne).

    Fischer ja; E99 tilsvarer Amundsen, og E109 er lik Nansen. Jeg har noe erfaring med Fischer, gode sådan :) . En kjenning og skifantast sa en gang: "Det er en grunn til at det finnes ett par Fischer eller Rossignol (de to største skiprodusentene i verden, totalt m/alle skikategorier) i praktisk talt enhver kjeller, bod, eller garasje i Europa, det kan ikke bare være pris som gjør at "alle" har de". Han har nok ett poeng i det utsagnet... Finner du ikke en Åsnes-ski som passer, så vil du garantert finne en Fischer (eller Rossignol) som gjør det :D

    Lykke til!

  13. Jeg lurer igrunn på det samme.. Skal kjøpe meg nye fjellski nå, heller mot Åsnes Amundsen men ikke helt bestemt meg. Åsnes har en tabell for høyde og vekt som angir rett skilengde, men jeg "passer ikke inn" i denne tabellen (jeg er tydeligvis for lett for høyden...). Jeg er jente, 174 høy og veier 60 kg. Noen som har gode råd til lengde på skiene? Skal bruke de til tur utenfor spor og stort sett med sekk på rund 12-15 kilo (type hytte-til-hytte oppakning). Jeg kommer nok til å montere Salmomon BC bindinger på de, som er det jeg har hatt tidligere.

    I følge høyden burde jeg velge ski som er 190 cm lange, men i forhold til vekt sier tabellen 185.

    Jeg er ingen stor utforbakkekjører (kjører ikke veldig fort med andre ord 8)), så "kjøreegenskaper" er ikke det viktigste kriteriet.

    Noen som har gode råd?

    Amundsen i 187 cm lengde skulle passe deg bra, evt Nansen eller Fischer E99 i 185 cm. Geitinnen har Rago/Amundsen i 190 cm, omtrent samme høyde og kroppsvekt samt sekkvekt som deg, hun er veldig fornøyd med denne lengden :D

    Kan forøvrig bekrefte at 200 cm Glittertind av forrige modell har merkbart dårligere spenn enn 190 cm Rago og ikke minst ift 190 cm Nansen av forrige modell.

  14. For å bringe klarhet i dette har jeg for første gang i mitt liv sett meg nødt til å lese Sps partiprogram. På side 25 i det ikke korrekturleste men vedtatte programmet står at Sp går inn for ......."at det opprettes et nytt direktorat for fjellforvaltning som overtar oppgaver knyttet til fjellforvaltning som i dag ligger til Direktoratet for naturforvaltning"

    Ok iaa, takker :D

    Selv om det påstås at "det overtas oppgaver" tror vel jeg også at man med dette skaper flere byråkrater, selv om SP's tanke i bunn sikkert er god. Dette når vel neppe frem uansett tipper jeg...(?)

    I klassisk norsk tradisjon starter lokaliseringsdebatten før noen aner noe som helst om hva forslaget egentlig innebærer, og om det i det hele tatt er politisk flertall for et slikt forslag

    Hehe, sett den før ja :wink: (men når sant skal sies så gjør jo ordførerne her egentlig bare det en offensiv ordfører skal gjøre, og ikke vet vi vel hva journalistene ordrett har spurt disse to ordførerne om...)

    Mvh Geita, byråkrat i offentlig forvaltning

    (:wink:)

  15. Men en sjefsbyråkrat i departementet i Oslo vet tydeligvis best hva folk i utkant Norge kan få gjøre eller ikke????

    Hvis ja er svaret på det spørsmålet så burde byrådet til Oslo plasseres i Finnmark og fylles opp med representanter som aldri har vært i Oslo!!!!

    Nå nei Lompa, folket som bor i grisgrendte strøk er nok vel så egnet til og styre i sitt eget område. Byfolk som som drar ut i periferien noen ganger i året er nok ødelagt av litt for mye nasjonalromantikk og er derfor ikke egnet til og ta avgjørelser på vegne av bygdefolk og fe!!!

    Noen som har fått litt for mye Møllers tran her? :)

  16. Partiene på venstresiden vil antagelig ikke støtte Sp fordi en ønsker statlig sentralstyring på dette området, mens partiene på høyresiden trolig går mot fordi en ikke ønsker den utvidelsen av byråkratiet som oppbyggingen av et nytt fjelldirektorat innebærer.

    Noen som vet om det ble vedtatt eller ikke på SP's landsmøte? Jeg tror uansett iaa tolker dette rett, og dagens system hvor Fylkesmannen har innsigelsesrett synes å fungere godt, i alle fall i midtre Hålogaland-området (noen ganger fungerer det vel litt for godt også :) )

  17. Åsnes Amundsen: Godt smørespenn

    Åsnes Nansen: Lite smørespenn

    Åsnes Ingstad: Lite smørespenn

    Nansen og Ingstad er beregnet for mer opp og ned bruk og da med fell. Mykere ski for bedre nedoverkjøring. Man trykker disse skiene lett ned uansett lengden på dem, så glien vil derfor bli mye dårligere med fell enn med Amundsen.

    Nei dette er jeg ikke helt enig i. For ca. to og et halvt år siden var vi 2 par som kjøpte 4 sett Åsnes ski: 190 cm Rago (Amundsen) til begge damene, 190 cm Nansen til meg, og 200 cm Combi Combat Cap (Ingstad) til min venn. Alle 4 parene er satt opp med Rottefella Supertelemark m/wire, helløfter, Rottefella 10 mm heveplater, og lærstøvler: Varg Skavl, Crispi antartic, og 2 x Varg Polar.

    Min (våre) erfaringer: Det er MINST like mye spenn i mine Nansen som begge Rago-parene, og CCC i 200 cm kjennes faktisk enda litt stivere enn det igjen. Og kortfellene lugger litt mer på Ragoskiene før de blir kuttet og tilpasset. Nå skal det også sies at Ragoskiene passer like så bra til damene som Nansen og CCC til oss herrene, med tanke på spennet (som menn flest er også vi litt tyngre enn konene våre :wink: ). Jeg har noen blå Åsnes Sondre stående også, og de er vel de mykeste av dem alle. Forøvrig enig i at Nansen og Ingstad/Combat er bedre for nedoverkjøring enn Rago/Amundsen, bl.a. synes jeg det går helt greit å kjøre Nansen m/wire og Varg Polar sko i alpinanlegg, og det hjelper på at den er en stiv ski (men det blir selvsagt noe helt, helt annet enn å kjøre med telis-skiene mine, stive bindinger og plaststøvler). I løssnø kunne godt skia vært mykere, og dette gjelder også CCC. Men da må man ofre smørespennet, så mixen i skienes egenskaper er alt i alt etter vår oppfatning veldig bra.

    Les forøvrig hva Åsnes selv skriver:

    "Nansen: Den optimale fjellskia

    Nansen er ei brei fjellski med stort innsving og gode flyteeigenskapar. Heil stålkant og høgt gåspenn for dei som ynskjer både sving- og gåeigenskapar. For utfordrande turar, og gjerne i djup og tung snø."

    Combat: "Ei svært lett og robust fjellski med heil stålkant, og heile 22 mm innsving. Utstyrt med spenn og smørelomme.

    Skia er utvikla for spesialavdelingar i forsvaret, med tanke på både gå- og køyreeigenskapar.

    Den ultimate fjellskia som eignar seg for dei utfordringar fjellet har å by på."

    Slenger også med Sportsnett:

    "Åsnes Nansen er utstyrt med god smørelomme for deg som ønsker både sving- og gåegenskaper. Spennet i skia er tilnærmet det man finner på Rago. Nansen har hel stålkant og er ei robust fjell- og topptur ski. Bredden gir gode flyteegenskaper og egner seg ypperlig for den som vil ha ei ski som fungerer både bortover og nedover utenfor løypa.

    Ingstad: Godt spenn/smørelomme. Ingstad takler både lange marsjer og spenstige utforbakker og er utviklet for å håndtere de ulike utfordringer i vinterfjellet."

    Jeg har uansett forståelse for at det kan være andre som opplever disse ulike Åsnes-modellene på annen måte, og påstår således ikke at disse uttalelsene skal stå som en kilde til den evige sannhet :)

  18. Vil berre ANBEFALA deg å STYRA unna åsnes ski som er lagt i china. Elendig kvalitet. Værsta som du finn av fjellski, men dei som e lagt i Norge, dei e da super kvalitet på. Dei har forresten flytta all produksjon til china, så vist du vil ha norskproduserte og gode ski så må du skynda deg å få tak i.

    Ehh... Dokumentasjon?

  19. Kommer an på bruk. Nansen er bedre nedover og bærer bedre i løs snø, men er for breie til å gå i løyper med. Amudsen går i løyper, har bedre spenn (fordel for å beholde smøring og ved bruk av kortfeller, men ulempe i nedoverbakke). På Nansen bør en bruke 75mm binding og ditto støvler. Det gir en tyngre ski. På Amundsen kan en benytte NNN-BC, som er lettere å gå med.

    Jeg opplever det motsatte. Mine 190 cm Nansen har bedre spenn og er stivere enn konas 190 cm Rago (forløperen til Amundsen, i praksis samme ski). Og Nansen går stort sett greit i oppkjørte løyper med Rottefellas 10 mm heveplate under Super Telemarkbindingene (platen er i praksis ca. 13-14 mm høy).

    Nansen er forøvrig litt tyngre enn Rago/Amundsen i utgangspunktet, ca 300 g paret, og har merkbart bedre bæreevne og innsving.

    Du finner en haug av linker med dette tema på Fjellforum.

    Sant så det holder ja...

×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.