Gå til innhold
  • Bli medlem

Arbi Simond

Passivt medlem
  • Innlegg

    3
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Nettsamfunnsomdømme

0 Neutral

Profile Information

  • Gender
    Not Telling
  1. På en tur for litt siden kjørte vi ned et leheng med mye nysnø. Faren ble vurdert til OK og en etter en kjørte vi ned. nummer 6 i følget - en telemarkskjører - utløste et ganske stort skred under seg med bruddkant 30cm og 10-15 meter bredt. Spørsmålet jeg har begynt å fundere på er hvorvidt en telemarkskjører belaster underlaget i større grad enn en fasthels-kjører. Telemarksteknikken vil muligens legge en større vekt på ytterski i en sving (?) og dermed legge større vekt på snølaget under. Er det noen som har erfaringer, tester eller (u)begrunnede teorier om dette? Vi kunne jo slengt med snowboardere i samme tråd for å se om det er mer internasjonal forskning på ski/snowboard.
  2. Hei, jeg har tenkt å bruke et halvår i alpene til vinteren for å stå på ski, klatre osv. Enten drar jeg bare for meg selv, blir kjent med folk og gjør det jeg vil, ellers så har jeg sett på muligheten for å slenge meg på Active Education sin "frikjøringsutdanning". Er det noen som har erfaringer med dette? Hvordan er nivået på deltakere osv? Hvis noen har andre erfaringer med et halvår i chamonix, tas det gjerne imot tips på hvor man kan skaffe fast overnatting osv også Fra før av har jeg litt erfaring med vinterfriluftsliv. Legger ved så dere med erfaring kan vurdere meg Erfaringen min på ski er på et greit nivå. Jeg har gått aktivt mye toppturer/frikjøring fra heis de siste to årene (hver helg). Har vanlig skrederfaring, og har bygget opp litt erfaring på området. For bratt skikjøring mestrer jeg å koble svinger i terreng rundt 45+ ved gode snøforhold (eks austabotnrenna, søndre dyrhaugsrenna). Jeg har gjennomført ukeslangt (standard norsk) brekurs og kan standard redningsteknikker og slikt. Har alpin klatreerfaring og føler meg trygg på led på 6a med naturlig sikring. (har et par led på 6b, men da skvettes det litt i buksa samtidig). Har litt isklatreerfaring, både miks og is, og kan lede enkle, alpine is og miks-ruter. Kan følge på vanskeligere ruter.
  3. Hei - jeg og en kamerat tenker å lasse alt av stegjern, økser, tau, telemarkski, gåsko etc etc inn i bilen i morgen og sikte på Jotunheimen fra Trondheim sentrum. Det er fortsatt ganske fritt (noe utstyrsvariasjonen tilsier). Er det noen som har forslag til turmål? Tanken om Glittertind på ski har surret i hodet vårt, men vi er ikke sikker på hvor langt inn man kommer med bil. Ellers er Hurrungane og Turtagrø det som veier tyngst nå. Er det noen andre forslag? Hva kan gjøres til helga i den flotte fjellheimen?
×
×
  • Opprett ny...

Viktig informasjon

Ved å bruke dette nettstedet godtar du våre Bruksvilkår. Du finner våre Personvernvilkår regler her.